Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 18:22

Στην Τρούμπα, στην Καστέλα, της Πέννυς Μπαλτατζή

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

baltaji1Πριν δυο μήνες κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι της Πέννυς Μπαλτατζή και λέγεται «Στην Τρούμπα στην Καστέλα». Υπάρχει μια ωραία ιστορία πίσω από αυτό που δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή μυθοπλασία αλλά δεν μας ενδιαφέρει κιόλας.

Μας τη διηγείται η ίδια: «Στον ύπνο μου ήμουνα, λέει, παιδί. Ανάμεσα σε δυο γυναίκες. Στον Πειραιά. Κάτω στο λιμάνι, η μια τους μού έκοβε το δρόμο. Θύμιζε χάρτη, έτσι που στεκόταν αγέρωχη με το ένα πόδι στο Ρολόι και το άλλο στην Αγία Τριάδα.

 

»Και φτιασιδωμένη όπως ήταν με δρόμους και σοκάκια οργωμένα στο πρόσωπο και το δέρμα, σκέφτηκα τη Γαλλίδα, τη μαντάμ Ορτάνς του Ζορμπά, επέμενε όμως πως τη λέγαν Τρούμπα. Η άλλη περίμενε λεπτή σαν φίδι με μάτι καταπράσινο, σχιστό σαν λόχμη πάνω στον λόφο. Και ήταν μακριά και σκοτεινά για ένα παιδί να φτάσει στην Καστέλα.

»Με τη δύναμη που δίνουν τα όνειρα, έκανα την ανηφόρα μια κορδέλα δρόμο και με μάτια που άστραφταν από χαρά κράτησα σφιχτά στην αγκαλιά μου το πιο ακριβό και λαμπερό παιχνίδι... Ενα σουρεαλιστικό, πολύχρωμο καρουσέλ σκόρπιζε χρυσή βροχή πάνω από το λιμάνι, κλείνοντας όλους τους ανθρώπους σε μια σφιχτή αγκαλιά!».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 18:33

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση