Ράνια Ροκιά

Ράνια Ροκιά

abaΠριν από λίγες μέρες εμφανίστηκε απ' το χάος του Διαδικτύου ένα κομψό και κοφτερό και παράξενο οπτικά σάιτ: το σάιτ της Α,μπα; Δεν θα αρχίσω να το παινεύω, θα 'ταν αστείο, εμείς το φτιάξαμε. Θέλω μόνο να παραδεχτώ ότι είμαι περήφανος γι' αυτό. Και το θεωρώ και λίγο πράξη δικαιοσύνης. Διότι η Α,μπα; (δηλαδή η Λένα Φουτσιτζή) είναι ένα από τα πιο χαρισματικά πρόσωπα που ξέρω, επικοινωνιακά ευθύβολο, με κοφτερό μυαλό, γνώσεις και μεγάλη καρδιά. Και δεν θυμίζει τίποτα και κανέναν. Οπότε του άξιζε άπλα και στήριξη. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα γίνει κάτι θερμό και χρήσιμο και ασφαλώς τολμηρό. Κάτι που θα έχει και χιούμορ και όμορφη αισθητική κι ελεύθερο πνεύμα, χωρίς προκαταλήψεις και μπαναλαρίες. Με την ευκαιρία, της ζήτησα να μιλήσουμε λιγάκι. Πράγμα που είναι πάντα μια απόλαυση... Το σάιτ βρίσκεται στη διεύθυνση ampa.lifo.gr.  

kathreftis( μετά σκέφτηκε τον εαυτό του ) 

 

( άφησε τον χρησμό του )

 

( γέμισε τη μηχανή )

 

( ήθελε μαζί )

fabric1Το καινοτόμο πρόγραμμα FabricRepublic, μέσα από την ανάπτυξη συνεργασιών με κοινωφελείς οργανισμούς και φορείς αλληλεγγύης, στοχεύει στην ορθολογική διαχείριση και αποτελεσματική αξιοποίηση του πλεονάζοντος ρουχισμού.  

Μέσα από διαδικασίες συλλογής, διαλογής, καθαρισμού, κατηγοριοποίησης και αποθήκευσης, τα ενδύματα που σε κάποιους δεν είναι χρήσιμα, με σύνθημα τους το «No Empty Clothes (N.E.C)», προσφέρονται καθαρά και σε άριστη κατάσταση σε φορείς που μεριμνούν για την αξιοπρεπή διαβίωση των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

lakis3Να είναι ξεκάθαρη αν θέλει παιδιά ή όχι.

Να ξέρει να επιβάλλει τα όρια της.

Να είναι ειλικρινής με τον εαυτό της.

Να γελάει.

Να ακούει.

Να κλαίει.

peridisMoυσική: Ορφέας Περίδης. Στίχοι: Ορφέας Περίδης, Γιώργος Σιδέρης,Μάνος Τσιλμίδης, Θοδωρής Γκόνης, Άλκης Αλκαίος, Ηλίας Κατσούλης, Ναπολέων Λαπαθιώτης και Τέλλος Άγρας. Τραγουδούν: Ορφέας Περίδης, Σωκράτης Μάλαμας, Λιζέτα Καλημέρη.

Ημερομηνία κυκλοφορίας 26 Μαρτίου 2018**.

Ο Ορφέας Περίδης φιλοτεχνεί τον νέο του δίσκο, χρησιμοποιώντας τα ανθεκτικά υλικά του δημιουργικού του ονείρου.

lifo162Η κακή χρήση των δεδομένων είναι ένα χαρακτηριστικό, όχι ένα σφάλμα – και μαστίζει, όχι μόνο το Facebook, αλλά ολόκληρο τον τεχνολογικό πολιτισμό, από την Google μέχρι τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου.  

Ενώ το μεγάλο σκάνδαλο του Facebook εξελίσσεται η ανάγκη για διαφάνεια και υπευθυνότητα είναι πιο ζωτικής σημασίας από ποτέ. Από τη στιγμή που είναι αντιληπτό πως αυτό που αποκαλείται «τα ίχνη μας στο διαδίκτυο» είναι στην ουσία όλες οι διαδρομές μας «μεταφρασμένες» σε δεδομένα, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι θα ήταν αδύνατο να έχουν αξία μόνο για το Facebook.  

athinorama11«Οι γαστρονομικοί θεσμοί της Ελλάδας είναι πλέον δύο» είπε από μικροφώνου ο Λευτέρης Λαζάρου παραλαμβάνοντας το βράδυ της περασμένης Τρίτης το βραβείο για το καλύτερο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας για το 2018 και συμπυκνώνοντας με τον ουσιαστικότερο τρόπο όλα όσα είχαν προηγηθεί λίγο νωρίτερα στο κατάμεστο Ballroom του Hyatt Regency Thessaloniki στα πλαίσια της πρώτης αυτόνομης απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας από το αθηνόραμα. 

kathim26Η είδηση της εκλογής του Μανόλη Κορρέ ως τακτικού μέλους της Ακαδημίας Αθηνών ανήκει σε αυτές που έρχονται απρόσμενα και μέσα στη βοή της καθημερινότητας μας υπενθυμίζουν μία κλίμακα. Ο Μανόλης Κορρές, ως ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια έχει ταυτιστεί με τα αναστηλωτικά έργα της Ακροπόλεως, ανήκει σε εκείνο το σπάνιο είδος διανοουμένων που αφιερώνουν τη ζωή τους στην υπηρέτηση ενός σκοπού.

lifo150Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα και τις γυναίκες που γίνονται θύματα.Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει τόσο η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων (ΓΓΙΦ) όσο και ΜΚΟ για τις αυξητικές τάσεις ενός «αόρατου και σιωπηλού εγκλήματος» στη χώρα μας.  

Ανήμερα της διεθνούς ημέρας για τη Γυναίκα, η γενική γραμματέας της Ισότητας Φύλων και η εκπρόσωπος της ΜΚΟ Hope Spot μιλούν στο LiFO.gr για τη βία προς τις γυναίκες στην Ελλάδα.

selfit1«Καλησπέρα παιδιά, μήπως έχει κανείς το πρόγραμμα της εξεταστικής;» / «Θα έχουμε κανονικά σήμερα μάθημα ή ακυρώθηκε λόγω απεργίας;» / «Μήπως παίζουν παλιά θέματα και κανένα sos για το αυριανό μάθημα;» Οι ερωτήσεις που ασταμάτητα σπαμάρουν κάθε φοιτητικό γκρουπάκι στα σόσιαλ μίντια και οργιάζουν σε περιόδους εξεταστικής, πέρα από έναν άχαρο πονοκέφαλο και μια γλυκόπικρη ανάμνηση των δικών μου φοιτητικών χρόνων, φέρνουν και μία ατράνταχτη διαπίστωση.

Σελίδα 1 από 23