Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 18:59

Καήκαμε ένα βράδυ για να καταλάβουμε τι σκατά συμβαίνει στο παράλληλο σύμπαν του ελληνικού youtube, από το luben

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lubenθαυμαστός κόσμος του ίντερνετ αγαπητές φίλες και φίλοι όλο και διευρύνεται με το πέρασμα του χρόνου. Στο θαυμαστό 2017 που είναι μια υπέροχη εποχή για να ζεις λίγο-πολύ όλοι έχουν πρόσβαση σε έναν υπολογιστή ή ένα smartphone ή ένα tablet ή ένα φούρνο μικροκυμάτων με σύνδεση στα ίντερνετς και κατ’ επέκταση ένα μικρόφωνο και μια κάμερα. Εκτός από τα τεχνικά μέσα, πολλοί έχουν και μια αστείρευτη διάθεση να πουν μερικά πράγματα απευθυνόμενοι στην τεράστια και ετερόκλητη μάζα του web. Να παράξουν περιεχόμενο, να επικοινωνήσουν, να πουν τα δικά τους – αυτό δηλαδή ακριβώς που συμβαίνει σε όλο το ιντερνετ από τις απαρχές του.

 

Κάπως έτσι, το youtube έρχεται για να δώσει βήμα σε εκατοντάδες προσωπικά κανάλια και σε κόσμο o οποίος, απ’ ό,τι φαίνεται, ανυπομονεί να μοιραστεί διάφορα πράγματα που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα απασχολούσαν κανέναν. Αλλά απασχολούν. Στην περίπτωση της ελληνόφωνης πλευράς του μέσου μερικά youtube channels είναι σίγουρα πιο δημοφιλή από την (ετοιμοθάνατη) ελληνική τηλεόραση. Ωστόσο πέρα από κάποιους youtubers οι οποίοι βγάζουν χρήματα από τα εκατοντάδες χιλιάδες views που παίρνουν σε κάθε βίντεό τους, το ελληνικό youtube community μοιάζει να είναι μια τεράστια θάλασσα από gaming, unboxing, make up tutorials, youtube challenges και σχολιαστικά βίντεο που μοιάζουν να έχουν μια απεύθυνση σε ένα κοινό που πυρήνα του έχει τα παιδιά που πηγαίνουν γυμνάσιο.

Όλοι όσοι ωστόσο, όπως εμείς, που έχετε ψιλο(χοντρο)πατήσει τα 25 και χρησιμοποιείτε το Youtube κυρίως με σκοπό να ακούσετε μουσική, ή να δείτε κάποιο βίντεο που σας έστειλαν ή να καείτε και λίγο στην παράξενη μεριά του αγγλόφωνου Youtube αλλά χωρίς πολλά-πολλά, τότε μάλλον δεν έχετε ακριβώς εντοπίσει τι ακριβώς συμβαίνει με την ελληνική πλευρά του Youtube.

Η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει μπροστά στις οθόνες μας παρακολουθώντας βίντεο με εκατοντάδες χιλιάδες views από κανάλια με χιλιάδες subscribers που… απλά… δεν καταννοούσαμε ΓΙΑΤΙ. Λίγο το χάσμα των γενεών, λίγο το γεγονός ότι είμαστε fucking normies, λίγο ότι δεν είμαστε (πολύ) καθυστερημένοι, το trending περιεχόμενο του ελληνικού Youtube και το γιατί αυτό είναι τόσο δημοφιλές μας διέφευγε.

Ώσπου αποφασίσαμε να κάνουμε την καταβύθιση για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πέντε-έξι πράγματα. Ξοδέψαμε ενα ολόκληρο βράδυ βλέποντας βίντεο μετά απο βίντεο. Και αυτά είναι αυτά που κατάλαβα:

Ακολουθούν 7 εμβληματικά παραδείγματα του ελληνικού youtube. Εάν σας αρέσουν μην ξεχάσετε να κάνετε subscribe, share, like και σχόλια.

Πατώντας   εδώ  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 19:10

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση