Είσοδος χρήστη   

Εγγραφή στο newsletter  

Επικοινωνία: stagona4u@gmail.com

Ομάδα διαχείρισης

Ομάδα διαχείρισης

greenpeace1Όλο και περισσότεροι δήμοι καταλαβαίνουν ότι ο ήλιος μπορεί να προσφέρει καθαρή, δωρεάν ενέργεια, που θα καλύπτει τις ανάγκες τους σε ηλεκτρική ενέργεια, θα εξοικονομεί πόρους για τον δήμο αλλά και θα βοηθά τους πολίτες, με ιδιαίτερη έμφαση στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Η δουλειά μας για να πολλαπλασιαστούν οι "δήμοι του ήλιου" μας έχει φέρει σε συζητήσεις με αρκετούς δήμους της χώρας και οι θετικές εξελίξεις είναι πολλές!

piraikiΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/10/18: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ – ΕΝΑ ΛΙΜΑΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΦΤΑΝΕΙ (ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ).

Την Παρασκευή 12/10/18, λίγες μέρες μετά τη θρασεία απόπειρα της COSCO να καταπατήσει τον κοινόχρηστο χώρο του Αρμού στο Πέραμα (που ευτυχώς αποτράπηκε με άμεση κινητοποίηση κατοίκων και Αρχών),  πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχαμε ζητήσει με τον νέο Υπουργό Ναυτιλίας κ. Φώτη Κουβέλη, οι εκπρόσωποι κατοίκων και κινήσεων πολιτών του Πειραιά που αγωνιζόμαστε κατά της δημιουργίας νέου λιμένα στην Πειραϊκή με 4-6 θέσεις για μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Στη συνάντηση συμμετείχε κι ο Γ.Γ. Λιμένων κ. Χρήστος Λαμπρίδης.

Krwsfild1ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ:

Ένας από τους στόχους που έθεσε, διεκδίκησε και πάλεψε από την πρώτη στιγμή η Δημοτική Αρχή, ήταν η επαναλειτουργία της Παιδικής Στέγης «Κρώσφηλδ».

H αποκατάσταση και ανακαίνιση του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου, πραγματοποιήθηκαν από τις δυνάμεις του Δήμου, σε μικρό χρονικό διάστημα.

Πλέον, η "Κρώσφηλδ" άνοιξε και πάλι τις πόρτες της και φιλοξενεί εκ νέου στις εγκαταστάσεις της παιδιά και βρέφη της πόλης μας.

tsiridisΜΙΑ νέα δημοτική κίνηση συγκροτείται. 

Είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα.

Ακολουθεί η πρώτη της ανακοίνωση.

Συνδημότη, συνδημότισσα του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας,

πλησιάζει ο χρόνος των δημοτικών εκλογών. Σε λίγους μήνες με την ψήφο σου θα καθορίσεις την πορεία της πόλης μας. Συμμετέχοντας στις εκλογές, με το σύστημα της απλής αναλογικής που δεν επιτρέπει χαμένη ψήφο, υπερασπίζεις τους δημοκρατικούς θεσμούς κι αποφασίζεις για το μέλλον σου και το μέλλον των παιδιών σου.

dimkerΤο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου Δραπετσώνας. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσωνας, σε έκτακτη συνεδρίαση του την 1/10/2018, καταδικάζει τις κλήσεις σε απολογία και τις σχεδιαζόμενες δίκες σε πρόσωπα του κινήματος που αγωνίζονται με συλλογικό τρόπο υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πολιτών στην κατοικία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Χαρακτηριστική περίπτωση, η κλήση σε απολογία του Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας, κύριου Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

aznavourΠέθανε σήμερα σε ηλικία 94 ετών ο Σαρλ Αζναβούρ, θρυλικός ερμηνευτής και ο διασημότερος τραγουδιστής της Γαλλίας.  

Την είδηση μεταδίδουν εκτάκτως όλα τα γαλλικά Μέσα σημειώνοντας πόσο μεγάλη είναι η απώλεια για τον πολιτισμό της χώρας.  

Σύμφωνα με εκπρόσωπό του ο Αζναβούρ πέθανε το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι του στην περιοχή Allpiles, στη νότια Γαλλία.  

O Αζναβούρ είχε μόλις επιστρέψει από περιοδεία στην Ιαπωνία αφού είχε υποχρεωθεί το καλοκαίρι να ματαιώσει συναυλίες του λόγω κατάγματος στον βραχίονα έπειτα από πτώση.  

krosfildΔελτίο τύπου Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας:  Ένας από τους στόχους που έθεσε, διεκδίκησε και πάλεψε από την πρώτη στιγμή, η Δημοτική Αρχή, ήταν η επαναλειτουργία της Παιδικής Στέγης «Κρώσφηλδ» (Βενιζέλου και Αναπαύσεως 88).

Σήμερα, η «Κρώσφηλδ», μετά τις εργασίες του Δήμου, άνοιξε και πάλι τις πόρτες της και φιλοξενεί εκ νέου στις εγκαταστάσεις της παιδιά και βρέφη της πόλης μας.
Μετά από 6 χρόνια εγκατάλειψης, το ιστορικό κτήριο, άλλαξε πλέον όψη. Επισκευάστηκε, ανακαινίστηκε και διαθέτει ασφαλείς εγκαταστάσεις στα πρότυπα των σύγχρονων παιδικών σταθμών.

trikalaΤο επόμενο βήμα στην αυτόματη οδήγηση, αναμένεται να υλοποιήσει ο Δήμος Τρικκαίων, στο πλαίσιο του προγράμματος AVINT, από τον κύκλο «ερευνώ-καινοτομώ» της ΓΓΕΤ, που αφορά τα λεωφορεία χωρίς οδηγό.  

Όπως αναφέρεται από το Δήμο Τρικκαίων σε σχετική ανακοίνωση, έχοντας μελετήσει τον κυκλοφοριακό ιστό της πόλης και έχοντας αποτιμήσει τις ανάγκες μεταφορών, θα εγκατασταθεί μία γραμμή μεταφοράς υποστηριζόμενη από αυτόματα λεωφορεία, πλήρως ενσωματωμένη στον αστικό ιστό η οποία θα εξυπηρετεί καθημερινές ανάγκες της πόλης.  

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 18:35

Η «σχεδία» της Ιστορίας και της παρηγορίας

sxediaΚοιτάμε κατάματα τις πιο δύσκολες σελίδες της ιστορίας μας, κάνουμε πτήσεις πάνω από τη μοναξιά, αναζητούμε την εξ άμβωνος παρηγορία, μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, κατακτούμε μικρές νίκες στον εργασιακό μας χώρο, οδηγούμε βέσπα, μεταφερόμαστε στα σύνορα της αντίστασης, παίρνουμε μαθήματα ελπίδας από τις βασίλισσες του μελιού και της αγάπης, παρακολουθούμε την προσγείωση ενός νεοϋορκέζικου μετεωρίτη, συνομιλούμε με τα θύματα των διωγμών του τουρκικού καθεστώτος.  

Αυτά και άλλα πολλά μόνο στη «σχεδία» Οκτωβρίου 2018 (τεύχος #63).
Από την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στους δρόμους της πόλης.

 

 

keratsini-solidarityschool2018Το Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου είναι μια ανεξάρτητη, αυτοοργανωμένη δράση αλληλεγγύης με σκοπό την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας του Κερατσινίου.

 

Από τον Φεβρουάριο του 2013, το Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου στηρίζει τις ανάγκες μαθητών γυμνασίου και λυκείου,  παρέχοντας μαθήματα, και επιθυμώντας να αποτελέσει μια κοινότητα μάθησης, ένα κοινωνικό δίκτυο αλληλοϋποστήριξης και ένα δίχτυ προστασίας απέναντι σε κάθε είδους κοινωνικό αποκλεισμό.

Σελίδα 1 από 129