Φάνης Αναβάλογλου

Φάνης Αναβάλογλου

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 16:32

Μια γόπα Μολότοφ

 fanis10Ο φίλος μου ο Στράτος, γνωστό πειραχτήρι, φανατικός της χαβαλέ κουβέντας, αρέσκεται να με αιφνιδιάζει με θέματα συνήθως παρατημένα στα αζήτητα, όπως ας πούμε: "εσύ που ξέρεις τα πολλά κι ο νους σου κατεβάζει ένα καράβι λάχανα πόσους ντολμάδες βγάζει;"

Αυτή τη φορά μου είπε στο τηλέφωνο ότι την Κυριακή 08-07-2018 εντυπωσιάστηκε όταν διάβασε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στο ένθετο ΝΗΣΙΔΕΣ, ένα κείμενο κάποιου Λευτέρη Κουγιουμουτζή με τίτλο " Το αποτσίγαρο", όπου εκεί περιγράφει αυτός το "δράμα" που έζησε ένα πρωινό σε μια παραλία.

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 15:32

Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρέ!

fan9

 

Θαρρώ πως είναι πολύ δύσκολο να μαντέψουμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του, καθένας που με θέρμη υπερασπίζεται το δικαίωμα στην ελευθερία του Λόγου.

Υπάρχουν κάποιοι λίγοι, αγύριστα κεφάλια, που πιστεύουν ότι ο κάθε άνθρωπος δικαιούται να λέει ό, τι θέλει με ελευθερία απόλυτη, δίχως όρια, χωρίς καμία απαγόρευση, χωρίς αυτοπεριορισμούς, μακριά από διακρίσεις σε λέξεις κολάσιμες  ή καλαίσθητες, σε φράσεις χυδαίες ή ευπρεπείς. Με λίγα λόγια, όταν σκεφτόμαστε κάτι, το ρίχνουμε στα ακροατήρια κι οποιανού του αρέσει.

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 19:10

Κι όμως κινείται

fanis6Εκ της Περσίας έρχονται

τρεις Μάγοι με τα δώρα,

άστρο λαμπρό τους οδηγεί

χωρίς να λείψει ώρα.

 

Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 16:09

Αχ καλέ μη !

fananav5Για να βρούμε μιαν άκρη, είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε ότι το φλέγον ζήτημα της λεγόμενης σεξουαλικής παρενόχλησης είναι μία σοβαρή, περίεργη αλλά και αμφιλεγόμενη ιστορία. Είναι ακόμα μια αφορμή να αναθεωρήσουμε ελαφρώς τις σεξουαλικές πεποιθήσεις μας, εξερευνώντας προσεχτικά και σε βάθος τα μυστήρια του ερωτικού μας δούναι και λαβείν.

Ένα δείγμα σχετικό και ασχολίαστο:

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 09:02

Ό, τι πείτε; E, όχι!

fanis4Όλα ωραία και καλά κι όλα ξαναπαιγμένα.

Αυτή τη φορά είμαστε θεατές στο δράμα που παίζεται με πρωταγωνιστές, απ' τη μια τους πιστούς των εμβολιασμών λόγω συμμορφώσεως εις τας υποδείξεις και απέναντι, τους πεισματάρηδες και ηρωικά αντιστεκόμενους αρνητές τους.

Ο απρόσμενος ραγδαίος πολλαπλασιασμός των ατόμων που γυρίζουνε την πλάτη στα εμβόλια, ανάγκασε τους υπερασπιστές του μετώπου να αντεπιτεθούν με μεθόδους  παλιές, δοκιμασμένης αποτελεσματικότητας μεν, άγαρμπης όμως περιφρόνησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο σεβασμό της διαφορετικής άποψης.

Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017 18:32

Η εκδίκηση του Μπουμπούνα

fanis3Ήξερα ότι οι Έλληνες γονείς είχαμε πάντα μια ξεχωριστή μούρλα: Να πράττει ο καθένας ότι μπορεί για να είναι τα δικά του παιδιά τα καλύτερα, να είναι πάση θυσία πιο πάνω απ' όλα τ' άλλα, να είναι οι πρώτοι, να είναι οι άριστοι.

Δεν φανταζόμουνα όμως ότι αυτή η μούρλα έχει οδηγηθεί σε διεκδικητικές αγριότητες. Το πήρα χαμπάρι με αφορμή την Γαλανόλευκη. Ποιός πιτσιρικάς πρέπει να κρατήσει στην παρέλαση της 25ης και της 28ης το εθνικό μας σύμβολο, ο διά του κλήρου, ή ο διά της αριστείας; Ο τυχερός ή ο σπασίκλας;

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 11:06

Οι ξεστρατίσαντες

fanis2Σχετικά με το ζήτημα των εμβολιασμών και του "κινήματος" των γονιών που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση.

Όλοι ξέρουμε ότι στον πολιτισμένο λεγόμενο κόσμο η πίστη των ανθρώπων στην ιατρική επιστήμη και τους γιατρούς είναι τόσο βαθειά και τυφλή όσο κι ενός φανατικού πιστού, μιας οποιασδήποτε επικρατούσας θρησκείας.

 - Πετάει ο γάιδαρος;

- Πετάει.

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 10:38

Σώπα ρε που δεν σ' αρέσει!

Ο ολιγόλεπτος, τρυφερός διάλογος, έγινε μ' ένα φίλο μου αγαπητό, κοιτάζοντας τον διάσημο ζωγραφικό πίνακα του Πικάσο "Γκουέρνικα" στον τοίχο του μαγαζιού που πίναμε καφέ.

-Αριστούργημα δεν είναι; είπε.

-Δεν μ' αρέσει, είπα.

-Σοβαρά μιλάς; Δεν σ' αρέσει ένα έργο που αρέσει σε όλη την υφήλιο; είπε.

-Εμένα δεν μου αρέσει, είπα.

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017 18:32

Τρία συν ένα κλικ αριστερά. *

Τα όνειρα ως γνωστόν είναι εύκολα και είναι τσάμπα.

Πολύ παλιότερα, όταν στην Ελλάδα "όλα τα 'σκιαζ' η φοβέρα", ονειρευόμουνα, δεν φοβάμαι πια  να το πω, ονειρευόμουνα να 'ρθει εκείνη η άγια μέρα που θα 'χουμε στη χώρα κυβέρνηση της Αριστεράς.

Και επειδή τα όνειρα είναι τσάμπα, της φόρτωνα όλου του κόσμου τα καλά. Ότι μπορεί να φανταστεί κανείς σ' ένα επίγειο παράδεισο, θα μας τα παρείχε απλόχερα ή Αριστερή μας εξουσία.

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 17:31

Η μικρή ιστορία του κυρίου Γκα - Γκα

Είναι πιστεύω επιτακτική η ανάγκη για μια πανευρωπαϊκή, ή καλύτερα μια παγκόσμια συνδιάσκεψη από κάθε λογής επιστήμονες, κύρια γλωσσολόγους, κοινωνιολόγους και φωνολόγους, για την διερεύνηση ενός περίεργου και για μένα άκρως ακατανόητου φαινομένου.

Γύρω-τριγύρω μας, στις πόλεις, στα χωριά, στα βουνά και στα λαγκάδια, εκτός από τις φωνές των ανθρώπων,- ομιλίες, καβγάδες, τραγούδια-έρχονται στ' αυτιά μας και αλλότριες φωνές. Άλλες γλυκές, άλλες κελαηδιστές , κάποιες βροντερές και τρομαχτικές και κάποιες, αγριοφωνάρες άκακες και ολίγον αστείες.

Σελίδα 1 από 4