Ομάδα διαχείρισης

Ομάδα διαχείρισης

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 20:22

Ένα δυνατό βίντεο για την Αίγινα

eginaΈνα ταξίδι με φωτογραφίες από την Αίγινα.

Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Για το βίντεο (5:17), επιλέχθηκαν 20.000 φωτογραφίες από 60.000 λήψεις και χρειάστηκαν εκατοντάδες ώρες σε γυρίσματα και μετα-επεξεργασία

Μουσική: Audiomachine - Πόλεμοι της Πίστης,

άδεια από την Audiomachine.com

dimker131

 

Αγαπητοί φίλοι,

Στην περιοχή των Λιπασμάτων για δεκαετίες λειτουργούσαν ρυπογόνες βιομηχανίες που δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στην υγεία αλλά και στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων που κατοικούσαν στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά από δεκαετίες αγώνων σήμερα μετά την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στον Δήμο δημιουργούνται σοβαρές ελπίδες για την ανάπλαση της περιοχής.

drapetsini4Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, στις 12 το μεσημέρι, οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Πειραιά οργανώνουν  συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα καζάνια της Oil-One με σύνθημα 
 
"ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ"
 
Επίσης ο σύλλογος συμμετέχει στην κινητοποίηση που οργανώνουν φορείς και συλλογικότητες της πόλης το Σάββατο 5 Μαΐου.
dimker130Για όλους και όλες τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέχτηκαν με ψηφοδέλτιο του «Άλλου Δρόμου» είναι αυτονόητο ότι το εκλογικό σύστημα που πρέπει να ισχύει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι η απλή ανόθευτη αναλογική.
Πρόκειται για το εκλογικό σύστημα για το οποίο μόνο η Αριστερά για δεκαετίες αγωνιζόταν να επιβληθεί.
Είναι βαθιά η πεποίθησή μας ότι τις δημοτικές αρχές πρέπει να τις επιλέγουν οι ψηφοφόροι και όχι κομματικά επιτελεία ή μικρά και μεγάλα συμφέροντα, που είτε θα επιλέγουν τον δήμαρχο, είτε θα αποφασίζουν την πολιτική που θα ακολουθεί η Δημοτική Αρχή, που θα αναδεικνύεται ερήμην των δημοτών.

xidaras6

 

Γράφει ο Γιάννης Ξηντάρας, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα

Το τελευταίο διάστημα, η καθημερινότητα όλων μας έχει κατακλυστεί από έννοιες, λέξεις κι εντέλει μια πραγματικότητα δυσοίωνη και απειλητική: Μνημόνια, κρίση, ανεργία, αβεβαιότητα, έλλειψη κοινωνικής συνοχής και ομόνοιας.

Σε ατομικό επίπεδο οι παραπάνω συνθήκες φυσικά και δεν ευνοούν την αισιοδοξία, ένα αίσθημα ψυχικής ανάτασης τόσο απαραίτητο για την δημιουργικότητα και την ευτυχία. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει: Νοιώθουμε απειλή και αναστάτωση σε ένα περιβάλλον χωρίς σιγουριά, σε μια κοινωνία που δονείται αδέξια και χωρίς σαφή προσανατολισμό.

 

perama6Άλλη μια φορά προσπαθούν να κοροϊδέψουν το περαμαϊκό λαό η δημοτική αρχή Περάματος (ΣΥΡΙΖΑ) και η περιφέρεια Αττικής (ΣΥΡΙΖΑ). Το αφήγημα αριστεροσύνης τους λέει, ότι θα παλέψουν ενάντια στα Καζάνια του Θανάτου στο Πέραμα!

Ο λαός όμως λέει, «Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα!» Να λοιπόν η επίσημη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ:

·         25-1-2016 - Χορήγηση Άδειας Εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Α, στην CORAL Α.Ε. στο Πέραμα, συνολικής χωρητικότητας δεξαμενών 18.666 m³, για 5 χρόνια, με υπογραφή Υπουργού Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ. (ΔΥδρογ/Ε/Φ.8/οικ.171049)

dimker126Μία ξεχωριστή εικόνα αντικρύζει στο εσωτερικό του πάρκου Σελεπίτσαρι (Ανδρ. Παπανδρέου) κάθε επισκεπτόμενος, καθώς στην τελική ευθεία βρίσκονται οι κατασκευές της τεχνητής λίμνης.

Ήδη ο χώρος της τεχνητής λίμνης έχει διαμορφωθεί κατάλληλα και έχει γεμίσει με νερό, ενώ έχουν τοποθετηθεί υδρόβια φυτά που σύντομα θα ανθίσουν και θα δημιουργήσουν μια μοναδική εικόνα. Πρόκειται για περισσότερα από 300 νούφαρα διαφορετικών χρωμάτων και μεγάλη ποικιλία από υδρόβια και υδροχαρή φυτά, όπως ίριδες του νερού, Κάλες, Πάπυροι και άλλα.

skourletis 8Δήμαρχοι και περιφερειάρχες που θα εκλεγούν στο δεύτερο γύρο των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, τον Οκτώβριο του 2019, δεν θα πάρουν την πλειοψηφία των αντίστοιχων συμβουλίων, θα ήταν σαν ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει 180 βουλευτές, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης "Στο Κόκκινο" και τον Στάθη Σχινά. Επίσης, ο "Κλεισθένης Ι" έρχεται να εισάγει έναν σύγχρονο θεσμό ελέγχου αποφάσεων, τον Επόπτη Νομιμότητας, ενώ σειρά θεμάτων θα ανοίξει μετά την συνταγματική μεταρρύθμιση, ώστε να είναι δυνατές οι βαθύτερες παρεμβάσεις.

dimker125Δελτίο Τύπου: Στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής,

ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας

συμβάλλει και φέτος ενεργά στην προσπάθεια των μαθητών

των Πανελληνίων εξετάσεων

για την είσοδό τους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

Αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της κοινωνίας,

ο Δήμος υλοποιεί για 4η συνεχόμενη χρονιά

eurostatΤο ανά ώρα κόστος της εργασίας (μισθολογικό και μη μισθολογικό) ανήλθε στην Ελλάδα το 2017 στα 14,5 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (EUROSTAT).  

Στην ευρωζώνη ήταν κατά μέσο όρο στα 30,3 ευρώ, ενώ μεταξύ των κρατών της ΕΕ το μικρότερο εργατικό κόστος είχαν η Βουλγαρία με 4,9 ευρώ, η Ρουμανία με 6,3 ευρώ, η Λιθουανία με 8 ευρώ, η Λετονία με 8,1 ευρώ, και η Ουγγαρία με 9,1 ευρώ.  

Σελίδα 1 από 123