Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 10:56

Δύο απέναντι άρθρα για τον εμβολιασμό των παιδιών

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

embolia-1Πολλά λέγονται και γράφονται τελευταίως για τα εμβόλια και ο βασικός λόγος είναι τα αυξανόμενα κρούσματα ιλαράς που καταγράφονται στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Εντοπίσαμε δύο άρθρα που αναπτύσσουν αντίθετη άποψη για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Την μία άποψη για τα εμβόλια και το πόσο αυτά πρέπει να γίνονται ή όχι, κατέθεσε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα η Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου Γρίβα, παθολόγος από τη Θεσσαλονίκη. 

Η άλλη είναι στην ουσία μία κριτική στα επιχειρήματα που διακινούνται από τους πολέμιους των εμβολίων και την βρήκαμε στην ιστοσελίδα Ellinika Hoakes.

 

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί το άρθρο της κας. Ευθυμιάδου που αναρτήθηκε στις 29.9 με τον τίτλο " Η άλλη άποψη για τον εμβολιασμό των παιδιών" 

Και πατώντας  εδώ θα σας εμφανιστεί το άρθρο που αναρτήθηκε στις 1.10 με τον τίτλο " Εμβόλια MMR, αυτισμός, μύθοι και αλήθειες για τα εμβόλια". 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 11:29

Σχόλια   

+2 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 07-10-2017 11:37
Γράφει η κ. Ρήγα: "«Σε σχέση με την ιλαρά και με όλα τα παιδικά και λοιμώδη νοσήματα και συγκεκριμένα με την ιλαρά, είναι μια πανάρχαια μέθοδος με την οποία ο οργανισμός οργανώνει την άμυνά του ..."
Αυτή η αντίληψη ξεφεύγει από την ιατρική επιστήμη και μπαίνει στα νερά της φιλοσοφίας.
Μάλιστα, επειδή -κατά την κ, Ρήγα- οι παιδικές ασθένειες είναι μέθοδος του οργανισμού για να οργανώσει την μελλοντική άμυνα του, κάτι σαν προπόνηση, σαν εξάσκηση, κάνει και μια αντιστροφή στην αντίληψη της αιτιοκρατίας όπου το αίτιο γίνεται αιτιατό.
Δεν μπορεί όμως να αποδείξει αυτή την αντίληψη της. Παραπέμπει καθαρά στην πίστη.
Η μόνη αποδεδειγμένη μέθοδος που η ίδια περιγράφει, δηλαδή η προπόνηση, η εξάσκηση του οργανισμού για να αντιμετωπίσει μελλοντικούς κινδύνους, είναι τα εμβόλια. Αυτή ακριβώς είναι η επιχειρηματολογία για την χρήση τους. Παρεμβαίνει ο άνθρωπος εισάγοντας εξασθενισμένους ιούς στον οργανισμό του, και δημιουργεί εύκολα τα αμυντικά όπλα του.
Σε μια άλλη αποστροφή της συνέντευξης της λέει: "«Παλαιότερα δεν νοσούσαν τα παιδιά. Πρέπει να δούμε την αναντιστοιχία του τότε με του τώρα..." Αυτό πως και από που προκύπτει; Σε τι αναφέρεται;
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση