Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017 18:16

Ο Οδηγός ορχήστρας για νέους συναντά τον Έρωτα του φεγγαριού στις 23.8 στον Σκάι

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

love of moonΤην Τετάρτη 23.8, στις 9.μ.μ στο ΣΚΑΙ προβάλλεται η όμορφη ταινία του Γουές Άντερσον ( Χιούστον, 1969) "Ο έρωτας του φεγγαριού" (2012). Πρόκεται για μια παιχνιδιάρα ταινία που ενώ είναι ανάλαφρη καταφέρνει να μας περνάει την πίκρα της ενηλικίωσης.

Η ταινία κινείται με χάρη στα βήματα του "Οδηγού ορχήστρας για νέους" (1946) του Μπέντζαμιν Μπρίτεν ( Ηνωμένο Βασίλειο, 1913-1976) ενός σπουδαίου Άγγλου συνθέτη που έγραψε μουσική και για παιδιά και που άρχισε να γράφει μουσική από την ηλικία των πέντε χρονών. Περισσότερα για τον Μπρίτεν σπό την βικιπαίδεια  εδώ  .

 

Το "Οδηγός ορχήστρας για τους νέους" αναπτύσσεται σαν φούγκα που παραλάσσει μια βασική μελωδία, που τη δομή της τη χρησιμοποιεί ο Άντερσεν στην ταινία του για να την αναπτύξει δραματουργικά. Το καταφέρνει αυτό χρησιμοποιώντας τους ηθοποιούς ως μουσικά όργανα που ο καθένας παίζει τη δική του εκδοχή πατώντας σε διάφορες κινηματογραφικές αναφορές και εμπλουτίζοντας έτσι το σενάριο όπως οι παραλαγές της μελωδίες εμπλουτίζουν τη συμφωνία του Μπρίτεν.

Πατώντας  εδώ  θα μπορέσετε να ακούσετε το μετά το θάνατο του Μπρίτεν έργο του σημαντικού Εσθονού συνθέτη Άρβο Περτ (Paidev, 1935) Cantus in memoriam Benjamin Britten. 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 19:35

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση