Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 19:48

Να κλάψουμε ή να χαρούμε που έρχεται εμπορικό κέντρο ισάξιο του The Mall στο σιδηροδρομικό σταθμό Πειραιά

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

mallΑναλυτικά στοιχεία για αυτήν την είδηση μπορείτε να τα διαβάσετε παρακάτω. Το θέμα είναι πως ποιοι λογικά θα πρέπει να χαρούν και ποιοι να τα βάψουν μαύρα.

Ο νόμος, που στην αγορά και το εμπόριο το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, τουλάχιστον στην αρχή, εξακολουθεί να ισχύει. Πράμα που σημαίνει πως οι μικρομαγαζάτορες γύρω από την ευρύτερη περιοχή του Ηλεκτρικού Σταθμού που πουλούν είδη απ'αυτά που θα πουλιούνται στο Mall δυστυχώς θα την βάψουν. 

                      

Τι ως υποψήφιο πελάτη, με απωθεί στα Mall; Οι απρόσωπες σχέσεις που είναι στο φόρτε τους. Και η κυριαρχία του λουσάτου στυλ.

Από εκεί και πέρα τιμές, ποικιλία και ποιότητα παίζουν, εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες.                                             

Τι άλλο θετικό μπορεί να προκύψει; Ενδέχεται μες τον χρόνο να έχουν ένα θετικό πρόσημο οι θέσεις εργασίας, αυτές που θα δημιουργηθούν σε σχέση μ' αυτές που θα χαθούν.                                                                                                                 

Ένα ακόμα αρνητικό στοιχείο των Mall παίζει από χέρι για όσους έχουν επιλέξει μέσα στις πόλεις την ύπαρξη ελεύθερων χώρων και χαμηλών συντελεστών δόμησης. Ιδιαίτερα στον Πειραιά, αυτό μετράει πολύ, μιας και λίγους ελεύθερους χώρους διαθέτει και τα τ.μ πρασίνου που αναλογούν σε κάθε κάτοικο είναι από τα χαμηλότερα της Ελλάδας.                                      Τι φοβόμαστε, σ'αυτήν την εποχή που η αγοραστική δύναμη των περισσοτέρων καταναλωτών είναι μικρή; Να μας προκύψει ακόμα ένας Πύργος, που κοντά πενήντα χρόνια τώρα μας έχει κατσικωθεί το κουφάρι του. Το δίδαγμα από τον Πύργο στο λιμάνι, είναι πως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με έργα που η κατασκευή τους δεν είναι αναστρέψιμη, δηλαδή δε συμφέρει το γκέμισμά τους οικονομικά και τεχνικά είναι αδύνατη. Με λίγα λόγια, τα μεγάλα κι ακριβά έργα πρέπει ως κοινωνία να τα σκεφτόμαστε χίλιες φορές πριν το αποφασίσουμε και τα προχωρήσουμε. Διότι μπορεί να πλησιάζουν στο ζενίθ της δημιουργίας και τα καλά κι όμορφα στοιχεία τους να υπερτερούν, αλλά μπορεί και στο ναδίρ, εκεί όπου το στίγμα τους το δίνουν τα εν τέλει από κάθε άποψη αντικοινωνικά. 

Πέρα απ'όλα αυτά για ακόμα μια φορά γινόματε μάρτυρες της δύναμης της αγοράς. Έργα σαν κι αυτό γίνονται ερήμην της κοινωνίας. Βρέθηκαν οι επενδυτές, όλα είναι εντάξει, όλα καλά και άγια. Κάτι που δεν σημαίνει ότι η επένδυση και το επιχειρείν δεν είναι από τις πιο βασικές επιλογές στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Αυτό όμως που περνάει από το μυαλό μας, είναι το ποιος νοιάζεται για τις υπόλοιπες πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. 

Η είδηση.   

Προχωράει με αργά αλλά σταθερά βήματα η υπόθεση της δημιουργίας εμπορικού κέντρου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Πειραιά. Σύμφωνα με το ypodomes.com μόλις ολοκληρώθηκε η εκπόνηση της Πολεοδομικής Μελέτης που είχε αναθέσει η ΓΑΙΑΟΣΕ. Μαζί εκπονήθηκε και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το ακίνητο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Πειραιά.

Οι επόμενες κινήσεις είναι και οι πιο κρίσιμες στη διαδικασία ωρίμανσης της επένδυσης. Θα ξεκινήσει η διαβούλευση με τους φορείς, που σημαίνει ότι θα πρέπει ο φάκελος να πάει (ίσως και μέσα στον Οκτώβριο) στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για έγκριση και κατόπιν να συγκληθεί το Συμβούλιο Δημόσιας Περιουσίας για να πάρει το πράσινο φως. Επίσης, αναφορικά με τη ΣΜΠΕ θα πρέπει να πάρει έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ συνολικά στη διαβούλευση που θα κρατήσει περίπου 4 μήνες θα εμπλακούν περισσότεροι από 20 φορείς.

Το σημαντικό στοιχείο που συνοδεύει την υπόθεση αυτή είναι πως υπάρχει θετική ανταπόκριση για την επένδυση από το ΕΒΕΠ, το Δήμο Πειραιά και την Περιφέρεια Αττικής. Αν όλα κυλήσουν ομαλά σε περίπου 8 μήνες από τώρα, δηλαδή το ερχόμενο καλοκαίρι όλα θα είναι έτοιμα, θα έχει εκδοθεί το απαιτούμενο Προεδρικό Διάταγμα αλλά και τα τεύχη δημοπράτησης για να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία που θα γίνει με ΣΔΙΤ μέσω χρονικής παραχώρησης.

Η δημοπράτηση αναμένεται να διεξαχθεί εντός του 2018 με στόχο μέχρι το τέλος του 2019, να έχει υπογράψει και εγκατασταθεί ο παραχωρησιούχος και μέχρι το 2021 να έχει ξεκινήσει η εμπορική του λειτουργία.

Θα αλλάξει το λιμάνι

Η δημιουργία ενός μεγάλου Εμπορικού Κέντρου, του πρώτου του είδους του, στο λιμάνι του Πειραιά, δίπλα από τον μεγαλύτερο συγκοινωνιακό κόμβο της Αττικής (σε απόσταση 100-150 μέτρων υπάρχουν 2 γραμμές Μετρό, Προαστιακός, Λεωφορεία και Τρόλεϊ και το λιμάνι φυσικά) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επενδυτικά προγράμματα για όλο τον Πειραιά.

Σύμφωνα με πηγές της ΓΑΙΑΟΣΕ, μιλάμε για μία επένδυση της τάξεως των 50-60 εκατ.ευρώ, για την ανάπτυξη ενός ακινήτου 45-50.000 τ.μ πάνω και κατά μήκος του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Πειραιά.

Σημαντικό αρχιτεκτονικό στοιχείο, αποτελεί η διατήρηση της φυσιογνωμίας του σημερινού σταθμού που έχει κριθεί διατηρητέος, πράγμα που κάτα κάποιο τρόπο δημιουργεί ένα μοναδικό στοιχείο στην επιλογή του σχεδιασμού του κτιριακού συγκροτήματος.

Επίσης, θα υπάρχει και η διαδικασία παρέκκλισης καθ`ύψος στο κτίριο σε ποσοστό 30% μιας και τα καλώδια της ηλεκτροκίνησης των τρένων που θα είναι στις αποβάθρες φτάνουν σε ύψος 9,5 μέτρων δημιουργώντας ειδικές συνθήκες κατασκευής.

Εξίσου σημαντικό θα είναι και δημιουργία περίπου 800 θέσεων στάθμευσης, σε μία περιοχή που είναι κορεσμένη κυκλοφοριακά και θα δώσει ανάσα στις αυξημένες ανάγκες που θα δημιουργήσει το ίδιο το Εμπορικό Κέντρο αλλά και θα μπορέσει να λειτουργήσει και ως Park & Ride για τις μετακινήσεις με τον Προαστιακό.

H λειτουργία του Εμπορικού Κέντρου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Πειραιά, θα είναι η ο προπομπός για την προώθηση και άλλων με τη Θεσσαλονίκη να έρχεται άμεσα και μελλοντικά τον Κεντρικό Σταθμό της Αθήνας, στα πρότυπα όλων των μεγάλων Ευρωπαϊκών πόλεων.

Πηγή:  economy365.gr  

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 18:14
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 15-10-2017 20:00
Παραθέτοντας Ιγνατιάδης Λάκης:
Από τις φωτογραφίες συνεπέρανα πως αναφέρεται στο σταθμό του Ηλεκτρικού.

Η φωτογραφία είναι του ηλεκτρικού, αλλά ο ΟΣΕ έχει σχέση με τον σταθμό του προαστιακού και του πρώην Λαρίσης (Αγ. Διονύση)
Παράθεση
0 # Ιγνατιάδης Λάκης 13-10-2017 09:39
Από τις φωτογραφίες συνεπέρανα πως αναφέρεται στο σταθμό του Ηλεκτρικού.
Παράθεση
0 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 12-10-2017 18:35
Δεν έχω καταλάβει. Για ποιον σταθμό μιλά το άρθρο;
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση