Είσοδος χρήστη   

Εγγραφή στο newsletter  

Επικοινωνία: stagona4u@gmail.com

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 10:09

Κερατσίνι - Δραπετσώνα, Πειραιάς, Πέραμα και Σαλαμίνα περιμένουν το 3,5% επί του τζίρου του ΟΛΠ

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

olpΤο ποσό που πρέπει να αποδίδει ο ΟΛΠ σε τέσσερις παραλιμένιους δήμους, βάσει της συμφωνίας πώλησης στη Cosco είναι 3,25% επί του τζίρου του Οργανισμού. Αυτό το ποσό περιμένουν ακόμα οι δημοτικές αρχές και εάν μέχρι αυτή την εβδομάδα δεν έχουν κάποια επίσημη απάντηση, οι 4 δήμαρχοι (Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας) θα ζητήσουν ακρόαση με κυβερνητικό εκπρόσωπο προκειμένου να μάθουν τους λόγους της καθυστέρησης.

Αυτά έκανε γνωστά ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο μετά την έγκριση κατά πλειοψηφία του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης 2018 και του προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων οικονομικού έτους 2018 του Δήμου Πειραιά.
Ο Γ. Μώραλης υποστήριξε ότι για το θέμα περιμένουν ακόμα απάντηση από την κυβέρνηση, εξέφρασε την ελπίδα ότι το ζήτημα θα τελειώσει χωρίς προβλήματα, υπενθυμίζοντας ότι βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης το 3,5% του τζίρου του Οργανισμού πρέπει να πηγαίνει στο ελληνικό Δημόσιο το οποίο θα παρακρατά το 0,25% που ζήτησε ο Δ. Μπακόπουλος, διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένα (ΔΑΛ), και το υπόλοιπο 3,25% θα αποδίδεται στους παραλιμένιους δήμους.
«Εκτιμώ ότι δεν είναι εμπαιγμός, αλλά γραφειοκρατική καθυστέρηση. Θέλω να πιστεύω ότι θα υλοποιηθεί η σύμβαση ως έχει και θα λάβουμε τα χρήματα, τα οποία δικαιούμαστε τόσο εμείς όσο και οι υπόλοιποι τρεις παραλιμένιοι δήμοι», συμπλήρωσε.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 10:19

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση