Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 15:44

Είπε ο γάιδαρος, κάποιοι φοιτητές, τον καθηγητή κ. Άγγελο Συρίγο, φασίστα

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

sirigos1Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή. Ο καθηγητής της Παντείου Άγγελος Συρίγος είχε «τολμήσει» να κάνει παρατήρηση στο παρελθόν σε δύο φοιτητές που έκαναν αφισοκόλληση στους φρεσκοβαμμένους τοίχους του Παντείου και η απάντηση ήταν ένας ξεγυρισμένος ξυλοδαρμός. Ωστόσο, οι ατρόμητοι επαναστάτες (που ορμήσανε εναντίον ενός) συνελήφθησαν και ήδη ο ένας απ’ αυτούς έχει καταδικαστεί ενώ η δίκη του δεύτερου είναι στις 9 Οκτωβρίου. Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι ο «φασίστας» καθηγητής δεν ενέργησε στο πλαίσιο των καθηκόντων του ακριβώς, μια κι αυτό θα ήταν δουλειά ενός επιστάτη ίσως.

 

Ακολούθως, ο κ. Συρίγος, ασκώντας ένα αναφαίρετο δικαίωμά του, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, η οποία όλως έκανε κι αυτή τη δουλειά της. 

Προσφάτως μία αυθόρμητη εισβολή ομάδας, τουλάχιστον 30 αγανακτισμένων ατόμων, σε ομιλία του «φασίστα» καθηγητή στα Ιωάννινα, είχε σαν αποτέλεσμα μια αποτυχημένη απόπειρα έκφρασης λόγου και σκέψης μεν, αλλά μια πολύ επιτυχώς σπασμένη αίθουσα και μια επιτυχέστερη ματαίωση μιας εκδήλωσης.

Εσχάτως, στα πέριξ του Παντείου έκαναν την εμφάνιση τους αφίσες με τη φωτογραφία του καθηγητή Άγγελου Συρίγου, ως φασίστα. 

Κλείνω με το σημείωμα που ανάρτησε ο φίλος μου Ν.Σ. Μαυρογιάννης πριν λίγες μέρες στο fb με αφορμή την τραμπούκικη εισβολή στα Γιάννενα, προσυπογράφοντας αυτά που γράφει.

Τα φαινόμενα αυτά δεν είναι άγνωστα στην ιστορία. Περίπου πριν 80 χρόνια μέλη της ναζιστικής νεολαίας μπουκαίρνανε στα αμφιθέατρα γερμανικών πανεπιστημίων και προπηλάκιζαν καθηγητές. Εβραίους, δημοκράτες και οποιονδήποτε δεν γούσταραν. Τα αντίτυπα τους εν έτει 2017 με την προβιά του αριστερού ή/και του αντιεξουσιαστή πράττουν το ίδιο. Με πρακτικές που παραπέμπουν στον κόσμο της νύχτας, μοιάζει σαν να έχουν "συμβόλαιο" για τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο. Δεν ξέρω με τι πολιτικές πλάτες γίνονται αυτά. Αυτό που ξέρω είναι ότι όσοι δημοκράτες βλέπουν το φαινόμενο και σιωπούν πιθανόν έμμεσα να βάζουν πλάτη στο φασισταριό που στοχοποιεί και προπηλακίζει πανεπιστημιακούς δασκάλους. Αυτούς που θεσμικά έχουμε αποφασίσει να διδάσκουν τα παιδιά μας. Ελπίζω να δω όσους πιστεύουν στο "δεν περνά ο Φασισμός" και δεν ασκούν απλώς το επιτήδευμα του αντιφασίστα να πάρουν φωναχτά θέση. Σκεπτόμενοι ότι ενδεχομένως ο συγκεκριμένος άνθρωπος κινδυνεύει γιατί έχει απέναντι του μια αδίστακτη μαφία. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 20:44
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση