Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017 15:43

Που θα μάθουν μαθηματικά οι δάσκαλοι όταν δεν εξετάζονται σ'αυτά; Του Ν.Σ. Μαυρογιάννη, από το fb

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

fb12Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία με (υποτονική είναι αλήθεια βλ. και κείμενο του Καθηγητή Σ. Νεγρεπόντη ( https://www.facebook.com/permalink.php…) ανακοίνωση της και τοποθέτηση εκπροσώπου της στην Βουλή ζητάει το αυτονόητο: Όσοι προορίζονται να γίνουν δάσκαλοι να εξετάζονται για την εισαγωγή τους στα Παιδαγωγικά Τμήματα στα Μαθηματικά. Που σε απλά Ελληνικά πάει να πει να μη μπορεί να εισαχθεί σε ένα Παιδαγωγικό Τμήμα ένας μαθητής που έχει εγκαταλείψει τα Μαθηματικά σε όλο το Λύκειο. Δηλαδή όπως εξετάζεται Έκθεση ως μια ελάχιστη εγγύηση κατοχής της Ελληνικής Γλώσσας να εξετάζεται και Μαθηματικά.

 

Και ποιός κατέθεσε την ειδημοσύνη του επί του θέματος; ...Ο συνδικαλιστής πρόεδρος της ΟΛΜΕ, φιλόλογος την ειδικότητα: 
"Κλείνοντας θα διαφωνήσω με την άποψη του εκπροσώπου από την μαθηματική εταιρεία που ισχυρίστηκε ότι με αυτόν τον τρόπο θα βγουν αγράμματοι όσον αφορά τα μαθηματικά οι εκπαιδευτικοί. Οι συνάδελφοι δάσκαλοι που φοίτησαν στις παιδαγωγικές ακαδημίες την ίδια περίοδο που εγώ μπήκα στην Φιλοσοφική Σχολή, κατά 50% περίπου είχαν μπει από τη θεωρητική κατεύθυνση. Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά δυσκολεύτηκαν στο πανεπιστήμιο, αλλά οι πανεπιστημιακοί δεν έκαναν καμία έκπτωση όσον αφορά τους φοιτητές αυτής της κατηγορίας και δεν καταγράφεται ότι αυτοί οι δάσκαλοι είναι ελλιπείς στα μαθηματικά. Αυτό το λέω για να μην αδικούμε τους συναδέλφους δασκάλους."
Όλα αυτά τη στιγμή που ξέρουμε τι συμβαίνει στα Πανεπιστήμια και μαντεύουμε τι θα συμβεί με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Βέβαια η επίκληση αναμνήσεων ως στοιχείου εκπαιδευτικού σχεδιασμού δεν είναι καινοφανής. Ο προηγούμενος Yπουργος Παιδείας μας είχε πληροφορήσει:
"Από τη δική μου μαθητική και φοιτητική εμπειρία οι καλύτεροι και οι καλύτερες του θετικού τμήματος στο σχολείο μου συνέχιζαν τις σπουδές τους στα πολυτεχνεία» είπε συγκεκριμενα ο υπουργός Παιδείας"..."ήξεραν πολύ καλή Φυσική και πολύ καλά Μαθηματικά αλλά δεν μπορούσαν να διδάξουν Μαθηματικά και Φυσική στη Τεχνική Εκπαίδευση. Προκύπτει ένα ερώτημα, γιατί περιχαρακώνουμε τα αντικείμενα; Χρειάζεται κάποια διδακτική μόρφωση νωρίτερα; Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους, φυσικούς και μαθηματικούς. Τότε να το κάνουμε."

Αν δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα και σπουδές που θα μάθουν Μαθηματικά όσοι θα τα διδάξουν; 
Ο λαός μας για κάθε περίπτωση έχει και την κατάλληλη παροιμία.

(Δες φωτό άρθρου)

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017 15:51
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση