Είσοδος χρήστη   

Εγγραφή στο newsletter  

Επικοινωνία: stagona4u@gmail.com

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 08:12

Ένα εξαιρετικό Παγκόσμιο Τζουκ μποξ της παραδοσιακής μουσικής στο διαδίκτυο

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Άλαν Λόμαξ, ο φημισμένος εθνομουσικολόγος, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του προσπαθώντας να καταγράψει όλες τις μορφές της λαϊκής μουσικής παράδοσης των ΗΠΑ και όχι μόνο. Τώρα το μεγάλο του όραμα για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου jukebox γίνεται πράξη με ένα project εξαιρετικής σημασίας για την μουσική του κόσμου.

Ο Λόμαξ έγινε περισσότερο γνωστός για την απίστευτη καταγραφή των σπουδαίων μουσικών της blues και της folk του περασμένου αιώνα, ωστόσο, δεν ασχολήθηκε μόνο με αυτό. Ασχολήθηκε επιστημονικά με την αρχειοθέτηση των ήχων της παγκόσμιας παραδοσιακής μουσικής παράδοσης και είχε ήδη από το 1980 ονειρευτεί την δημιουργία ενός ελεύθερου αρχείου που θα περιέχει όλη αυτή την γνώση.

 

Τώρα το «Global Jukebox», με πρωτοβουλία της Association for Culture Equity  του Άλαν Λόμαξ, διατίθεται ελεύθερα προς το κοινό μέσω Διαδικτύου και περιλαμβάνει περισσότερα από 6.000 τραγούδια από 1.000 κουλτούρες ανά τον πλανήτη.

Τα τραγούδια είναι κατηγοριοποιημένα με βάση την γεωγραφία και την κουλτούρα, ενώ κάθε κομμάτι συνοδεύεται και από την ιστορία της περιοχής από την οποία προέρχεται, αλλά αναλύεται και η σημασία του.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε όλη την υφήλιο και να πραγματοποιήσει ένα ξεχωριστό νοσταλγικό ταξίδι μέσα στην παγκόσμια λαϊκή παράδοση.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχει το παγκόσμιο jukebox είναι πολλές και σύντομα θα ενεργοποιηθούν και άλλες.

Μπείτε στο Global Jukebox ΕΔΩ

Παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια δεν μπορέσαμε να βρούμε. Ίσως στη δεύτερη φάση να συμπεριληφθούν και δικά μας

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 08:47

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση