Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 19:37

Το ανατέλλον πρόσωπο του νέου Πειραιά στη νυχτερινή ζωή, του Νίκου Βουλαλά

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

athinorama8Instagram-ικά στέκια διασκέδασης και πολυχώροι εναλλακτικής λογικής, σημεία για fine drinking και για mainstream διασκέδαση, γεύσεις της θάλασσας και γεύσεις του κόσμου. Ο Πειραιάς διαθέτει κλασικά και νέα σημεία αναφοράς για έξοδο, ενώ διαμορφώνει με υπομονή το νέο οικιστικό και πολιτιστικό πρόσωπό του.

Ένα βράδυ στις αρχές Ιουνίου, βρεθήκαμε να καθόμαστε στα τραπέζια του μεζεδοπωλείου «Ρεβαΐζι» έξω στη Θερμοπυλών, πάνω στις σιδηροτροχιές του Τραμ Περάματος, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1936. Εκείνη την εποχή, σ’ αυτόν το δρόμο έκαναν πιάτσα οι εκδιωγμένες από τα γειτονικά Βούρλα πόρνες

 

(οι μεγάλες σε ηλικία, γιατί όσες πέρναγε η μπογιά τους μεταφέρθηκαν στην Τρούμπα ), που αποκαλούνταν καλντεριμιτζούδες, ενώ στα πάλκα της περιοχής τραγουδούσε ο ομοφυλόφιλος ρεμπέτης Κώστας Μασσέλος ή Νούρος, την καταραμένη ζωή του οποίου είχαμε έρθει για να παρακολουθήσουμε σε μια παράσταση δρόμου.

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Βουλαλά που δημοσιεύτηκε στο Αθηνόραμα στις 31.7 με τον τίτλο " Αυτό είναι το νέο πρόσωπο του Πειραιά των αντιθέσεων και των προοπτικών". 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017 09:08

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση