Ομάδα διαχείρισης

Ομάδα διαχείρισης

vret9Με αφορμή τις εκδηλώσεις «Λιπάσματα 2017 – Φεστιβάλ στη θάλασσα», ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος μίλησε στο «Κόκκινο» και τον Δ. Ελευθεράτο  για τις επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής, σχετικά με το χώρο, αλλά και για την αντιπαράθεση με τους άλλους ιδιοκτήτες ως προς το μέλλον της έκτασης.

«Την ερχόμενη Τετάρτη θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού» ανέφερε ο δήμαρχος, προσθέτοντας: «Είκοσι τρία μεγάλα γραφεία έχουν καταθέσει προτάσεις και ιδέες για την αξιοποίηση του χώρου, που είναι τόσο σημαντικός για τη ζωή της πόλης. Διαμορφώνουμε εμείς σχέδια, όχι άλλοι για λογαριασμό μας».

dimker79Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της  ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζουν να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου μας, αντιδρώντας έτσι στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που οδηγεί σε απόλυση χιλιάδες συμβασιούχους των ΟΤΑ.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, θέλουμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους της περιοχής ότι για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν θα γίνεται κανονικά.

dimker75Δελτίο Τύπου, 16.7: Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο χθεσινό κάλεσμα του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας και έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση ενάντια στις ρυπογόνες δραστηριότητες της Oil One, η οποία ρυπαίνει την περιοχή, επιβαρύνει την ατμόσφαιρα και θέτει προσκόμματα στην ανάπλαση της παραλιακής ζώνης των Λιπασμάτων. Όπως τόνισε ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Βρεττάκος, «η παρουσία μας εδώ, σε έναν τόπο γεμάτο ιστορία και αγώνες, είναι  η αρχή νέων μεγάλων και νικηφόρων κινητοποιήσεων της τοπικής κοινωνίας. Για ένα καλύτερο αύριο για την περιοχή μας και τους ανθρώπους της».

pireas17

«Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πειραιά» (Κεντρική Δομή & Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών).

Η χρηματοδότηση της λειτουργίας του Κέντρου είναι διασφαλισμένη για τρία χρόνια με στόχο τη δικτύωση μεταξύ των δομών παροχής κοινωνικών υπηρεσιών καθώς και η ανάπτυξη και λειτουργία τοπικών σημείων αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών µε όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου, ανεξαρτήτως φορέα υλοποίησης (ΟΑΕΔ, ΕΣΥ, ΚΔΑΠ, Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρα Ψυχικής Υγείας κλπ).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη 19 Ιουνίου 2017

dimker74Λίγο έξω από το κέντρο της Αθήνας, κοντά στη θάλασσα και μέσα στις γειτονιές του Πειραιά, ένας σινεφίλ Δήμος κάνει και φέτος το καλοκαίρι τη διαφορά. Προσφέροντας καλό σινεμά, σε χαμηλή τιμή, με άψογες τεχνικές προδιαγραφές εικόνας και ήχου, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον χωρίς διαφημιστικές ταμπέλες και θόρυβο, ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, πρωτοπορεί. Πρωτοπορεί κοινωνικά, καλλιτεχνικά και οικονομικά.

kkeΕργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, νέες

Τo ΚΚΕ σας καλεί να απαιτήσουμε σε κάθε περίπτωση αυτό που δικαιούμαστε, να διεκδικήσουμε την κάλυψη των αναγκών μας και να μην αρκούμαστε στα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι της πλουτοκρατίας. Να μη συμβιβαστούμε με τα όποια «αντίμετρα» χρησιμοποιεί κάθε φορά η κυβέρνηση για να χρυσώνει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί.

Αντίστοιχα και με το χώρο των λιπασμάτων στη Δραπετσώνα. Κυβέρνηση και δημοτική αρχή καλούν το λαό της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου να αρκεστεί σε ένα μέρος από το χώρο των 640 στρεμμάτων της περιοχής των λιπασμάτων και να πει και «ευχαριστώ».

melisan1ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Δυσοσμία στις περιοχές Κερατσινίου –Δραπετσώνας- Πειραιά

 

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη δυσοσμία στην περιοχή του ευρύτερου Πειραιά και ιδιαίτερα στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι. Δυσοσμία που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία και αγανάκτηση των κατοίκων των περιοχών αυτών, οι οποίοι κινητοποιούνται μέσω συσκέψεων μαζικών φορέων, πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων της περιοχής.

dimker73Λόγω κακοκαιρίας η αποψινή προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας στην παραλιακή ζώνη Λιπασμάτων, ενάντια στις ρυπογόνες δραστηριότητες της Oil One και η συναυλία των Χαϊνιδων, αναβλήθηκε. Πλήθος κόσμου παρά την βροχή προσήλθε στο χώρο του θεάτρου, όπου και γνώρισε από κοντά το μέγεθος και την έκταση των εργασιών που έχουν πραγματοποιηθεί από την δημοτική αρχή.

karakosta4Η ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου Δραπετσώνας καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτρια του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα κατά τη διάρκεια συμμετοχής της, σε σύσκεψη φορέων έπειτα απο ανοιχτό καλέσμα που απεύθυνε και διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος ΤΕΡΨΗΧΩΡΟΣ με θέμα την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της OIL ONE από την περιοχή των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

terphixoros4Ο Σύλλογός µας χαιρετίζει όλους τους φορείς και πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσµά µας για τη σύσκεψη-συζήτηση που διοργανώσαµε την Παρασκευή 9 Ιούνη στο ∆ηµαρχείο ∆ραπετσώνας. Η παρουσία εκεί πολλών φορέων, αλλά και απλών πολιτών , φανερώνει ότι η αγωνία για το µέλλον της πόλης µας, για το πρόβληµα της ρύπανσης και της υποβάθµισης της περιοχής απασχολεί κι αυτούς έντονα όπως κι εµάς.

Σελίδα 1 από 130