Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 16:55

Πολλά και ενδιαφέροντα για την ελληνική χιπ-χοπ σκηνή, του Άγγελου Κλάδη

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

xipxopΨαχτήκαμε με την εγχώρια ραπ μουσική, συζητήσαμε με παλιούς και νέους καλλιτέχνες, διαλέξαμε τους καλύτερους δίσκους των τελευταίων χρόνων και βρήκαμε τα καλύτερα αθηναϊκά χιπ χοπ στέκια... Όλα, σε ένα μεγάλο αφιέρωμα για να γνωρίσετε την κουλτούρα του ελληνικού χιπ χοπ, του σύγχρονου ρεμπέτικου των πόλεων.


Συμπληρώνοντας φέτος τριάντα χρόνια από το έτος ίδρυσης του πρώτου εγχώριου χιπ χοπ συγκροτήματος, βρήκαμε την τέλεια αφορμή για να ξεψαχνίσουμε την ελληνική ραπ σκηνή και να σκιαγραφήσουμε την ταυτότητά της.

Ξεκινήσαμε από τα τέλη της δεκαετίας του '80 και φτάσαμε μέχρι το σήμερα, φτιάχνοντας ένα πολυθεματικό κείμενο με εφτά ξεχωριστές ενότητες, που απλώνονται σε όλο το φάσμα της εγχώριας σκηνής.

Θέμα/Ρεπορτάζ: Άγγελος Κλάδης από το αθηνόραμα

Εδώ για   Χιπ-χοπ αναμνήσεις...  Ένα σύντομο χρονολόγιο για την εποχή πριν από την αλλαγή της χιλιετίας, όταν πρωτοεμφανίστηκε το ραπ στην Ελλάδα σαν ένα ανατρεπτικό μουσικό κίνημα.

Εδώ για  Από το εμπορικό ραπ στη χλιδή της τραπ  Η γκλάμουρ εκδοχή της κουλτούρας των δρόμων, όπως σκιαγραφήθηκε από το mainstream ρεύμα και το στιλ της τραπ.

Εδώ για  Η δολοφονία του Φύσσα και η ενηλικίωση της Ραπ κοινότητας  Όλα όσα άλλαξαν στη συνείδηση της ελληνικής σκηνής μετά τη δολοφονία του Killah P.

Εδώ για  Γιατί ακούνε τόσοι πολλοί ραπ στην Ελλάδα  Όλα όσα κάνουν τη σύγχρονη μουσική των πόλεων να ξεχωρίζει και να εμπνέει τόσους ακροατές. 

Εδώ για  Τέσσερις ραπ καλλιτέχνες μιλούν στο μικρόφωνο του αθηνοράματος  Συζητήσαμε με παλιούς και νέους μουσικούς της underground σκηνής, γύρω από τα εγχώρια δεδομένα και το χαρακτήρα της ραπ.

Εδώ για  Τα 10+2 κορυφαία άλμπουμ των '10ς  Ξεψαχνίσαμε όλη τη δισκογραφία της ελληνικής χιπ χοπ σκηνής και καταλήξαμε στα δώδεκα πιο ολοκληρωμένα album των τελευταίων χρόνων, από το 2010 έως σήμερα.

Κι εδώ  Τα 10 πιο χιπ-χοπάδικα αθηναϊκά spots (χάρτης)  Κάνοντας μία εξονυχιστική βόλτα σε όλη την Αθήνα, βρήκαμε δέκα σημεία της πόλης που στεγάζουν την κουλτούρα του χιπ-χοπ και δίνουν τον παλμό της ραπ μουσικής στην πρωτεύουσα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 17:22

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση