Ζαχαρίας Ζούπης

Ζαχαρίας Ζούπης

z.z1Διάβασα πολύ προσεκτικά το άρθρο  « Καλές και κακές στιγμές στο έργο της Δημοτικής Αρχής » και έχω αρκετές ενστάσεις. Διευκρινίζω εξ αρχής, πως πιστεύω ότι ο κάθε  Δήμαρχος θέλει να παράγει έργο. Το θέμα είναι αν μπορεί, αν έχει σχέδιο και ικανότητα. Στο drapetsini και στη Σταγόνα  όταν παραχώρησα συνέντευξη πριν περίπου ενάμισι χρόνο, είχα αναφερθεί σε θετικά βήματα στην καθαριότητα η και στις παρεμβάσεις στα σχολεία. Το αναφέρω γιατί ποτέ δεν ήμουν υπέρ του μαύρου άσπρου. Επίσης στα τρεισήμισι χρόνια που είναι Δήμαρχος ο κ. Βρετάκος  υπήρξαν πολλές φορές που κατέθεσα εγγράφως προτάσεις ,προτάσεις που δεν ελήφθησαν σχεδόν ποτέ υπόψη.

z.z1Συμπληρώνονται τρισήμισυ χρόνια της νέας Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου. Σ΄αυτά τα χρόνια παράχτηκε το όποιο έργο παράχτηκε. Ανεξάρτητα του πως το κρίνει κάποιος , αυτό που έχει λείψει , είναι ένας δημόσιος Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής με την διασφάλιση της μεγαλύτερης λαϊκής συμμετοχής.

Με βάση τον « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» , κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη. Ανεξάρτητα όμως από τίς προβλέψεις του νόμου, υπάρχει η ουσία, η ανάγκη ολόπλευρης και αντικειμενικής ενημέρωσης των δημοτών, η δημοκρατική λειτουργία.

 

z.z3Σημαντικές οι ευθύνες της Κυβέρνησης ,αλλά και του Δημάρχου Χρήστου Βρετάκου που για άλλη μια φορά σιωπά.

Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ », Δημοτικού Συμβούλου.

 

Μετά το ΙΚΑ και την Εφορία, ήρθε και η ώρα του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιάλης να μεταφερθεί από το Κερατσίνι στην Δραπετσώνα. Η πολυπληθέστερη περιοχή του Δήμου μας, η Αμφιάλη μετά το ΙΚΑ χάνει και το Αστυνομικό Τμήμα και αυτό εντείνει το αίσθημα αναφάλειας στους δημότες αφού είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν. Η Κυβέρνηση φέρει σημαντική ευθύνη για αυτή την επιλογή και τα κριτήρια που επικράτησαν στο σκεπτικό της ακατανόητα . Η διαφορά μεταξύ της απομάκρυνσης του ΙΚΑ από του Α.Τ είναι ότι τότε και το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αντιδράσει έγκαιρα ,αλλά και πολίτες επί μέρες έδωσαν αγώνα για να μείνει.

 

anaplasiΜε ένα πολυσέλιδο φλύαρο, υβριστικό και ανούσιο επί της ουσίας κείμενό του ο Δήμαρχος της πόλης Χρήστος Βρετάκος προσπαθεί να απαντήσει στα ερωτήματα που τόσο εγώ, αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουμε θέσει σχετικά με την ασφάλεια του χώρου και των εγκαταστάσεων για τις φετεινές εκδηλώσεις ,αλλά και σχετικά με θέματα αδιαφάνειας . Πρόκειται για κατάπτυστο προβοκατόρικο κείμενο που ενώ δεν απαντάει επί της ουσίας σε κανένα από τα ερωτήματα που θέσαμε 10 δημοτικοί σύμβουλοι από 5 δημοτικές κινήσεις, χαρακτηρίζεται από λασπολογία, ύβρεις, προσπαθεί να εμφανιστεί αγωνιστής, απουσία κάθε σεβασμού σε πορείες ανθρώπων που έχουν προσφέρει επί χρόνια στον Δήμο.

dimker80Είναι Κυριακή 25-6 βράδυ. Από χθες μια σειρά  blogs ανακοινώνουν ότι την Τετάρτη 28-6 ,στις 6:30 μμ στο Δημαρχείο Δραπετσώνας θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού που έκανε η Περιφέρεια για την Ανάπλαση του χώρου των Λιπασμάτων. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή και εδώ και καιρό ζητούσα να οργανωθεί μια τέτοια παρουσίαση. Προσωπικά ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως επικεφαλής παράταξης δεν έχω ενημερωθεί. Το ίδιο και οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι. Το ίδιο και μια σειρά άνθρωποι που έχουν διαδραματίσει διαχρονικά ρόλο στην υπόθεση της Ανάπλασης.Το ίδιο και μια σειρά στελέχη μαζικών φορέων της πόλης. Κοιτάω και ξανακοιτάω τα email μου μήπως έχει σταλεί πρόσκληση. Τίποτα ...

zaxzup1Δήλωση Ζαχαρία Ζούπη Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ »

 

Χρειάστηκαν μήνες ζυμώσεων μέσα στην παράταξη του Δημάρχου και συζητήσεων με μισθωτή μεγάλου καταστήματος που μισθώνει ο Δήμος και έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση στο Κ.Ε.Κ του Δήμου, για να αποφασιστεί με μεγάλη κιόλας πλειοψηφία μια προκλητική, προνομιακή, ευνοική ρύθμιση υπέρ του. 

Δήλωση του Ζαχαρία Ζούπη, δημοτικού συμβούλου Κερατσινίου- Δραπετσώνας , μέλους του Δ.Σ, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ »

Με ένα σμπάρο ... πέντε τρυγόνια! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της συνεδρίασης του Δ.Σ στις 11.5 του "Κέντρου Δια Βίου Μάθησης "Προοπτική ΙΙ " ( Πρώην ΚΕΚ) του Δήμου, όπου αποφασίστηκαν πέντε προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Δήμου και Κ.Ε.Κ ,κάτι που με ψήφους μόνο της συμπολίτευσης η Διοίκηση του Δήμου είχε περάσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο λίγες μέρες πριν. Θέλετε τους τίτλους ;

Χθες απ' ότι πληροφορήθηκα, πραγματοποιήθηκε μια όμορφη μουσικοποιητική εκδήλωση του συλλόγου εκπαιδευτικών της περιοχής μας.

 

Στο δημοτικό συμβούλιο ψηφίσαμε γα γίνει συνδιοργάνωση με τον Δήμο,

βάλαμε δηλαδή λεφτά και καλά κάναμε .

 

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ! 

 

ΓΙΑΤΙ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ;

 

ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ; 

 

Σύμβουλοι για να ψηφίζουμε και μετά δεν βαριέσαι;

 

Βασικά σημεία της ομιλίας μου ως επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»  στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για την εκλογή του νέου Δ.Σ στο "Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΙΙ- Προοπτική" (πρώην Κ.Ε.Κ Κερατσινίου). 

 

Συνεδρίασε χθες ( 11-4-2017) το Δημοτικό Συμβούλιο  για την εκλογή του νέου Δ. Σ.  Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης παρέμβηκα ως επικεφαλής της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» και επιγραμματικά  στάθηκα στα εξής σημεία ( διευκρινίζουμε ότι στο γραπτό αυτό κείμενο υπάρχουν σημεία που λόγω του περιορισμού στον χρόνο ομιλίας μπορεί να μην ειπώθηκαν ) :

Διαβάζοντας την πρόσφατη συνέντευξη του Δημάρχου Χ. Βρεττάκου (  stagona4u.gr   ή drapetsini.blogspot.gr ) κατάλαβα καλά τι σημαίνει λασπολογία σε συνδυασμό με ψευτοηθικολογία, φτωχός απολογισμός έργου σε συνδυασμό με ψέμματα και ανούσια γενικολογία  , ομολογία αδυναμίας σε συνδυασμό με προσπάθεια εξωραϊσμού.

 

Ο κ. Βρεττάκος θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους, ότι αυτή την πόλη την έχουν υπηρετήσει Δημοτικές Αρχές από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα , όπως και εκατοντάδες δημοτικοί σύμβουλοι που με ανιδιοτέλεια, μεράκι και διάθεση προσφοράς , πόνεσαν γι αυτή την πόλη, δημιούργησαν υποδομές , άνοιξαν δρόμους . 

Σελίδα 1 από 2