Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 09:25

Τα χίλια ευχαριστώ του Διονύση Σαββόπουλου κι ένα σχόλιό μας

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

savop9Χίλια ευχαριστώ! 
Σε ποιον τα απευθύνω;
Τα απευθύνω στο κοινό αίσθημα που βγήκε από δεκάδες χιλιάδες κόσμου και δεκάδες καλλιτέχνες χθες στο βράδυ στο ωραιότερο στάδιο του κόσμου. Στο Καλλιμάρμαρο της Αθήνας. Αυτό το κοινό αίσθημα ήταν τόσο απτό που το βίωσα σαν την καινούργια μας ταυτότητα. Όπως είπα και χθες το βράδυ δίπλα μου ήταν τα παιδιά του ελληνικού τραγουδιού. Είμαι κι εγώ ένα από αυτά τα παιδιά.

 

Θέλουμε να σας βεβαιώσουμε ότι το ελληνικό τραγούδι θα είναι πάντα δίπλα σας για να σας στηρίζει και στις χαρές σας και στις λύπες σας. Αυτό ακριβώς θέλουμε να είμαστε: ένα δροσερό αεράκι που θα σας επισκέπτεται κάθε φορά που το χρειάζεστε. Πιστέψτε μας. Είμαστε το ελληνικό τραγούδι. Είμαστε εσείς. Νιώθω παρών, νιώθω ευγνώμων.


Διονύσης Σαββόπουλος

12.7.17

Σ.Δ: Το σχόλιο που ακολουθεί το ανάρτησα στο fb, στο άρθρο του Νίκου Μωραΐτη που δημοσιεύτηκε στη Αλτσαντίρι με τον τίτλο "Όλοι μαζί δεν μπορούμε".

Θεολόγος Ιγνατιάδης Κάθε φορά που η τέχνη βγάζει νόημα και ομορφιά οι φορείς που διοργανώνουν μία εκδήλωσή της τρώνε τη σκόνη της. Ελάχιστη σημασία έχει τι πρεσβεύουν - εννοείται εντός του δημοκρατικού τόξου - διότι η δύναμη της τέχνης στις καλές της στιγμές πάντα τους ξεπερνά. Αυτή είναι πάγια θέση μου.

1) Χθες το Καλλιμάρμαρο πλημμύρισε με ένα κοινό που νεανικό στην πλειονότητά του τραγούδησε τα περισσότερα τραγούδια και το ευχαριστήθηκε.

2) Η συναυλία όλων αυτών που συμμετείχαν και μιλάμε για αρκετούς από τους  καλύτερους Ελλήνες τραγουδοποιούς, είχε από κάθε άποψη μία ποιότητα, που μακάρι να ήταν ο κανόνας των συναυλιών στην χώρα μας.

3) Ένας 73χρονος τραγουδοποιός που καταφέρνει ακόμα ανακυκλώνοντας τα δικά του παλιά τραγούδια και άλλων συναδέλφων του να διεγείρει και να συγκινεί ανθρώπους από όλα τα στρώματα και τις γενιές και με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές, τελικά μόνο σε πτώση δεν μπορείς να πεις ότι βρίσκεται.

4) Η συναυλία τελειώνοντας με το Αερικό και το Ακορντεόν, σε εξαιρετικές εκτελέσεις, έστειλε και το επίκαιρο πολιτικό της μήνυμα.

5) Σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι ο Σαββόπουλος δεν ανταποκρίνεται στις επιθυμίες τους, κρίνοντάς τον με κριτήρια της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας, θα συνιστούσα να αναμερτηθούν με το νόημα των τραγουδιών του που τους άρεσαν, εννοώ να δουν την πορεία της ζωής τους στο φως τους.

6) Νομίζω ότι τελικά σωστά έπραξα που πήγα παρόλες τις αντιρρήσεις μου σχετικά με τον Σκάι. Για για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε ότι απέναντι στο μονοξείδιο του άνθρακα των άθλιων διαλεκτικών των τεχνικών της εξουσίας, δυστυχώς για μας απ'όλο το πολιτικό φάσμα, το οξυγόνο της τέχνης εξακολουθεί να έχει μεγαλύτερη σημασία για πολλούς συμπολίτες μας. Με άλλα λόγια, αυτοί που δεν πιστεύουν ότι η τέχνη έχει τη δύναμη να εξευγενίζει έστω και για μια στιγμή και τον χειρότερο εαυτό μας και ότι όλοι μας έχουμε ανάγκη από την παρηγορία της ακόμα και τα καθάρματα, οι όποιες κριτικές τους αλλού αποβλέπουν ή τα κριτήρια τους είναι τέτοια που τους κάνουν δυστυχώς να χάνουν το δάσος.

7) Αν ισχύει ακόμα πως το μέσον είναι το μήνυμα, τότε σ'αυτό το συμβάν, το μέσον ήταν αυτή η υπερπαραγωγή και όχι ο Σκάι, που την φιλοξένησε κι αυτό γιατί ήταν πολύ καλή. 

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί το Α΄μέρος της συναυλίας,

κι  εδώ  το δεύτερο μέρος.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 16:02
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση