Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 17:05

Σε 11 προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων θα προχωρήσει ο Δήμος Πειραιά για τις ανάγκες του

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

pireas17

«Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πειραιά» (Κεντρική Δομή & Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών).

Η χρηματοδότηση της λειτουργίας του Κέντρου είναι διασφαλισμένη για τρία χρόνια με στόχο τη δικτύωση μεταξύ των δομών παροχής κοινωνικών υπηρεσιών καθώς και η ανάπτυξη και λειτουργία τοπικών σημείων αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών µε όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου, ανεξαρτήτως φορέα υλοποίησης (ΟΑΕΔ, ΕΣΥ, ΚΔΑΠ, Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρα Ψυχικής Υγείας κλπ).


Το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας (Κεντρική Δομή και Παράρτηµα ΚΕΜ), το οποίο εποπτεύεται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, θα λειτουργεί καθημερινά 8 ώρες εξυπηρετώντας κατά προτεραιότητα τους κατοίκους του Δήμου που εμπίπτουν στις περισσότερο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:
Α) Υποδοχή - Ενημέρωση - Υποστήριξη των Πολιτών
Β) Συνεργασία µε Υπηρεσίες και Δομές
Γ) Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Στόχος της λειτουργίας του Παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, είναι η ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και της προώθησης της απασχόλησης της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού.

Οι προσλήψεις που θα γίνουν για την κάλυψη των αναγκών αφορούν στις παρακάτω ειδικότητες:
Α) Για το Κέντρο Κοινότητας:
ΠΕ ή ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (Συντονιστής)   1 θέση Πλήρους απασχόλησης
ΠΕ ή ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1  θέση Πλήρους απασχόλησης 
ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 1 θέση Πλήρους απασχόλησης
ΠΕ ή ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 1 θέση Πλήρους απασχόλησης

Β) Για το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ)
•    ΠΕ ή ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ µε ειδίκευση σε θέματα Μεταναστών/Μειονοτήτων ή/και Κοινωνικού Αποκλεισμού 1 θέση πλήρους απασχόλησης
•    ΥΕ Διαπολιτισµικός Διαµεσολαβητής για µετανάστες / δικαιούχους διεθνούς προστασίας, µε γνώση των εθνικών πολιτισµικών χαρακτηριστικών των µεταναστευτικών/ προσφυγικών κοινοτήτων καθώς και της γλώσσας τους (απαραίτητη η γνώση Αγγλικών, και Φαρσί ή Αραβικών). Επιθυµητή η γνώση των γλωσσών Ντάρι, Κερµάντζι, Σοράνι, Ουρντού και Παστού.      1 θέση πλήρους απασχόλησης
•    ΠΕ ΝΟΜΙΚΩΝ µε ειδίκευση σε θέματα μεταναστευτικού και εργατικού δικαίου, 1 θέση μερικής απασχόλησης
•    ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ µε ειδίκευση σε μετατραυματικό stress και σε άτομα πολλαπλά ευάλωτα 1 θέση μερικής απασχόλησης.

Οι παραπάνω θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, για ένα (1) έτος από την υπογραφή της σύμβασης µε δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης έως τη λήξη του Προγράμματος.

Το Παράρτημα του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών πρόκειται να στεγαστεί σε ισόγειο κατάστημα περίπου 127 τ.µ., στο Εµποροναυτιλιακό κέντρο (Πύργος), ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά, είναι η ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και της προώθησης της απασχόλησης της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού.

Στις δράσεις που θα υλοποιήσει, την επόμενη τριετία, εντάσσονται:
Α) Μαθήματα ελληνικής γλώσσας και στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού σε ενήλικες µμετανάστες – πρόσφυγες και δικαιούχους διεθνούς προστασίας.
Β) Διαπολιτισμικές δράσεις µε έμφαση τη συνύπαρξη παιδιών και νέων αλλοδαπών και γηγενών.
Γ) Δράσεις για την προώθηση της πρόσβασης των µμεταναστών – προσφύγων και δικαιούχων διεθνούς προστασίας στην αγορά εργασίας. 

Για την υλοποίηση των δράσεων αυτών, θα απαιτηθεί να συναφθούν συμβάσεις µμίσθωσης έργου ως εξής:
• ΠΕ 32 ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ (Συντονιστής)  1 θέση Διάρκεια σύμβασης: 8 μήνες/ έτος.
•     ΠΕ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ         2 θέσεις. Κάθε χρόνο: 13 προγράμματα x 100 ώρες x 40 € την ώρα = 52.000 €

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 17:16

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση