Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 22:16

Ο καλύτερος Δήμος της Αττικής σύμφωνα με μία έρευνα του ΕΜΠ βγήκε ο Δήμος Νίκαιας Ρέντη

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

nikea2Ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη φαίνεται πως μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα τους δημότες του, όσο και τους ετεροδημότες, σε σχέση με κάθε άλλο δήμο στο λεκανοπέδιο Aττικής, προσφέροντας δραστηριότητες που αφορούν την εργασία, τις αγορές, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, το νοικοκυριό αλλά και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, με επικεφαλής τον καθηγητή Γεώργιο Φώτη και την ερευνήτρια Ευφροσύνη Πλύκα.

 

Η έρευνα ουσιαστικά απαντά στο βασικό ερώτημα «Σε ποιο δήμο της Αττικής μπορείς να έχεις τα πάντα χωρίς να χρειαστεί να περάσεις τα "σύνορά" του;» και στη συνέχεια σε άλλα ερωτήματα, σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες 58 δήμων της Αττικής προς τους δημότες τους.

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο που αναρτήθηκε από τον Παύλο Τουμπέκη στις 20.7.17 στην ιστοσελίδα vice.

Και το σχόλιο του δημάρχου Νίκαιας Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη.

Μια επιβράβευση! Με μεγάλη χαρά αλλά και έκπληξη, διαβάσαμε την έρευνα του Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Μια επιβράβευση της πολύχρονης δουλειάς μας, μια καταξίωση για τα δύσκολα που περάσαμε, μια αναγνώριση των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής, από τους ίδιους τους πολίτες.  Σας ευχαριστούμε όλους, θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση.

Μας χαροποίησε επίσης το γεγονός πως σ'αυτήν την έρευνα στην πρώτη εικοσάδα βρέθηκαν 4 από τους 5 δήμους της περιφέρειας Πειραιά, όπως και το ότι στην 18η θέση βρέθηκε ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας. Ευχόμαστε εις ανώτερα.  

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 18:22

Σχόλια   

+1 # Γ. Τσιρίδης 25-07-2017 07:44
Το δικό μου σχόλιο:
Η ανάδειξη του Ρέντη σαν πρώτου δικαιώνει την έρευνα κι όχι η έρευνα τον Δήμο.
Κι αυτό γιατί .... η ποσοτικοποίηση της ποιότητας μπορεί να οδηγήσει σε λάθη.
Παρ' όλα αυτά, χωρίς μετρήσεις, ο δήμος Ρέντη (και Νίκαιας πια) είναι ο καλύτερος και με την δική μου αίσθηση. Μπράβο στον δήμαρχό του!
Παράθεση
0 # Ιγνατιάδης Θεολόγος 24-07-2017 19:16
Σύμφωνα με την έρευνα Σοφία ο δήμος μας βρέθηκε στην 18η θέση, ανάμεσα στους 54. Καλή θέση αν σκεφτείς ότι πρόκεται για μία δημ.αρχή που δεν είχε καθόλου εμπειρία στο διοικείν δια του πολιτεύεσθαι και το αντίστροφο.
Παράθεση
0 # sofia mixailidou 22-07-2017 18:35
KAI o χειρότερος Δραπετσωνα -Κερατσινη.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση