Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 09:31

Λάσπη, εξωραϊσμός και γενικολογία, του Ζ. Ζούπη, με αφορμή τη συνέντευξη του δημάρχου Χρ.Βρεττάκου

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διαβάζοντας την πρόσφατη συνέντευξη του Δημάρχου Χ. Βρεττάκου (  stagona4u.gr   ή drapetsini.blogspot.gr ) κατάλαβα καλά τι σημαίνει λασπολογία σε συνδυασμό με ψευτοηθικολογία, φτωχός απολογισμός έργου σε συνδυασμό με ψέμματα και ανούσια γενικολογία  , ομολογία αδυναμίας σε συνδυασμό με προσπάθεια εξωραϊσμού.

 

Ο κ. Βρεττάκος θα πρέπει να καταλάβει επιτέλους, ότι αυτή την πόλη την έχουν υπηρετήσει Δημοτικές Αρχές από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα , όπως και εκατοντάδες δημοτικοί σύμβουλοι που με ανιδιοτέλεια, μεράκι και διάθεση προσφοράς , πόνεσαν γι αυτή την πόλη, δημιούργησαν υποδομές , άνοιξαν δρόμους . 

 

 

Δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να ρίχνει λάσπη και να δημιουργεί σκιές για την ηθική υπόσταση όλων αυτών. Δεν μπορεί να αυτοεμφανίζεται ως ο μόνος έντιμος και καθαρός που ήρθε στην πόλη μας να μας σώσει. Χρήστος ονομάζεται , ας μην παριστάνει τον Χριστό. Αν έχει καταγγελίες να τις κάνει συγκεκριμένα και με ονοματεπώνυμο. Διαφορετικά είναι απλά λασπολόγος και συκοφάντης. Ασφαλώς ,έχει αποδείξει ότι έχει τα μεγάλα λόγια και τις αόριστες καταγγελίες ψωμοτύρι και στην συνέχεια τα μαζεύει .’Όπως για παράδειγμα, κατάγγελλε ως υπερκοστολογημένη την έρευνα για το γήπεδο του Σχιστού αφήνοντας υπονοούμενα για μίζες σε υπαλλήλους και πολιτικά πρόσωπα και κατέληγε να κάνει δημοπρασία με την ίδια μελέτη ! Αυτό πως το ονομάζουν; Αν ήθελε κάποιος , δεν θα μπορούσε να του πει τι θα κάνει τα λεφτά που θα περίσσευαν ; Ας προσέχει. Γιατί τώρα είναι Δήμαρχος πάνω από δυόμιση χρόνια και έχει να απολογηθεί ο ίδιος για πράγματα και για τον Δήμο και για το τι γίνεται στο Νεκροταφείο και για το τι συμβαίνει στην « ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ». Ας γνωρίζει δε καλά , ότι κανένας δεν είναι εξ ορισμού έντιμος η ανέντιμος.

 

Ο κ. Βρεττάκος επίσης , καλό θα είναι να μάθει τα οικονομικά του Δήμου και να μην ψεύδεται ,ούτε να λέει « έκπληκτος» και « παραπονιάρης » ότι η Αντιπολίτευση χρησιμοποιεί δήθεν τον μύθο(!) ότι βρέθηκε με λεφτά στο Ταμείο του Δήμου . Μιλάμε για ωμό, κυνικό ψέμα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι αριστερή στάση κατά τον κ.Βρεττάκο ,σίγουρα όμως είναι ψέμα. Ο κ.Βρεττάκος παρέλαβε Ταμείο με αποθεματικό γύρω στα 10 εκατομ. ευρώ ( μέσα και τα λεφτά από την διεκδίκηση από την ΕΥΔΑΠ ,όταν αυτός δεν ήταν πουθενά) και σ΄αυτά προστέθηκαν ακόμα 6,8 εκατομ. ευρώ από τον ΟΛΠ για τα οποία είχε ξεκινήσει την διεκδίκηση ο κ.Χρονόπουλος χρόνια πριν και συνεχίστηκε στα δικαστήρια .Επί θητείας του απλά ελήφθη η οριστική απόφαση. Άλλωστε ο ίδιος το έχει παραδεχτεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ευχαριστώντας την Νομική Υπηρεσία του Δήμου. Όλα τα άλλα είναι λόγια ,ψέματα, παραμύθια. Αν κάτι από αυτά που λέω δεν στέκει ας με διαψεύσει η κ.Ε. Καπουσίζογλου η οποία πριν από αντιδήμαρχός του, ήταν για χρόνια στέλεχος των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου.Ο κ.Βρεττάκος βρέθηκε με προίκα 17 εκατομ.ευρώ που δεν φαίνεται ικανός να τα αξιοποιήσει για να αναμορφωθεί η πόλη.Μαζί μ΄αυτή την προίκα πήρε από την πρώτη μέρα ως bonus σειρά έργων από την Περιφέρεια τα οποία ακόμα – πάνω από δυόμιση χρόνια τώρα – δεν μπορεί να ολοκληρώσει ! Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για τον κ. Βρεττάκο.

 

Η ουσία είναι ότι ο « ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ » και ο ίδιος ο κ. Βρεττάκος δεν φαίνεται να προχωρούν και πολύ διαφορετικά. Εκατοντάδες συμβασιούχοι που τον τροφοδοτεί η Κυβέρνηση (ποτέ προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε τόσο προσωπικό στην καθαριότητα και άλλους τομείς) ενώ είναι ενάντια στς ελαστικές σχέσεις εργασίας ( sic! )

- Αναθέσεις στν χρεωμένη διαδημοτική « ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ » χωρίς να μου έχουν αποδοθεί τα παραστατικά της κοστολόγησής τους ενώ τα έχω ζητήσει – Απλήρωτοι καθηγητές καλλιτεχνικών τμημάτων λόγω κακού προγραμματισμού

– Μετατροπή του ΚΕΚ σε ΔΗΚΕΠΑ ,ενώ υπήρχε απόφαση οτι όλη  Πολιτιστική – Αθλητική Δραστηριότητα θα περάσει στον Δήμο ( συμφωνούσε και ό ίδιος ).

Αυτά και άλλα πολλά , δεν τα λες και « άλλη αντίληψη», αριστερή καθαρότητα, « άλλο δρόμο».  Για την αυταρχική συμπεριφορά δεν θέλω να ξαναμιλήσω . Όμως επειδή το διαψεύδει στην συνέντευξη, τον καλώ να εξασφαλίσει την μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβούλιου από web tv .Έτσι, για να τον βλέπουν οι δημότες και να τον θαυμάζουν.Για να μας βλέπουν όλους και να μας κρίνουν.

 

Η ουσία επίσης είναι ότι ο κ. Βρεττάκος δεν έχει να εμφανίσει κάτι σημαντικό ως έργο, ενώ στην συνέντευξη μιλάει για δρομολόγηση λύσεων σε χρονίζοντα προβλήματα ! Μιλάμε για τον εξωραϊσμό του τίποτα. Γιατί χρειάστηκε διόμισυ χρόνια για να τελειώσει το έργο του γηπέδου του Σχιστού; Γιατί έχασε τα λεφτά από την Περιφέρεια και το υλοποίησε « μισακό» με χρήματα του Δήμου;  Γιατί δεν τελειώνει το έργο ανάπλασης Παιδικών Χαρών που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια κρατώντας 15 παιδικές χαρες κλειστές φέτος για τρίτη Άνοιξη και Καλοκαίρι ; Τι έχει προχωρήσει για το γήπεδο « ΒΑΖΟΣ » εκτός από την ενοικίαση προκάτ εξεδρών; Τι κινήσεις έχει κάνει για την απομάκρυνση του Νεκροταφείου της Ανάστασης ; Τι γίνεται με τους χώρους της ΔΕΗ ; Τι έχει προχωρήσει για την αξιοποίηση του χώρου του ΚΑΧΡΑΜΑΝΟΓΛΟΥ ; Τι έχει προχωρήσει για την αξιοποίηση της ΝΑΦΘΑ; Ποια πολιτική πρασίνου υλοποιείται και γιατί έχει ξεραθεί ακόμα και το υπάρχον πράσινο ; Τι συμβαίνει και υπάρχει τέτοια σιωπή ,όταν από τον Σχεδιασμό για τα Απορρίμματα στο Λεκανοπέδιο το μόνο που είναι σίγουρο είναι το Εργοστάσιο στο Σχιστό και μάλιστα χωρίς διάλογο, χωρίς αντισταθμιστικά; Πως και ξαφνικά « δεν του φταίει ο κ. Μελισσανίδης » για την επένδυση στον χώρο των Λιπασμάτων; Ποιο είναι το όραμά του για την ανάπλαση του χώρου; Οι κάποιες παιδικές χαρές; 

 

Ας απαντήσει σ΄αυτά ο κ.Βρεττάκος και ας αφήσει την λάσπη,την αερολογία και τα περί καθαρού- έντμου και αριστερού .Η πόλη και οι δημότες διψούν για έργα,για ανάπτυξη,αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.Όχι για εξωραϊσμούς και σχήματα λόγου .

 

Κάτι τελευταίο. Επειδή του κ Βρεττάκου του αρέσουν οι μονόλογοι του καταθέτω δημόσια μια απλή πρόταση: Έχει κλείσει πάνω από την μισή του θητεία. Ανοίγει ο καιρός. Του ρίχνω το γάντι και τον καλώ να κάνει κάνει απλό , δημοκρατικό, συμμετοχικό, άρα και αριστερό .Όλα αυτά, όλον τον απολογισμό του, ας τον συζητήσουμε δημόσια . Ας στηθεί πάνελ με τον ίδιο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στην Πλατεία Λαού ή όπου θέλει με δύο τρεις δημοσιογράφους να μας ανακρίνουν με το δικαίωμα και στους πολίτες να ρωτάνε ότι θέλουν. Περιμένω .... 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 10:47

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση