Είσοδος χρήστη   

Εγγραφή στο newsletter  

Επικοινωνία: stagona4u@gmail.com

Ζαχαρίας Ζούπης

Ζαχαρίας Ζούπης

z.z5Mε ρώτησε ένας φίλος « τι έχω και γκρινιάζω» με τις συναυλίες στα Λιπάσματα που κάνει τσάμπα ο Δήμαρχός μας. Αισθάνθηκα έκπληξη και θλίψη.Υπενθυμίζω ότι ο υποφαινόμενος ήταν ο εμπνευστής του στόχου « Να γίνει το Κερατσίνι πολιτιστικός πόλος της ευρύτερης περιοχής». Ότι ως Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιχείρησης διοργάνωσα δεκάδες μεγάλες συναυλίες σε όλα τα σημεία της πόλης και όχι μόνο σε ένα. Ότι έφτασα τα καλλιτεχνικά τμήματα να έχουν 2.500 παιδιά και ενήλικες. Ότι πραγματοποιούνταν τότε μια σειρά σημαντικοί θεσμοί που άφησαν εποχή( Φεστιβάλ Νεολαίας κ.ά). Ότι είχα συνεχή διάλογο με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους οι οποίοι έπαιρναν ετήσια επιχορήγηση από τον Δήμο και οι εκδηλώσεις τους στηρίζονταν πλουσιοπάροχα. Ότι είχα θεσπίσει ετήσια έκτακτη οικονομική στήριξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των σχολείων. Είναι επομένως λογικό να γκρινιάζω γενικά για τις συναυλίες του Δήμου; Ασφαλώς όχι.

eklogesH ανάγκη ενός νέου Νόμου για την Αυτοδιοίκηση είναι κοινά αποδεκτή και από τους ένθερμους υποστηρικτές του « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Ακόμα και αν κάποιος δεχτεί ότι ήταν μια σημαντική τομή , πέρασαν οκτώ χρόνια εφαρμογής φάνηκαν σημεία που αυταπόδεικτα χρειάζονται αλλαγές. Αναφέρω για παράδειγμα σε ρυθμίσεις που συνέβαλαν σε μια παραπέρα γραφειοκρατικοποίηση και στην ύπαρξη τερατωδών ελέγχων που δυσκολεύουν το έργο μιας Δημοτικής Αρχής. Ας είμαστε ειλικρινείς. Το θεσμικό πλαίσιο λίγο συζητήθηκε τότε.

zupis

Με συνέντευξή του στο μπλογκ  drapetsini και στην ιστοσελίδα stagona4u.gr , ο Δήμαρχος της πόλης για τις παρεμβάσεις στον χώρο της Ανάπλασης των Λιπασμάτων  ομολογεί την αυθαιρεσία του,  την αντιδημοκρατικότητά του και την απουσία κάθε σεβασμού απέναντι στους Δημοτικούς Συμβούλους και το Δημοτικό Συμβούλιο , τον μη σεβασμό των νομοθετικών προβλέψεων σε ότι έχει κάνει , την αυξημένη επικινδυνότητα του χώρου που με δική του επιλογή πραγματοποιήθηκαν πέρυσι οι εκδηλώσεις , την απουσία κάθε ουσιαστικού σχεδίου για μια συνολική Ανάπλαση το χώρου.

anaplasi25Πήρα την πρόσκληση για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας της Τετάρτης 14-2, στις 8μ.μ και απ΄ότι είδα ο Δήμαρχος έθεσε ως πρώτο θέμα την " Συζήτηση και λήψη απόφασης για την ένταξη εγκαταστάσεων στους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής Λιπασμάτων " . Είχε δεσμευτεί απέναντί μου, ότι θα φέρει σχετικό θέμα.

Μόνο που η εισαγωγή αυτού του θέματος πια , είναι παραπλανητική , αναδεικνύει βαθιά αντιδημοκρατικότητα και για άλλη μια φορά μετατρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο σε υποβαθμισμένο όργανο που επικυρώνει πρακτικές και αποφάσεις που ήδη άλλοι έχουν αποφασίσει πριν το Συμβούλιο και μάλιστα τις υλοποιούν ! Τι καλείται επομένως να συζητήσει και να αποφασίσει ; Μα να καλύψει τις παρατυπίες και παρανομίες που ήδη υπάρχουν. Να γίνει συνένοχος ...

zoupis1Δήλωση Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ »

 

Πριν λίγες μέρες επισκεφτήκαμε τον χώρο της Ανάπλασης των Λιπασμάτων. Ήμουν εγώ , ο π. Βουλευτής Κ.Λάλος και ο Δημοτικός σύμβουλος της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Ν. Βρετάκος. Απογοήτευση ... Μια από τα ίδια... Ο αγωνιστής Δήμαρχός μας ετοιμάζεται να μας εκπλήξει και πάλι με νέα έργα στην περιοχή, έργα που τα αποφάσισε ασφαλώς μόνος και τα υλοποιεί απ΄ότι φαίνεται όχι με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου,

fotakisΔήλωση του Ζαχαρία Ζούπη, δημοτικού συμβούλου , επικεφαλής της παράταξης  « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ »

Η παραίτηση του Γιώργου Φωτάκη, στελέχους της Δημοτικής Κίνησης  « ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ » που ηγείται ο Δήμαρχος  Χρήστος Βρετάκος και πρώην Αντιδημάρχου και η ευγενική μεν, πλήρης αιχμών δε,  επιστολή παραίτησης που απέστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο δείχνει ότι η συνοχή που επιδεικνύει η διοίκηση είναι επίπλαστη , εύθραστη, αμφισβητήσιμη κάθε στιγμή.  Η « ενωτική βιτρίνα » είναι κάτι το κατασκευασμένο επικοινωνιακά  και όλα δείχνουν ότι αυτή η παραίτηση αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου.

Είναι χαρακτηριστικές ορισμένες αναφορές στην επιστολή του Γιώργου Φωτάκη , τις οποίες και απλά αναφέρω για την ενημέρωση όλων των πολιτών :

z.z1Διάβασα πολύ προσεκτικά το άρθρο  « Καλές και κακές στιγμές στο έργο της Δημοτικής Αρχής » και έχω αρκετές ενστάσεις. Διευκρινίζω εξ αρχής, πως πιστεύω ότι ο κάθε  Δήμαρχος θέλει να παράγει έργο. Το θέμα είναι αν μπορεί, αν έχει σχέδιο και ικανότητα. Στο drapetsini και στη Σταγόνα  όταν παραχώρησα συνέντευξη πριν περίπου ενάμισι χρόνο, είχα αναφερθεί σε θετικά βήματα στην καθαριότητα η και στις παρεμβάσεις στα σχολεία. Το αναφέρω γιατί ποτέ δεν ήμουν υπέρ του μαύρου άσπρου. Επίσης στα τρεισήμισι χρόνια που είναι Δήμαρχος ο κ. Βρετάκος  υπήρξαν πολλές φορές που κατέθεσα εγγράφως προτάσεις ,προτάσεις που δεν ελήφθησαν σχεδόν ποτέ υπόψη.

z.z1Συμπληρώνονται τρισήμισυ χρόνια της νέας Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου. Σ΄αυτά τα χρόνια παράχτηκε το όποιο έργο παράχτηκε. Ανεξάρτητα του πως το κρίνει κάποιος , αυτό που έχει λείψει , είναι ένας δημόσιος Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής με την διασφάλιση της μεγαλύτερης λαϊκής συμμετοχής.

Με βάση τον « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» , κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη. Ανεξάρτητα όμως από τίς προβλέψεις του νόμου, υπάρχει η ουσία, η ανάγκη ολόπλευρης και αντικειμενικής ενημέρωσης των δημοτών, η δημοκρατική λειτουργία.

 

z.z3Σημαντικές οι ευθύνες της Κυβέρνησης ,αλλά και του Δημάρχου Χρήστου Βρετάκου που για άλλη μια φορά σιωπά.

Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ », Δημοτικού Συμβούλου.

 

Μετά το ΙΚΑ και την Εφορία, ήρθε και η ώρα του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιάλης να μεταφερθεί από το Κερατσίνι στην Δραπετσώνα. Η πολυπληθέστερη περιοχή του Δήμου μας, η Αμφιάλη μετά το ΙΚΑ χάνει και το Αστυνομικό Τμήμα και αυτό εντείνει το αίσθημα αναφάλειας στους δημότες αφού είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν. Η Κυβέρνηση φέρει σημαντική ευθύνη για αυτή την επιλογή και τα κριτήρια που επικράτησαν στο σκεπτικό της ακατανόητα . Η διαφορά μεταξύ της απομάκρυνσης του ΙΚΑ από του Α.Τ είναι ότι τότε και το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αντιδράσει έγκαιρα ,αλλά και πολίτες επί μέρες έδωσαν αγώνα για να μείνει.

 

anaplasiΜε ένα πολυσέλιδο φλύαρο, υβριστικό και ανούσιο επί της ουσίας κείμενό του ο Δήμαρχος της πόλης Χρήστος Βρετάκος προσπαθεί να απαντήσει στα ερωτήματα που τόσο εγώ, αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουμε θέσει σχετικά με την ασφάλεια του χώρου και των εγκαταστάσεων για τις φετεινές εκδηλώσεις ,αλλά και σχετικά με θέματα αδιαφάνειας . Πρόκειται για κατάπτυστο προβοκατόρικο κείμενο που ενώ δεν απαντάει επί της ουσίας σε κανένα από τα ερωτήματα που θέσαμε 10 δημοτικοί σύμβουλοι από 5 δημοτικές κινήσεις, χαρακτηρίζεται από λασπολογία, ύβρεις, προσπαθεί να εμφανιστεί αγωνιστής, απουσία κάθε σεβασμού σε πορείες ανθρώπων που έχουν προσφέρει επί χρόνια στον Δήμο.

Σελίδα 1 από 3