Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 20:14

Άλλος Δρόμος: ΕΞΩ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

alosdromosΗ Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου Δραπετσώνας '' ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ '' έχοντας γνώση των συνεπειών  από την λειτουργία διυλιστηρίων και μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων, καταλοίπων πετρελαιοειδών, λυμάτων και άλλων συναφών παραγώγων σε μία κατοικημένη περιοχή, ανέδειξε και πρωταγωνίστησε από το 2014 σε δράσεις διαμαρτυρίας και πρωτοβουλίες, ενάντια στην λειτουργία των εγκαταστάσεων της Oil One με δηλώσεις, άρθρα, συνεντεύξεις και παρεμβάσεις του επικεφαλής της Κίνησης Χρήστου Βρεττάκου που αναδείκνυαν το πρόβλημα ενώ άλλοι το απέκρυπταν και σιωπούσαν:

 

«Η παλιά εγκατάσταση της BP αγοράστηκε από την εταιρεία Oil One του Δημήτρη Μελισσανίδη. Με φωτογραφικές διατάξεις, οι οποίες εφαρμόστηκαν με μεγάλη ταχύτητα, άλλαξαν οι περιβαλλοντικοί όροι και του δόθηκε η δυνατότητα να δημιουργήσει βιομηχανία επεξεργασίας και αποθήκευσης πετρελαιοειδών. Αυτή η βιομηχανία θα είναι καταστροφική για το ήδη επιβαρημένο περιβάλλον της περιοχής. Οι άνθρωποι που ζούσαν εδώ τις προηγούμενες δεκαετίες πέθαιναν λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν. Αλλά δεν πέθαιναν πεινασμένοι γιατί υπήρχαν δουλειές. Δεν προκύπτει από κάπου ότι ο κ. Μελισσανίδης θα βοηθήσει την περιοχή μας και σίγουρα σε αυτή την υπόθεση δεν υπάρχει ούτε ψήγμα δικαιοσύνης» (βλέπε συνέντευξη στο Έθνος)

 

 «Είναι αναληθές ότι η OIL ONE έχει λάβει άδεια για αποθήκευση 20.695 κ.μ υγρών καυσίμων; Είναι αναληθές ότι έχει λάβει άδεια για επεξεργασία πετρελαιοειδών αποβλήτων; Είναι αναληθές ότι αυτές οι άδειες αναφέρονται σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε απόσταση 75 μέτρων από τα σπίτια των κατοίκων; Είναι αναληθές ότι το ατύχημα που συνέβη το 2000 στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαιοειδών αποβλήτων του Ομίλου στην Κυνοσούρα είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός ναυτεργάτη, την διαρροή 600 κ.μ πετρελαιοειδών και μία τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που χρειάστηκε ένας μήνας για ν’ αντιμετωπιστεί; Είναι αναληθές ότι η εταιρεία έλαβε άδεια λειτουργίας 4 ημέρες πριν από της εκλογές και μετά από απανωτές υπουργικές και νομοθετικές παρεμβάσεις;»(βλέπε ανακοίνωση ιστοσελίδα Δήμου)

 

«να αλλάξει … ντάλα μεσημέρι το Ρυθμιστικό Σχέδιο, αλλά και να γίνουν οι απαιτούμενες θεσμικές αλλαγές, ώστε να αναβαθμιστεί  η περιοχή των (πρώην) Λιπασμάτων, έκτασης 640 στρεμμάτων, σε πνεύμονα πρασίνου, πολιτισμού και ψυχαγωγίας» (βλέπε συνέντευξη ''στο Κόκκινο'')  

και άλλα πολλά άρθρα και συνεντεύξεις, σποτ ενημέρωσης και έντυπα που μοιράστηκαν από τα μέλη του Άλλου Δρόμου στους πολίτες ( βλέπε σχετικό βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=lj9WyjVl9ps ) κοινές συνεντεύξεις με Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και δημάρχους της περιοχής, οργάνωση και συμμετοχή σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, προδιέγραφαν το <κακό> που θα συνέβαινε στην πόλη μας, γεγονός που ήταν προσχεδιασμένο και ήδη νομοθετημένο από την προηγούμενη Κυβέρνηση, Περιφέρεια  και εις γνώση της τότε δημοτικής αρχής.

 

Οι ενέργειες και η επιτυχής προσπάθεια αυτής της δημοτικής αρχής να συντάξει και να καταθέσει νομοσχέδιο για την αλλαγή του νόμου και του ρυθμιστικού σχεδίου συμπεριλαμβανομένου και της ανάπλασης, βρίσκοντας συμπαραστάτη την σημερινή Περιφέρεια και Κυβέρνηση, έφερε ως αποτέλεσμα την αλλαγή των όρων χρήσης στην περιοχή και τον χρονικό περιορισμό λειτουργίας αυτής της εγκατάστασης, γεγονός θετικό αλλά όχι αρκετό, λόγω της συνέχειας λειτουργίας για αρκετά ακόμη χρόνια (περίπου δέκα).

 

Η σημερινή λειτουργία των εγκαταστάσεων της Oil One υπό το <πέπλο> της νομιμότητας, και της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος από την <σύγχρονη> υποδομή παράλληλα με την συνεχή όχληση των κατοίκων με μυρωδιά και δυσοσμία, κυρίως στην περιοχή της Δραπετσώνας και της Χαραυγής, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας και μας δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις συνέπειες  στην υγεία και την ποιότητα της ζωής μας και των παιδιών μας και ακόμη χειρότερα υπό το φόβο ενός ατυχήματος στις εγκαταστάσεις που θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τους κατοίκους της πόλης.

 

  Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την τοπική κοινωνία

 

Ø    Καλούμε την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση και την Κυβέρνηση   

να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ελεγχθεί και επαναξεταστεί  ο τρόπος και η διαδικασία που αδειοδοτήθηκε η επιχείρηση Oil One καθώς και να ελεγχθούν εκ νέου οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα θέματα ασφάλειας  βάσει των διεθνών συνθηκών που αφορούν την λειτουργία παρόμοιων εγκαταστάσεων σε κατοικημένη περιοχή.

 

Ø    Καλούμε τους πολίτες της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου

         καθώς και άλλων όμορων δήμων σε συνεχή ενημέρωση και  

         συμμετοχή σε δράσεις και πρωτοβουλίες που οργανώνονται από

         την Δημοτική Αρχή, φορείς και συλλογικότητες της πόλης.

 

Στόχος άμεσος

η απομάκρυνση της ρυπογόνου δραστηριότητας από την πόλη

 

Αγωνιζόμαστε για την ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας

 

ΕΞΩ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

06-06-2017

Πατώντας   εδώ  θα σας εμφανιστεί το βίντεο (2:29) του Άλλου Δρόμου με τις κινητοποιήσεις για τα διυλιστήρια  

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 20:26

Σχόλια   

0 # sofia mixailidou 17-07-2017 16:59
ΑΥΤΟ που εχω αποκομισει, μεσα σ'αυτη τη πορεια μου μεχρι εδώ,μεσα, η, εξω από οργανώσεις, η ,συλλογους είναι δυστυχως το λυπηρο συμπερασμα, ότι ολοι προσπαθουν να βγαλουν το φιδι από την τρυπα , όταν αυτό εχει μπει για τα καλα μεσα και με την δικη τους ανοχη. ΑΥΤΟ γινεται εδώ και χρονια, αλλα διαπιστωσα με λυπη μου τελευταια, ότι αυτό γινεται συνειδητα και όχι κατά τυχη. ΕΙΝΑΙ η πολιτικη του να τα εχουμε καλα με ολους και μετα να βγαζουμε και τον κοσμο στο δρομο για ξεκαρφωμα, για να κανουμε και το επαναστατικο μας καθήκον. ΑΥΤΑ τα λεω και με αφορμή το μαζεμα υπογραφων για το συγκεκριμενο θεμα, στην συναυλια της Γλυκεριας από το συλλ. ΤΕΡΨΙΧΩΡΟΣ. Όταν ειπα ότι δεν βαζω υπογραφη, γιατι το θεμα αυτό δεν λυνεται με υπογραφες, μου ειπε μια κυρια εκπρόσωπος του συλλ.,[σκασιλα μου] ,λες και ηταν δικο της το θεμα, και στη συνεχεια ,προσπαθησε με φασιστικο τροπο να διακοψει την κουβεντα. ΑΣ το εχουν υποψιν τους αυτό, οσοι ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται τα δημοσια και δημοτικα συμφεροντα.
Παράθεση
+3 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 08-06-2017 16:16
Εγώ που δεν είμαι φιλοκυβερνητικός, βαριέμαι να διαβάζω απατηλές ανακοινώσεις με βαρύγδουπους τίτλους από φιλοκυβερνητικές παρατάξεις που «πρέπει» να βρίσκονται δυο βήματα πιο μπροστά γιατί «έτσι αρέσει στον λαό».
Εκτός αν καταλαβαίνω λάθος και παρακαλώ για την βοήθεια σας.
Εξηγούμαι, για να συζητήσουμε το πιθανό λάθος μου.
Εκτός του γεγονότος ότι όλα τα καζάνια -εκτός του κρασιού- είναι του θανάτου κατοχυρωμένα στον Βελζεβούλη από κτίσεως κόσμου, ειδικά τα "δικά" μας μετά την αλλαγή χρήσης γης αν δεν κάνω λάθος υποχρεωτικά φεύγουν σε 12 χρόνια μείον τον χρόνο από την δημοσίευση του ισχύοντος νέου νόμου στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Είναι λοιπόν απατηλό το αίτημα της άμεσης απομάκρυνσης.
Όπως ψευδής είναι ο ισχυρισμός ότι ο αγώνας κατά των εγκαταστάσεων αποτέλεσε μονοπώλιο και ξεκίνησε με «…συνεντεύξεις και παρεμβάσεις του επικεφαλής της Κίνησης Χρήστου Βρεττάκου που αναδείκνυαν το πρόβλημα ενώ άλλοι το απέκρυπταν και σιωπούσαν…» Η αποκάλυψη του προβλήματος ξεκίνησε πολύ πριν την δημιουργία του Άλλου Δρόμου, πολύ πριν ο Χρήστος Βρεττάκος εκλεγεί επικεφαλής του. Η συνηθισμένη συνειδητή επιλογή απαξίωσης και απόκρυψης κάθε δραστηριότητας που δεν σχετίζεται με τον ίδιο, δεν περιποιεί στον ίδιο τιμή μια που «η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή»
Το ζητούμενο είναι τα καζάνια να τηρούν τους διεθνείς νόμους ασφάλειας. Αν οι νόμοι ορίζουν ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καθόλου στην περιοχή μας, άσχετα από την προηγούμενη χωροταξία, τότε γιατί η δημοτική αρχή κάνει τόσα έργα για προσέλκυση πολιτών στην περιοχή και δεν προτάσσει την απομάκρυνση τους για να κάνει έργα; Εκθέτει τους κατοίκους σε κίνδυνο σαν τρόπο πίεσης; Αυτό θυμίζει πολύ ISIS που χρησιμοποιεί άμαχους σαν ασπίδα.
Αγώνας για αίμα ή για λύση;
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση