Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 19:07

Σχόλιο για τo Δημ.Συμβούλιο που καλεί η Δημ.Αρχή, με θέμα την αντιμετώπιση της αδειοδότησης της Οil - One στη Δραπετσώνα, στις 13.9

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

melisanidi1Ότι η δημοσιοποίηση ένα μήνα μετά της απόφασης του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για την νέα αδειοδότηση της Oil-One του Μελισσανίδη για την αποθήκευση μαζούτ σε μία από τις δεξαμενές του στη Δραπετσώνα και την εμπορία αυτού, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, τουλάχιστον από ένα μέρος του κόσμου που εκφράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι γεγονός.

Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο τόνος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δραπετσώνας ΤΕΡΨΗ - ΧΩΡΟΣ που το καλοκαίρι ανέβασε αυτό το θέμα με πανό, με αφίσες και μαζεύοντας υπογραφές ( 6.450 μέχρι τώρα ) έχοντας ως κύριο αίτημα την άμεση απομάκρυνση του δυιλιστηρίου σλοπς και των δεξαμενών της Oil - One από τον χώρο της Ανάπλασης. 

Η ανακοίνωση που κυκλοφόρησε ο Τέρψη -Χώρος πριν λίγες μέρες τελειώνει ως εξής: 

 

Εμείς πάντως, συνεχίζουμε τον αγώνα, ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΦΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ ΣΤΗΝ OIL ONE, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ, ΟΠΩΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ...

ΤΕΡΜΑ πια ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ !!! 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΜΕΡΙΑ !!! Δεν μπορεί να είναι και με τα συμφέροντα του λαού της περιοχής και με τα συμφέροντα της OIL ONE !!!

KI ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΞΟΥΝ ΜΕ ΕΡΓΑ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ !!!

Φυσικά και η Δημ. Αρχή, που έχει τον ίδιο στόχο, αλλά που πιάστηκε στον ύπνο, αποφάσισε έστω και κατόπιν εορτής να φτιάξει μια γέφυρα που θα επιτρέψει να περάσουμε από τα λόγια στα έργα. Και το στήσιμο αυτής της γέφυρας ξεκινάει πάλι με ένα δημοτικό συμβούλιο. Καλεί λοιπόν όλους όσους ενδιαφέρονται για την υπόθεση αυτή στην συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου που θα έχει ένα και μόνο θέμα. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη νέα αδειοδότηση της Oil One, καθώς και για την απομάκρυνση των ρυπογόνων βιομηχανικών εγκαταστάσεων από τη Δραπετσώνα.

Και το Δελτίο Τύπου του Δήμου κλείνει ως εξής: Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε την άμεση ανάκληση της υπουργικής απόφασης που επεκτείνει τις δραστηριότητες  της Oil One. Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση της Oil One και του τσιμεντάδικου από την πόλη μας.

Το έκτακτο αυτό Δημ.Συμβούλιο θα γίνει την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου ώρα 20.00 στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας (Αγωνιστών Πολυτεχνείου & Γ. Καραϊσκάκη) 

Τώρα το θέμα είναι ποιοι εμπιστεύονται τη Δημ.Αρχή στο θέμα αυτό, εννοώντας όχι φυσικά ως προς τις προθέσεις της, αλλά ως προς την συνέπειά της και την αποτελεσματικότητά της. Παίζει επίσης το αν μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να "ξεχάσουν" το γεγονός ότι στο ξεκίνημά της, τότε με την πρώτη μεγάλη διαδήλωση, η Δημ.Αρχή ακόμα και αν ήξερε που πάνε τα τέσσερα δεν φρόντισε να μας ενημερώσει και ότι δυο φορές στα επόμενα χρόνια έδειξε μια αχαρακτήριστη ολιγωρία αντιδρώντας αφού το κακό είχε γίνει.

Μετράει όμως και ο γενικότερος "εξοπλισμός" της, όπως το αν έχει μια καλή και εις βάθος γνώση του θέματος και της διεξόδου, αν έχει κάποια εφικτά σχέδια με επιμέρους βήματα, αν θέλει και είναι προετοιμασμένη για να χρησιμοποιήσει την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία ακόμα και προσφεύγοντας σε Ανώτατα Δικαστήρια στην περίπτωση που νόμοι και διατάξεις έχουν σχέση με την περίπτωσή μας. Και επίσης, σημαντικό κι αυτό, αν είναι σε θέση να συνομιλήσει και να δράσει ισότιμα με όλους εκείνους που έχουν τη διάθεση να το παλέψουν από κοινού, συζητώντα; μάλιστα και την ιδέα να φτιαχτεί με απόφαση του Δημ.Συμβουλίου μια Ανοικτή Επιτροπή στα πλαίσια του Δήμου που θα έχει την ευθύνη να τρέξει το θέμα αυτό. Ότι είναι δύσκολα, πολύ δύσκολα να κερδίσεις μια υπόθεση που μοιάζει να είναι χαμένη, είναι σίγουρο ιδιαίτερα στις μέρες μας που η ελπίδα αναζητείται. Άραγε πόσοι καλή τη πίστη θα παρευρεθούν, πόσοι αρκετά αισιόδοξοι θα θελήσουν να συμμετάσχουν πιστεύοντας ότι υπάρχουν πιθανότητες κάτι να γίνει από κοινού, βάσει σχεδίου και όχι στη λογική μιας επαναστατικής γυμναστικής που θα βαράει στο γάμο του Καραγκιόζη και θα ξεπλένει ενοχές; 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 16:25
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση