Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 17:56

Τα βασικά ερωτήματα για τη μόλυνση από το πετρέλαιο του δεξαμενόπλοιου ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

lifo101Και στα Σελήνια και στου Σκαφάκη και στη Φρεαττύδα και στα Βοτσαλάκια της Δραπετσώνας και της Καστέλας έχουμε κολυμπήσει, εμείς, σχεδόν όλοι οι αγαπητοί μας φίλοι και άλλοι πολλοί γνωστοί και άγνωστοι Πειραιώτες. Από τότε που ήμασταν παιδιά και συνεχίζουμε μέχρι τώρα που οδεύουμε σιγά σιγά προς το τέλος. Είμαστε όλοι εμείς που θα στερηθούμε αυτήν την απλή ευχαρίστηση, αυτήν την άθληση, για πόσο καιρό άραγε; Γι'αυτό δεν είμαστε δικαιολογημένοι που ζητάμε δικαίωση, που ζητάμε παραδειγματική τιμωρία όλων των υπεύθυνων;

 

Τα προφανή ερωτήματα που προκύπτουν για όλου εμάς που οι παραλίες μας, φτάνοντας έως και τη Γλυφάδα, μολύνθηκαν από το πετρέλαιο του δεξαμενόπλοιου " Άγια Ζώνη ΙΙ" ( κατασκευής 1972), που ήταν αραγμένο κοντά στο νησάκι Αταλάντη στο Σαρωνικό και που βυθίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, είναι υπό ποιες συνθήκες συνέβη το κακό, ποιος είναι ο καπετάνιος και το υπόλοιπο πλήρωμα, ποιοι έδωσαν παράταση στην άδεια και ποιος ο ιδιοκτήτης. Θέλουμε να πιστεύουμε πως σ'αυτά τα ερωτήματα θα μας απαντήσουν οι αρμόδιες αρχές, πως θα βρεθούν οι τυχόν ένοχοι και πως θα τιμωρηθούν όπως ο νόμος προβλέπει. Όπως και ότι θα παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που να είναι σχεδόν αδύνατο να συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον. 

Τι μάθαμε εν τω μεταξύ.

Ιδιοκτήτης: Θ.Κουντούρη

Συνθήκες βύθισης: Πάνω στο πλοίο βρισκόντουσαν 2 από τα 11 μέλη του πληρώματος. Δεν υπήρξε πρόσκρουση ούτε θαλασσοταραχή. Το πλοίο ήταν ασφαλισμένα έναντι τρίτων για 5εκ. Το πλοίο έκανε δρομολόγιο ρουτίνας ανεφοδιάζοντας άλλα σκάφη.

Ο κ.Σπανόπουλος, ιδιοκτήτης της εταιρείας που ανέλαβε την απορρύπανση, δήλωσε ότι σε 20 μέρες οι ακτές θα είναι καθαρές. Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ενημέρωσε τους αλιευτικούς συλλόγους να μην ψαρεύουν στην ευρύτερη περιοχή, ενή κλιμάκια της κτηνιατρικής υπηρεσίας θα πραγματοποιούν ελέγχους σε καταστήματα αλιευμάτων. 

 

Πατώντας  εδώ  κι  εδώ  θα σας εμφανιστούν τα δύο ρεπορτάζ της lifo γι'αυτό το οικολογικό έγκλημα, γι'αυτήν την καταστροφή που μας προκάλεσαν. 

Και πατώντας  info-war.gr  θα εμφανιστεί το άρθρο του Άρη Χατζηστεφάνου που αναρτήθηκε στο infowar στις 5.6.15 με τον τίτλο " Αλαφούζος: Μια παγκόσμια οικολογική βόμβα". Είναι ένα άρθρο που βοηθάει να πάρουμε μια μυρωδιά για τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος μας στις θάλασσες του κόσμου από ψηλά ιστάμενους συμπολίτες μας. 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 08:13
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση