Είσοδος χρήστη   

Εγγραφή στο newsletter  

Επικοινωνία: stagona4u@gmail.com

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 18:26

Μια ευκαιρία για τα κτίρια της ΝΑΦΘΑ και του Καχραμάνογλου το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τη Δημιουργική Επανάχρηση Ακίνητης Δημοτικής Περιουσίας

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

naftha1Παλιά κτίρια – νέα χρήση για την πόλη και τους πολίτες, αυτό είναι το σλόγκαν που λανσάρει η νέα δράση του ΕΣΠΑ 2014-18. Η νέα αυτή δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία", απευθύνεται στους ΟΤΑ Α'  βαθμού της χώρας και στοχεύει στην ανάδειξη των δημοτικών κτιρίων μέσω της λειτουργίας τους ως εστιών τουριστικής, πολιτιστικής, αλλά και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 

 

Με την κατάλληλη διαμόρφωση των κτιρίων εσωτερικά και εξωτερικά και την εφαρμογή

 

της νέας τους χρήσης, θα πρέπει να επιτευχθεί η επανάχρησή τους και η λειτουργική

 

επανένταξή τους στον ιστό της πόλης, συμβάλλοντας άμεσα και έμμεσα στην οικονομική

 

και κοινωνική αναζωογόνηση των αστικών περιοχών.

 

Δύο τέτοιες περιπτώσεις έχουμε στο δήμο μας και είναι το κτίριο της ΝΑΦΘΑΣ στην Χαραυγή και το εργοστάσιο του Καχραμάνογλου στο κέντρο του Κερατσινίου.

Και τα δύο δημοτικά κτίρια είναι στη ουσία εγκαταλελειμμένα πολλά χρόνια τώρα. Θεωρούμε αυτονόητο πως η Δημοτική μας Αρχή σε πρώτη φάση θα ενδιαφερθεί για να εξετάσει τι μπορεί να κερδίσει απ'αυτό το πρόγραμμα για ένα από τα δύο κτίρια σύμφωνα με το νόμο. Και αν διαμορφώσει κάποια πρόταση και εκπονήσει ένα σχέδιο καλό είναι να τα συζητήσει στο Δημ.Συμβούλιο. Εμείς πάντως αναμένουμε στο ακουστικό μας για να πληροφορηθούμε το όποιο σκεπτικό της και την  εξέλιξη αυτής της πολλά υποσχόμενης ιστορίας. 

Για αναλυτικές πληροφορίες πατήστε  espa.gr   

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 12:58
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση