Ομάδα διαχείρισης

Ομάδα διαχείρισης

pediki xaraΈνα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε η παρούσα Δημοτική Αρχή από τη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες του Δήμου ήταν οι παιδικές χαρές. Το ζήτημα αποτελούσε «ανοιχτή πληγή», καθώς για χρόνια ολόκληρα είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.  

Η Δημοτική Αρχή έθεσε εξαρχής στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της την ανακατασκευή τους. Στόχος της ήταν οι μικροί μας δημότες να απολαμβάνουν το συντομότερο δυνατό ασφαλείς και πιστοποιημένες παιδικές χαρές.

rithmikiΕξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλήτριες της Ρυθμικής Δραπεστώνας στο 4ο Aphrodite Cup που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do) στις 16-18 Μαρτίου. 

Συγκεκριμένα στον Non-FIG αγώνα στην ηλικία 2005 κατηγορία Νεανίδων οι αθλήτριες διακρίθηκαν:

perama3Η κατασκευή της νέας προβλήτας πετρελαιοειδών στην άκρη της προβλήτας ΙΙΙ, φέρνει το θέμα των «καζανιών του θανάτου» στην επικαιρότητα. Οι εταιρείες πετρελαιοειδών κινούνται με σκοπό την επαναλειτουργία τους. Ήδη από το καλοκαίρι του 2017 που έχουν αρχίσει εργασίες επισκευής, οι οσμές γίνονται όλο και εντονότερες.

zupis1Η δημοτική κίνηση "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" έχει κατ΄επανάληψη αναδείξει με ανακοινώσεις , όπως και με παρεμβάσεις του επικεφαλής της Ζαχαρία Ζούπη , προβληματικές πλευρές της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Μία πλευρά είναι η συστηματική απουσία δημοτικών συμβούλων από τις συνεδριάσεις. Δεν μας ενδιαφέρει αν αυτοί προέρχονται από την Αντιπολίτευση ή την Συμπολίτευση. Μας ενδιέφερε και μας ενδιαφέρει σταθερά η δυνατότητα κατ΄αρχήν να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Μας ανησυχεί ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση να γίνεται απαρτία οριακά με 21,άντε 22-23 δημοτικούς συμβούλους ( από τους 41 )  και να μην έχουν αποφευχθεί αναβολές συνεδριάσεων.

xidaras4Γράφει ο Γιάννης Ξηντάρας, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα (www.xidaras.gr)  

Το να μπορούμε να συγχωρέσουμε είναι «δύναμη». Είναι ένα μέσο για να προάγουμε την ποιότητα της ζωής μας, την καθημερινότητα μας – κυρίως με όρους ψυχικής ηρεμίας, αλλά και αυτοί με την σειρά τους επηρεάζουν και τις πιο πρακτικές εκδοχές  των εκάστοτε δράσεων μας…

 

lta50

 

Την άρρηκτη σχέση της πόλης του Πειραιά με το λιμάνι της οφείλει να συνυπολογίσει ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός της ΟΛΠ Α.Ε, επισήμαναν μέλη και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «το Λιμάνι της Αγωνίας- Πειραιάς η πόλη μας»,  στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 15.3, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις του ΛτΑ για το Σχέδιο Ανάπτυξης και Διαχείρισης (master plan) της Ο.Λ.Π  Α.Ε. ​

pireas29Η παρούσα Δημοτική Αρχή Κερατσινίου- Δραπετσώνας αγωνίστηκε με όλες της τις δυνάμεις το προηγούμενο διάστημα να αποτρέψει την εκποίηση του μεγάλου λιμανιού της χώρας.

Παρόλες τις κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν από τους πολίτες και τους διάφορους φορείς, δεν κατέστη δυνατόν να αποτραπεί το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά. Σήμερα, αυτό βρίσκεται τα χέρια της Cosco, η οποία σχεδιάζει μια σειρά παρεμβάσεων που θα δημιουργήσει προβλήματα σε όλους τους Δήμους που έχουν σχέση με το λιμάνι.

Μετά από μία ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έπειτα από σύσκεψη με φορείς, το Δημοτικό Συμβούλιο σε νέα του ανοιχτή συνεδρίαση στις 7 Μαρτίου αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, σχετικά με το ζήτημα του master plan της ΟΛΠ Α.Ε. (Cosco) τα παρακάτω:

xada-sxistouΣυζητήθηκε σήμερα Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλεύτριας Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Εύης Καρακώστα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας σχετικά με την αποκατάσταση  του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) Σχιστού.

Στην πρωτολογία της, η Εύη Καρακώστα αναφέρθηκε στην ύπαρξη της χωματερής του Σχιστού και στο περιβαλλοντικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την απόρριψη στον χώρο από το 1979 αποβλήτων, προϊόντων φωσφογύψου, της παλαιάς Βιομηχανίας Λιπασμάτων. 

Από τον Οκτώβριο ξεκινήσαμε να ακούμε στο διαδίχτυο κάπως συστηματικά νέα τραγούδια με ελληνικούς στίχους και να συλλέγουμε ανάμεσα απ' αυτά που αναρτήθηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες. Τα δέκα που κάθε μήνα διαλέγουμε για το stagonamusic δε σημαίνει ότι είναι και τα ομορφότερα. Το βέβαιο όμως είναι ότι σχεδόν ασυνείδητα επιλέγουμε τα πιο συμβατά με τα γούστα μας, με άλλα λόγια αυτά μας αρέσουν.

Σελίδα 1 από 120