Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 00:00

Επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ για τον Πειραιά

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

pireas19Ένα επενδυτικό πρόγραμμα που ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ θα διαχειριστεί τα επόμενα πέντε χρόνια ο Δήμος του Πειραιά, το οποίο προκαλεί την αισιοδοξία της δημοτικής αρχής για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, επενδύσεις ύψους 80.065.000 ευρώ θα υλοποιηθούν στην πόλη του Πειραιά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς η πρόταση για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) που κατέθεσε ο δήμος αξιολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία από τη Διαχειριστική Αρχή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Αττικής.

 

Συνολικά είχαν υποβληθεί προτάσεις από πέντε δήμους για την ΟΧΕ, αλλά ο Δήμος Πειραιά κατέθεσε τον πιο ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο φάκελο με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει και την υψηλότερη βαθμολογία.

Περίπου 30 εκατ. ευρώ από το συγκεκριμένο ποσόν θα διατεθούν για κοινωνικές δομές, ενώ τα υπόλοιπα για την ανάπλαση της υφιστάμενης δημοτικής αγοράς ή τη δημιουργία νέας, για περιβαλλοντικά έργα, παρεμβάσεις σε δρόμους κ.ά.

Το «σημαντικό» αυτό γεγονός, όπως το χαρακτηρίζει η δημοτική αρχή, σε συνδυασμό με τις προτάσεις του Δήμου Πειραιά ύψους 31.618.000 ευρώ, που έχουν ήδη εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται να ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια, συνεπάγεται ένα επενδυτικό σχέδιο συνολικού ύψους 111.683.000 ευρώ, το οποίο υλοποιείται ταυτόχρονα με μια σειρά ιδιωτικών επενδύσεων τόσο στην πόλη όσο και στο λιμάνι.

Ως το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στην ιστορία του δήμου χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάναμε το όραμά μας πράξη».

Δήλωσε χαρούμενος και υπερήφανος για το γεγονός ότι στον Πειραιά θα υλοποιηθεί για τα επόμενα 5 χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά σχέδια αυτή τη στιγμή στη χώρα.

«Υποσχεθήκαμε να φέρουμε στην πόλη τους αναγκαίους πόρους και τις επενδύσεις ώστε ο Πειραιάς να γίνει αυτό που οραματιστήκαμε. Μια άλλη σύγχρονη πόλη, ένας επενδυτικός προορισμός που θα φέρει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας για τους Πειραιώτες» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτό πράττουμε βήμα βήμα και με σχέδιο, τίποτα δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται υπομονή από όλους και είναι βέβαιο ότι ο χρόνος θα είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας».

Τέλος, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του που δούλεψαν σκληρά γι’ αυτή την πρόταση αλλά και την Περιφέρεια Αττικής, για την αγαστή συνεργασία και υποστήριξη στην κοινή τους προσπάθειά να αλλάξει ο Πειραιάς, όπως και τους φορείς και τους πολίτες οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στο πλαίσιο της διαβούλευσης με ουσιαστικές προτάσεις.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 00:05

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση