Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 16:07

Έκλεισαν οι ημερομηνίες των εκλογών (12/11) και του 1ου ντιμπέιτ (12/10) στην κεντροαριστερά

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kentroaristera 0Μετά από αρκετές ημέρες συζητήσεων και αφού ξεπεράστηκαν τα εμπόδια που είχαν προκύψει, η «Επιτροπή Αλιβιζάτου» ανακοίνωσε την τελική ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στην Κεντροαριστερά ορίζοντας ημερομηνία μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017.

Η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Επιτροπής

Οι εταιρίες που έχουν αναλάβει το έργο της διεξαγωγής της on line ψηφοφορίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα διαβεβαίωσαν σήμερα τον καθηγητή Ν.Κ.Αλιβιζάτο ότι το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας επιτυγχάνεται αν η εκλογή πραγματοποιηθεί μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017. Κατόπιν αυτού, η διεξαγωγή του 1ου γύρου της εκλογής μετατίθεται για τις 12 Νοεμβρίου και του 2ου, αν χρειασθεί, για τις 19 Νοεμβρίου 2017.

 

Υπενθυμίζεται ότι, έως το τέλος του έτους, δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες για την πραγματοποίηση της ψηφοφορίας, είτε λόγω των εκλογών των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας (26.11 και 3.12.2017), είτε λόγω συνεδρίων άλλων πολιτικών φορέων (17.12.2017). Ειδικά στην Αθήνα, πάντως, και για τον 1ο γύρο (12.11.2017), αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων να παραταθεί το ωράριο της ψηφοφορίας, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση αθλητών που επιθυμούν να ψηφίσουν, αλλά και όσων, λόγω του διεθνούς Μαραθωνίου, δυσκολευθούν στις μετακινήσεις τους.

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η προετοιμασία της ψηφοφορίας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια, καθώς πολλοί εθελοντές δηλώνουν πρόθυμοι να συνδράμουν (www.dpekloges.gr). Για την υποστήριξη, πάντως, της Επιτροπής σε οργανωτικά ζητήματα, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τ. Υπουργός, δέχθηκε να τη συνδράμει ως Σύμβουλος σε ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Στο μεταξύ, το πρώτο ντιμπέιτ για την εκλογή αρχηγού στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου χωρίς την παρουσία της Φώφης Γεννηματά και των Δημήτρη Τζιώτη, Απόστολου Πόντα και Κωνσταντίνου Γάτσιου, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες δεν προσκλήθηκαν. 

Θα φιλοξενηθεί στην τηλεοπτική συχνότητα του καναλιού Action24 και θα ξεκινήσει στις 11 το βράδυ.  

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός θα συμμετέχουν οι υποψήφιοι: ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο ευρωβουλευτής της Ελιάς Νίκος Ανδρουλάκης, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργοί Γιάννης Μανιάτης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Απουσιάζει το όνομα της Φώφης Γεννηματά, η οποία προσκλήθηκε αλλά δε θα παραστεί, καθώς σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της θα δώσει το παρών μόνο στα "θεσμικά" ντιμπέιτ, εκείνα δηλαδή που έχουν αποφασιστεί από την Επιτροπή Αλιβιζάτου, προκειμένου να μην υπάρξει ευτελισμός της όλης διαδικασίας. 

Από το ίδιο ντιμπέιτ θα απουσιάσουν επίσης και οι τρεις λιγότερο γνωστοί στο ευρύ κοινό υποψήφιοι, Δημήτρης Τζιώτης, Απόστολος Πόντας και Κωνσταντίνος Γάτσιος, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες δεν προσκλήθηκαν. 

Συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κουβαράς, ο Γιάννης Πολίτης και η Αγγελική Σπανού.

Να σημειωθεί ότι με ευθύνη της Επιτροπής Αλιβιζάτου προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν δύο ντιμπέιτ, στο πλαίσιο εκδηλώσεων με παρουσία κοινού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τον συντονισμό έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 20:34

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση