Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 19:17

Η ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Περιβάλλοντος για τη δυσοσμία στη Δραπετσώνα - Κερατσίνι

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

melisan1ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Δυσοσμία στις περιοχές Κερατσινίου –Δραπετσώνας- Πειραιά

 

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη δυσοσμία στην περιοχή του ευρύτερου Πειραιά και ιδιαίτερα στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι. Δυσοσμία που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία και αγανάκτηση των κατοίκων των περιοχών αυτών, οι οποίοι κινητοποιούνται μέσω συσκέψεων μαζικών φορέων, πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων της περιοχής.

 

 

 

Διάχυτη είναι η άποψη μεταξύ των κατοίκων, ότι η δυσοσμία οφείλεται στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων (slops) της Oil Οne, συμφερόντων ομίλου Μελισσανίδη, οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή των πρώην Λιπασμάτων Δραπετσώνας, μόλις 100μ. από κατοικημένη περιοχή. Εγκαταστάσεις που εδώ και τρία χρόνια έχουν βρεθεί στο επίκεντρο κινητοποιήσεων κατοίκων, μαζικών φορέων της περιοχής με αίτημα την απομάκρυνση τους. Κινητοποιήσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα πριν ένα χρόνο περίπου να ληφθούν από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά δείγματα από το αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής, προς ανάλυση, τα οποία όμως δεν έδειξαν κάτι, παρόλο που η δυσοσμία παραμένει.

 

Σε συνεδρίαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, την Τετάρτη 31/5/2017, παρά την παρέμβαση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης και την ανάδειξη του προβλήματος, δεν υπήρξε καμία δέσμευση ούτε αντίστοιχη απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα της αντιμετώπισης της οσμής.

 

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα παρθούν ώστε να διαπιστωθεί:

- Από πού προέρχεται, που οφείλεται και πως θα σταματήσει αυτή η δυσοσμία;

- Aν είναι επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων και των παιδιών τους;

 

 

Οι βουλευτές:

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

        ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ 119  18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

          ΤΗΛ. 2104114801-2-3, Fax: 4134914

              e-mailkop-kke@otenet.gr

Πειραιάς 12/6/2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια συκοφάντησης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, με αφορμή τη σύσκεψη του πολιτιστικού συλλόγου «Τερψηχώρος» την Παρασκευή 9/6/17, στο Δημαρχείο Δραπετσώνας και την προκλητική παρουσία της βουλευτή Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, κας Εύης Καρακώστα.

          Οι κομμουνιστές που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη, με αφορμή την δυσοσμία που υπάρχει στην περιοχή, έθεσαν το απλό θέμα:

Αν μπορεί το μεσημέρι να ψηφίζει νέο πακέτο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων και το απόγευμα να έρχεται να μιλά για αγώνες.

Δεν μπορεί οι διεκδικήσεις του λαού του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, να γίνονται «πλυντήριο για να καθαρίζουν τη συνείδηση τους», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από αυτά που φορτώνουν στους εργαζόμενους.

Αμέσως μετά την τοποθέτηση μας, αποχωρήσαμε  από την σύσκεψη.

 

         Η όποια προσπάθεια από διάφορα site που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, να κρύψουν την αλήθεια και να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ θα πέσει στο κενό. Ο λαός ξέρει τους κομμουνιστές και το πώς δρουν.

«Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».

 

 

Επισυνάπτουμε ανακοίνωση της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ και Ερώτηση της Κ.Ο. του Κόμματος που σχετίζονται με το θέμα.

 

Το Γραφείο Τύπου της Τ.Ε. Πειραιά του ΚΚΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 19:58

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση