Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 15:38

Το δις εξαμαρτείν των Βρεττάκου - Γαβρίλη στην υπόθεση της ΟΙL ΟΝΕ S.A συμφερόντων Μελισσανίδη στη Δραπετσώνα

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

melisanidiΕδώ και τρία χρόνια όταν φυσάει στην πόλη μας ακόμα κι ελαφρύ αεράκι από το τόξο του νοτιά, πολλά πρωινά, ιδίως καλοκαιρινά, την ώρα που βγαίνω από το σπίτι μου βρίζω. Όχι γαμώ την ατυχία μου γενικώς και μεταφυσικώς, ή το σύστημα το πουλημένο κι άδικο, αλλά συγκεκριμένους συνανθρώπους μου. Τον Μελισσανίδη πρώτον και καλύτερο, που με τα πετρέλαιά του και το διυλιστήριό του μας φλομώνει με τις δυσοσμίες τους. Και που σίγουρα μας χαλάει την υγεία μας και που ίσως εξ αιτίας των δραστηριοτήτων των δύο εταιρειών του να κινδυνεύει και η ζωή μας. Αυτός και οι δικοί του με λίγα λόγια τα κονομάνε χοντρά, όμως τα κονομάνε εις βάρος μας, εις βάρος της ποιότητας της ζωής μας και της υγείας μας αφού η μολυσμένη ατμόσφαιρα μέσα στην οποία ζούμε και οι δυσοσμίες που μας χαλάνε τη διάθεση, οφείλονται σε δικές τους επιλογές.

 

Και επίσης πρώτον και καλύτερο κι αυτόν, τον υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας επί Σαμαρά, Μανιάτη ( υποψήφιο τώρα αρχηγό της Δημ. Συμπαράταξης, τρομάρα του) που λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του '15 υπέγραψε ο υφυπουργός του την αδειοδότηση των δύο εταιρειών, αφού πριν ένα χρόνο με υπουργική απόφαση / νόμο είχε επιτρέψει τη λειτουργία βιομηχανιών στην περιοχή Ανάπλασης Δραπετσώνας - Κερατσινίου σε πλήρη αντίθεση με τον νόμο Σουφλιά.

Και φυσικά δεν ξεχνάμε τους Σγουρό και Τζανή, που ούτε για στάχτη στα μάτια μας δεν κούνησαν το δακτυλάκι τους για να μην περάσει αυτή η τροπολογία. Το κακό είναι ότι όταν βρίζω, μου έρχονται στο μυαλό μου οι ανθυγιεινές δυσοσμίες από όλη τη ζωή μου. Μια ζωή μας θυμάμαι να μας φλομώνουν διάφορες ενοχλητικές οσμές, βλαπτικές για την υγεία μας, μια ζωή ξέρουμε πως εμείς υποφέρουμε και το σύστημα επιτρέπει σε κάποιους άλλους να μεγαλώνουν την περιουσία τους, την εξουσία τους, το γόητρό τους και να καλοπερνούν. Μέχρι το '99 προπάντων από τα Λιπάσματα, το Τσιμεντάδικο και το Γυψάδικο. Και λίγο αργότερα και για καμιά δεκαριά χρόνια από την εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού της Ψυττάλειας. Και πάνω που είπαμε δόξα τω θεώ τελειώσαμε, ήρθε ο Μελισσανίδης μέσω Μανιάτη και ξαναπέσαμε στο βοήθα Παναγία. 

Όμως εμείς στην Παναγιά δεν πιστεύουμε. Επειδή όμως μας διακρίνει μια καλοσυνάτη αφέλεια, που και που εμπιστευόμαστε συλλογικότητες και πρόσωπα. Στο συγκεκριμένο ζήτημα λοιπόν, εμπιστευτήκαμε πολιτικά πρόσωπα και σχηματισμούς που τουλάχιστον στα λόγια ήταν κάθετοι στην παραμονή των εγκαταστάσεων συμφερόντων Μελισσανίδη στην περιοχή μας. Δηλαδή, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Άλλος Δρόμος" κ. Βρεττάκο και τους συν αυτώ της δημοτικής του αρχής και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ.Γαβρίλη από τον συνδυασμό της κας. Δούρου, οι οποίοι, το τονίζουμε γιατί έχει σημασία, ανέλαβαν τη διοίκηση τον Σεπτέμβρη του '14.

Πότε έγινε το πρώτο μπραφ; Στις 21.1.15, τέσσερις μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου, με κυβέρνηση Σαμαρά. Αν ισχυριστώ ότι εκεί στο υπουργείο ξοφλήσανε γραμμάτια, θα είμαι υπερβολικός; Αλλά αυτοί έτσι κι αλλιώς, οι υπουργοί και υφυπουργοί του Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής εκείνης της κυβέρνησης απόδειξαν με τις πράξεις τους ότι επέλεξαν να είναι οι εχθροί της περιοχής μας. Οι δικοί μας όμως άνθρωποι, αυτοί της αυτοδιοίκησης, ειλικρινά δεν θυμάμαι να έκαναν κάτι, ότι μπορούσαν για να αποτρέψουν την αδειοδότηση. Θα μου πείτε μέσα στο γενικό χαμό των εκλογών τι να πρωτοπρολάβουν να κάνουν και ποιος θα τους άκουγε: Ακόμα και κανείς, έπρεπε όμως να δείξουν ότι γρηγορούν οι φύλακες. Και να δείξουν ότι είναι ψυλλιασμένοι πως ο εχθρός διαλέγει τις κατάλληλες στιγμές για να κτυπήσει, όταν έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Τότε έχουμε την απαίτηση από τους δικούς μας να το παλεύουν, εκεί τους θέλουμε κάβουρες κι όχι στα εύκολα.  

Και το δεύτερο μπραφ, πότε; Αναφέρουμε πριν κάποιους από τους όρους της απόφασης της 28.7.17 του υπουργείου Περιβάλλοντος με θέμα: «Χορήγηση Άδειας Εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Α, της εταιρείας με την επωνυμία «OIL ONE AΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «ΟΙL ΟΝΕ S.A». που αφού έγινε το κακό τη μάθαμε κι εμείς.  

Ιανουάριος του '17: 

12. Την από 20. 01.2017 (Α.Π. ΥΠΕΝ: 170743/20.01.2017) αίτηση της εταιρείας με την επωνυμία ««OIL ONE AΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «ΟΙL ΟΝΕ S.A» με συνημμένο φάκελο στοιχείων, για χορήγηση άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Α.

13. Την από 31.01.2017 ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας (www.ypeka.gr) περίληψης της αίτησης του ως άνω σημείου 12 για χορήγηση άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Α΄. 

14. Το γεγονός ότι η δημοσίευση ακολούθησε τις προϋποθέσεις δημοσιοποίησης αιτήσεων που θέτει το άρθρο 5 της Υ.Α. Δ2/16570 (ΦΕΚ 1306/Β/16.09.2005) «Κανονισμός Αδειών», όπως ισχύει και ότι η προθεσμία των 10 ημερών της παρ. 1 του ιδίου άρθρου, για τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων, παρήλθε άπρακτη.

27. Την υπ’ αριθ.170368/21.01.2015 Απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής περί χορήγησης άδειας λειτουργίας στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων της εταιρείας «OIL ONE S.A», στη Δραπετσώνα Αττικής,  

Δηλαδή, από τον Φεβρουάριο του '17, όποιος έμπαινε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος θα μάθαινε για την αίτηση της OIL ONE S.A. και μετά ότι ήθελε προκύψει. Είμαι περίεργος αν μπήκε έστω κι ένας από τους εκλεγμένους στην αντιπεριφέρεια Πειραιά, έστω κι ένας από το δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας που να είχαν το σκουλήκι, όπως και αν μπήκε κάποιος υπάλληλος σε αυτές τις δύο υπηρεσίες. Το χειρότερο φυσικά είναι να μπήκε ο υποψιασμένος, να αξιολόγησε την πληροφορία της αίτησης της OIL ONE και να την έκανε μπάι μπας. Με νομίζετε, πάντοτε και παντού συμβαίνουν και τέτοιες αχρείες πράξεις, αφού πάντοτε και παντού ζουν και βασιλεύουν τέτοιοι άθλιοι τύποι που η ιδιοτέλειά τους δε λογαριάζει κανέναν συνάνθρωπό τους, που πάνω απ'όλα βάζουν τα συμφέροντά τους. 

Και τι αποφάσισε ο υπουργός κ. Σταθάκης στις 28.7.17, ημερομηνία του δεύτερου μπραφ; 

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Α. Χορηγούμε άδεια εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Α΄ στην εταιρεία «OIL ONE AΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «ΟΙL ΟΝΕ S.A» για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών από την ημερομηνία έκδοσής της. Ο αποθηκευτικός χώρος για τη χορήγηση της εν λόγω άδειας και την άσκηση της δραστηριότητας έχει συνολική χωρητικότητα 7.159 m 3 και βρίσκεται στη θέση Δραπετσώνα Αττικής, ως ακολούθως: Κωδικός δεξαμενής Χωρητικότητα m3 Προϊόν Τοποθεσία Νο 14 7.159 Μαζούτ Δραπετσώνα Αττικής. ΣΥΝΟΛΟ 7.159 κυβικά μέτρα. 

Με λίγα λόγια την κάτσαμε την βάρκα για τα καλά. Εκτιμώ ότι τώρα οι δυσοσμίες θα γίνουν πιο έντονες και πιο συχνές και ότι ο εν δυνάμει κίνδυνος δυστυχήματος αυξάνει τις πιθανότητές του. Και ότι αν μέχρι τώρα ήμουν μια φορά σίγουρος πως οι εγκαταστάσεις Μελισσανίδη είναι μία από τις εφτά απ'αυτές που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή Πειραιά που ανήκουν στην κατηγορία "Σεβέζο", τώρα είμαι δέκα φορές σίγουρος. Και όσο δεν μας πληροφορεί επίσημα ο κ. Γαβρίλης και ο κ. Βρεττάκος γι'αυτό το θέμα κρατώντας μυστικά και ντοκουμέντα, έχουμε το δικαίωμα να θεωρούμε ότι όντως έτσι είναι. Να έχουμε υπόψη μας επίσης ότι μια συνέπεια της βιομηχανίας τύπου "Σεβέζο" είναι πως αποκλείεται να μην υπάρχουν στην νομοθεσία ειδικοί όροι ασφαλείας για τη λειτουργία άλλων εγκαταστάσεων και οικημάτων που να αφορούν μέτρα προφύλαξης και ελάχιστες αποστάσεις απ'αυτήν.  

Ο κ. Σταθάκης: Λέγεται πως δε μπορούσε να κάνει νόμιμα κάτι άλλο διαφορετικό απ'αυτό που έκανε. Αναγκάστηκε λοιπόν ο άνθρωπος, να ενεργοποιήσει την άδεια που είχε δοθεί από τις αρχές του '15. Όμως δεν είμαι σίγουρος ότι έτσι ακριβώς έχουν τα πράματα. Υπάρχει ένα μίνιμουμ που κατά τη γνώμη μας θα μπορούσε να κάνει ως αριστερός υπουργός. Δεν θα έπρεπε λοιπόν, να ανοίξει το θέμα στους άμεσους ενδιαφερόμενους, όταν αυτοί μάλιστα έχουν ανάγει σε πρώτο θέμα την παρουσία της OIL ONE στην Δραπετσώνα; Δεν θα έπρεπε, έστω να ενημερώσει και να συζητήσει για την νέα άδεια με την τοπική αυτοδιοίκηση, την περιφέρεια και τον κόσμο εδώ που πληρώνει τα σπασμένα; Δεν θα έπρεπε να έρθει να μας πείσει ότι όντως άλλος δρόμος δεν υπάρχει πέρα απ’αυτόν που προδιαγράφουν οι ισχύοντες νόμοι; Δεν θα έπρεπε να μας επιτρέψει να μάθουμε, να ρωτήσουμε, να σκεφτούμε και να συζητήσουμε τι άλλο μπορεί να γίνει; Για μας ο κ. Σταθάκης κινήθηκε ως τυπική εξουσία, με τον ίδιο τρόπο που κινούνται και οι μη αριστεροί υπουργοί. Μας αγνόησε, μας αιφνιδίασε και στο δια ταύτα μας καταδίκασε για πέντε χρόνια στο Γεντί Κουλέ Δραπετσώνας. Κόκκινη κάρτα λοιπόν στον κ.Σταθάκη.

melisanidi2Οι δικοί μας άνθρωποι τώρα, που βοηθάει αν δεν το ξεχνάμε, ότι όλοι εμείς τους πληρώνουμε έχοντας την απαίτηση να κάνουν όσο καλύτερα μπορούν τη δουλειά τους και που ένας από τους λόγους που εμείς τους ψηφίσαμε ήταν η αντίθεσή τους στην παρουσία Μελισσανίδη στην πόλη μας. Αυτοί, ισχυρίζονται λοιπόν, πως δεν είχαν πάρει είδηση για την επικείμενη αδειοδότηση και πως το πληροφορήθηκαν για πρώτη φορά σ'ένα δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας στις 6.9 από τον πολιτιστικό σύλλογο Δραπετσώνας ΤΕΡΨΗΧΩΡΟ, που σήκωσε το θέμα αυτό όλο το καλοκαίρι και τον τέως δήμαρχο Δραπετσώνας κ. Μπεάζογλου. Με λίγα λόγια ήταν μακριά νυχτωμένοι. Ακόμα κι έτσι να'ναι προφανώς χρεώνονται πολιτικά την άγνοιά τους. Και αντί να βγουν και να μας ζητήσουν συγγνώμη και να αρχίσουν να ψάχνονται που έχασαν για δεύτερη φορά τη μπάλλα, πέρασαν στην αντεπίθεση με μια δήλωση του εύκολου αυτονόητου που κατακρίνει την κυβέρνηση και τον υπουργό. Πιας τ'αυγό και κούρεφτο δηλαδή. Διότι αυτό το ελάχιστο για το οποίο θα έπρεπε να είχαν μεριμνήσει, ήταν να είχαν αναθέσει σε κάποιους από τις υπηρεσίες τους ή τουλάχιστον από τους συμπολιτευόμενους εκλεγμένους, την συστηματική και από κοντά παρακολούθηση των τεκταινομένων στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Δε γίνεται να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και του καλού αγωνιστή όταν έχουμε ένα θέμα που μας καίει, αντίθετων δυνάμεων και μεγάλων συμφερόντων και που στο οποίο στο κάτω κάτω έχουν τοποθετηθεί ενάντια στην παραμονή τους. Λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά, μας τραγουδούσε πριν πολλά χρόνια η εξαιρετική Μοσχολιού, αλλά ποιος την άκουγε τότε παιδιά; Μόνο οι ψυλλιασμένοι, αυτοί που νοιαζόντουσαν επί της ουσίας για το κοινό καλό.Τελικά το κακό και το καλό συνάμα, είναι, ότι έρχεται η στιγμή που όλα εδώ πληρώνονται καλοί μου, μα δυστυχώς όλων εμάς η ποιότητα της ζωής μας θα χειροτερέψει.  

Στα ενδότερα πολιτικά σαλόνια. Αυτό που εμείς γνωρίζουμε είναι πως τόσο ο κ.Βρεττάκος όσο και ο κ. Γαβρίλης δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας δεχτούμε ότι συνεργάζονται μαζί του υπό όρους και ανάλογα το θέμα. Ως εκ τούτου τα κανάλια επικοινωνίας τους και συνεργασίας με τους υπουργούς και τους λοιπούς Συριζαίους αξιωματούχους δεν είναι ορθάνοιχτα, ούτε δίχως βραχυκυκλώματα και νάρκες ,όπως η περίπτωση της OIL-ONE. Υπάρχουν όμως και δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ενεργά μέλη του. Αυτοί αλήθεια, τι ήξεραν, τι φρόντισαν να μάθουν, πως κινήθηκαν; Κανονικά δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν το τι παίζετε; Προφανώς ναι, απαντώ. Και άραγε επέλεξαν την αναμενόμενη στάση, δηλαδή να συμπεριφερθούν ως ακραιφνώς φιλοκυβερνητικοί κόντρα στα συμφέροντά μας;  Ποιος ξέρει και είναι αμφίβολο αν πότε θα το μάθουμε. Όσο για τους αντιπολιτευόμενους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, ε, δεν είναι κι αυτοί εντελώς άμοιροι ευθυνών, αφού ως πολιτευόμενοι έχουν ένα μερίδιο ευθύνης για το καλό της πόλης. Θα έπρεπε να έχουν τεντωμένες τις κεραιές τους, να ρωτούν για να μάθουν. Όταν μάλιστα κάποιες επαφές με κομματικούς μηχανισμούς αρκετοί απ'αυτούς εξακολουθούν και τις διατηρούν. Όμως, για να μην παρεξηγηθούμε, την μεγάλη  ευθύνη του αγώνα για την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων την έχουν η δημοτική αρχή του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και η αντιπεριφέρεια Πειραιά. Σ'αυτό νομίζω ότι συμφωνούμε σχεδόν όλοι.  

Για να κλείσει ο κύκλος, υπάρχει κι ένα ακόμα σημαντικό σημείο κι αυτό έχει να κάνει με τις ενέργειες της Αντιπεριφέρειας Πειραιά και του Δήμου σχετικά με τα αέρια που εκπέμπονται από τις δεξαμενές και μας προκαλούν προβλήματα. Τρία χρόνια λοιπόν μετά την εκλογή τους, αποφάσισαν να προβούν σε κάποιες ενέργειες και να πάρουν κάποια μέτρα που ίσως μας επιτρέψουν να ικανοποιηθεί το αίτημά μας πριν τα έντεκα χρόνια, οπότε και λήγει η άδεια λειτουργίας των δεξαμενών. Πριν μερικούς μήνες και μετά από μια ευρεία σύσκεψη φορέων και θεσμών, αποφάσισαν να εγκαταστήσουν κάποια μηχανήματα που θα μετράνε επί 24ωρου βάσεως διάφορα συστατικά της ατμόσφαιρας ως προς την ρύπανση. Αυτά, από ότι δήλωσαν, θα τεθούν σε λειτουργία περίπου σε έξι μήνες και χρειάζονται στοιχεία περίπου για ένα ή και ενάμιση χρόνο, ώστε να είναι έγκυρα και αξιοποιήσιμα. Αν τα στοιχεία είναι επιβαρυντικά σε σχέση με διάφορους περιβαλλοντικούς νόμους τότε φαίνεται ότι κάτι έχουν στο μυαλό τους (τι;) και ότι σ' ένα επόμενο στάδιο θα προωθήσουν αυτό το κάτι. Πάντως δεν έχουμε ενημερωθεί ποιος ακριβώς είναι ο προσδοκούμενος στόχος, τι ψάχνουμε να βρούμε, πως θα το αξιοποιήσουμε και πότε. Με άλλα λόγια, φέξε μου και γλίστρησα ή κάλλιο αργά παρά ποτέ; Τι να πρωτοδιαλέξουμε γαμότο;

Αυτό πάντως που είναι σίγουρο για μας είναι πως στο θέμα της λειτουργίας στην περιοχή μας των εταιρειών συμφερόντων Μελισσανίδη, επί του παρόντος στη Δημ. αρχή του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά, εμείς τους βάζουμε κάτω από τη βάση. Αυτοί; Αναμένουμε πάντως με ασυγκράτητη απαισιοδοξία, μήπως και ασχοληθούν στα σοβαρά με το δύσκολο αυτό θέμα και βρουν τρόπους, στόχους και διαδικασίες, μήπως αρχίσουν να καλλιεργούν και το ρόλο του δέκτη κι όχι μόνο του πομπού, ώστε να αρχίσουμε κι εμείς να ελπίζουμε βάσιμα ότι ο Μελισσανίδης και οι πάσης φύσεως υπουργοί δε θα παίζουν άνευ αντιπάλων, δε θα μας αντιμετωπίζουν σαν ένα γραφικό τίποτα. 

Μέχρι τότε θα βρίζω. Κι αυτό σίγουρα δεν κάνει καλό στην ψυχοσωματική μου υγεία κι ένα σημάδι είναι που βήχω συχνά και εύκολα.     

  

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 06:51
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Γιώργος απογοητευμένος Τσιρίδης 12-09-2017 18:43
Είναι σωστά όσα γράφεις Λάκη.
Το πρόβλημα των αναπνοών το έχει ισχυρότερο η Νατάσα (σύζυγός μου) που πλέον ζει μόνο με εισπνεόμενα.

Τολμώ μια διαπίστωση: Αν δεν είχε εξαφανιστεί ο δήμος Δραπετσώνας όλα αυτά θα είχαν άλλη αντιμετώπιση. Δεν μιλάω υποθετικά. Υπήρξαν (καταγεγραμμένες ιστορικά) οι άμεσες και αποτελεσματικές κινητοποιήσεις, η εγρήγορση ... όλα όσα λείπουν τώρα κι έλειψαν την περασμένη τετραετία.

Ο Τζανής άνοιξε πρώτος την παραλία στο Θεμιστόκλειο αλλά επί θητείας του δημιουργήθηκε το πρόβλημα χωρίς αντίδραση. Ο Βρεττάκος άνοιξε την παραλία στον όρμο Σφαγείων αλλά επί θητείας του βγήκαν όλες οι άδειες επίσης χωρίς αντίδραση.
Καημένη Δραπετσώνα! Κρίμα, κρίμα, κρίμα!
Παράθεση
0 # Σκουπιδόγιαννος 11-09-2017 04:53
Να βρίζεις Λάκη μας όσο κακό κι αν σου κάνει γιατί μπορεί κάτι καλό να προκύψει σε κάποιες επόμενες γενιές...Να βρίζεις κι ας σε "καταδικάζουν" οι "'αρχοντες" κι οι "αρχόντισες" (από το "άρχω¨κι όχι την αρχοντιά που δεν διαθέτουν) ,αφού τους είναι δύσκολο να διαχειριστούν τον πολιτικό του εγωισμό και να σε-σας καλέσουν σε έναν ορθό πολιτικό και ίσως εποικοδομιτικό διάλογο!
Μπορεί να τους την είχανε στημένη και να τους περιμέναν στην γωνία για την τρικλοποδιά...δεν αντιλέγω...όντως μπορεί, είναι τεράστιες οι διασυνδέσεις του σάπιου πολιτικού συστήματος στο οποίο με ασυγκράτητη αφέλεια ,που λες κι εσύ, θέλω να πιστεύω ότι οι "δικοί μας "δεν ανήκουν...οπότε και την πάτησαν αλλά το θέμα είναι πως μετατρέπεις την κατάρα σε ευχή...ποιο είναι το φιλότιμό σου...ΑΥΤΑ προς το παρόν...
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση