Ομάδα διαχείρισης

Ομάδα διαχείρισης

alilegi2Το Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου είναι μια δράση έμπρακτης αλληλεγγύης με σκοπό την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών μαθητών λυκείου. Η συγκρότησή του ξεκίνησε το Δεκέμβρη του 2012 από νέους εκπαιδευτικούς και κατοίκους της περιοχής. Είναι μια αυτοοργανωμένη προσπάθεια ενεργών πολιτών, σε μη κερδοσκοπική βάση.
Στο Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου έχει παραχωρηθεί η χρήση τεσσάρων αιθουσών του 2ου Λυκείου Κερατσινίου (Δεμερτζή και Έλλης 1, Κερατσίνι), τις απογευματινές ώρες Δευτέρα-Παρασκευή, σε συνεννόηση με τη διεύθυνση του Σχολείου και με την στήριξη της σχολικής επιτροπής του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Όλοι οι εκπαιδευτικοί προσφέρουν σε εθελοντική βάση.

ante3Είναι πασιφανές πως ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του στην υπόθεση Αντετοκούνμπο.

Το δεδομένο είναι ένα: Ο Γιάννης έχει πρόβλημα στο γόνατο, δεν πρόκειται δηλαδή για μαϊμού τραυματισμό. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως θα του στερούσε τη συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ. Οι ενοχλήσεις δεν τον εμπόδισαν άλλωστε να παίξει στο φιλικό με το Μαυροβούνιο, αλλά και σε αρκετές προπονήσεις.

benaΗ δημοτική κίνηση το «Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς η πόλη μας»  αποχαιρετά  με

απεριόριστο σεβασμό μία μεγάλη μορφή

της πειραϊκής Αριστεράς, την Ελένη Μπενά - Κελτεμλίδου.

Όσες και όσοι είχαμε την τύχη να μοιραστούμε μαζί της τις αγωνίες και τα όνειρα για

τον τόπο και την κοινωνία μας, για τον Πειραιά,

γνωρίσαμε έναν άνθρωπο, που ενσάρκωνε τις αξίες της ελευθερίας και της

αντίστασης, της κοινωνικής χειραφέτησης και της προόδου. 

pireas19Ένα επενδυτικό πρόγραμμα που ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ θα διαχειριστεί τα επόμενα πέντε χρόνια ο Δήμος του Πειραιά, το οποίο προκαλεί την αισιοδοξία της δημοτικής αρχής για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, επενδύσεις ύψους 80.065.000 ευρώ θα υλοποιηθούν στην πόλη του Πειραιά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς η πρόταση για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) που κατέθεσε ο δήμος αξιολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία από τη Διαχειριστική Αρχή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Αττικής.

galis1Του Σαββόπουλου.

Για την διάκριση, το πρωτείο, την αριστεία. Που την έχουμε ανάγκη. Που κάνει και μας να θέλουμε να γίνουμε καλλίτεροι. 
Θέλω να μαθαίνω επιτεύγματα άλλων μαθηματικών για να πω "μπορώ και εγώ να βελτιωθώ".

Χαίρομαι όταν μαθαίνω εξαιρετικές δουλειές άλλων δασκάλων γιατί μπορώ να σκεφτώ "να μια καλή ιδέα για να βελτιώσω την τέχνη μου σαν δάσκαλος".

anaplasi14Απόφαση του Ειρηνοδικείου Πειραιά δικαιώνει τον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και το ελληνικό δημόσιο σχετικά με την αντιδικία που είχαν με την Εθνική Τράπεζα. Όπως έκανε γνωστό την Τρίτη το υπουργείο Ναυτιλίας με ανακοίνωσή του με την υπ’ αριθμό 115/2017 απόφαση του Ειρηνοδικείου Πειραιά απερρίφθη η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων νομής που είχε καταθέσει η εταιρεία με την επωνυμία «Πρότυπος Κτηματική Τουριστική Α.Ε.» κατά του Δήμου Κερατσινίου, ισχυριζόμενη ότι ο δήμος εκτελούσε εργασίες μέσα σε τμήμα του χώρου της έκτασης των Λιπασμάτων που θεωρεί ιδιοκτησία της.

Τρίτη, 08 Αυγούστου 2017 19:35

Αντίο Αρλέτα, του Γ.Δημητρακόπουλου

arletaΠαρουσιάστηκε σαν μέλλουσα μεγάλη ερμηνεύτρια του ελληνικού τραγουδιού ποιότητας. Την σύγκριναν με την Τζόαν Μπαέζ και την Τζούντυ Κόλινς. Η Αρλέτα θύμιζε μόνο Αρλέτα. Ήθελε να διηγείται ιστορίες με την κιθάρα της. Να μιλάει με τα τραγούδια. Κυρίως σε άσπρο μαύρο. Ενίοτε και σε τρυφερό ροζ...
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Μαρτίου 1945. Το πραγματικό της όνομα ήταν Αργυρώ-Νικολέτα Τσάπρα. Μέχρι την εφηβεία της έζησε στην Αγίου Κωνσταντίνου στο Μεταξουργείο. Μετά για πολλά χρόνια στα αγαπημένα της Εξάρχεια, τα τελευταία στην πλατεία Κυψέλης.

anaplasi13Συνέντευξη στην εφημερίδα "Δρόμος" παραχώρησε το Σάββατο 29 Ιουλίου, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Ο Χρήστος Βρεττάκος μίλησε για το Φεστιβάλ του Δήμου στον πολυχώρο των Λιπασμάτων, για τα ανοιχτά μέτωπα της πόλης και για τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Γιώργο Παπαϊωάννου

prosynatΟ κανόνας είναι, προτού κατασκευαστεί ένα έργο, να διασφαλίζεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση ή η νόμιμη απαλλαγή του από την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Φαίνεται πως, όταν πρόκειται για την «αμαρτωλή» εγκατάσταση της Φυλής, που εξακολουθεί να υποδέχεται το σύνολο σχεδόν των σκουπιδιών της Αττικής, ο κανόνας αυτός δεν ισχύει.
 
Τι μας κάνει να προβάλουμε αυτόν τον ισχυρισμό; Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την έκπληξη που νιώσαμε όταν διαπιστώσαμε -πριν από λίγες μέρες- ότι έχει αρχίσει να γίνεται μαζική απόθεση σκουπιδιών στα τελευταία «κύτταρα» του ΧΥΤΑ Φυλής, τα περίφημα Β3 και Β6 της λεγόμενης β΄ φάσης, πράγμα που το αποδεικνύει η πρώτη από τις φωτογραφίες που επισυνάπτουμε. 

dimker86ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Οι καλλιτεχνικές βραδιές συνεχίζονται και τον Αύγουστο στα Λιπάσματα με κορυφαία ονόματα της μουσικής και του θεάτρου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Αυγούστου:

ΤΡΙΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: συναυλία των KOZA MOSTRA

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: παράσταση «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ»

σε σκηνοθεσία του Στ. Τσακίρη με τον Κώστα Καζάκο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σελίδα 1 από 107