Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017 18:32

Τρία συν ένα κλικ αριστερά. *

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Τα όνειρα ως γνωστόν είναι εύκολα και είναι τσάμπα.

Πολύ παλιότερα, όταν στην Ελλάδα "όλα τα 'σκιαζ' η φοβέρα", ονειρευόμουνα, δεν φοβάμαι πια  να το πω, ονειρευόμουνα να 'ρθει εκείνη η άγια μέρα που θα 'χουμε στη χώρα κυβέρνηση της Αριστεράς.

Και επειδή τα όνειρα είναι τσάμπα, της φόρτωνα όλου του κόσμου τα καλά. Ότι μπορεί να φανταστεί κανείς σ' ένα επίγειο παράδεισο, θα μας τα παρείχε απλόχερα ή Αριστερή μας εξουσία.

 

Και να η ισότης και να η ελευθερία και να η δικαιοσύνη και να η επάρκεια και να η ειρήνη και να η υγεία και να η μόρφωση και να τα παστέλια και να τα ξερολούκουμα!

Άργιε να 'ρθει εκείνη η μέρα και η προσπάθεια προσαρμογής μας στα υπάρχοντα πολλά κακά και στα ελάχιστα καλά μας αφάνιζε τις προσδοκίες αλλά όχι το παραμύθι.

Μέχρι που άρχισε πριν λίγα χρόνια να αχνοφαίνεται ότι μπορεί, μάλλον, ίσως η Αριστερά να κυβερνήσει.

Και έγινε. Απίστευτο μεν, αλλά η Αριστερά έγινε κυβέρνηση

Και τώρα τι γίνεται; Τι κρατάμε απ' όλον εκείνο τον πληθωρισμό ονείρων; Από πόσα σύννεφα πρέπει να πέσουμε με φόρα; Πόσα λόγω της υπάρχουσας κατάστασης, τα πετάμε και πόσα και ποια τα κρατάμε σαν τα πιο βασικά , τα πιο αναγκαία;

Για τον καθένα μας αυτά τα κυρίαρχα και υλοποιήσιμα μέτρα είναι διαφορετικά.

Εγώ, μετά από βασανιστικό ξεδιάλεγμα και αφού θεώρησα ότι για μας τους ονειροπαρμένους είναι κοινό ότι "η Αριστερά είναι διαρκής ευαισθησία " (Γιώργος Ιωάννου), καταγράφω, αδιαφορώντας για το "μη θίγετε τα κακώς κείμενα", τα κατ' εμέ τρία αδιαφιλονίκητα προαπαιτούμενα, τα τρία τολμηρά και ανορθόδοξα βήματα, για να μπορεί μια κυβέρνηση να καμαρώνει, τότε και μόνο τότε, ότι είναι αληθινά Αριστερή κυβέρνηση.

ΠΡΩΤΟ και θεμελιακό:

Μια Αριστερή κυβέρνηση έχει ιδεολογικό αλλά και ηθικό χρέος  να λέει παντού και πάντα και χωρίς κανένα φόβο, μόνο την αλήθεια.

Προς όλους και για όλα, πεισματικά, μόνο την αλήθεια. Δεν συγχωρείται ούτε το παραμικρό ψεματάκι γιατί το μικρό φέρνει το μεγάλο.

Άλλωστε, κανείς δεν ζημιώθηκε ποτέ μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας. Η αλήθεια είναι επαναστατική πράξη.

ΔΕΥΤΕΡΟ και κατεπείγον:

Μια Αριστερή κυβέρνηση ενεργεί τάχιστα, χωρίς κανένα δισταγμό, για τον χωρισμό κράτους και Εκκλησίας, έως τελικής πτώσεως. Διότι αν αυτό δεν συμβεί επί Αριστεράς, χαιρέτα μου τον πλάτανο και θεός σχωρέστονε ( τον χωρισμό ).

ΤΡΙΤΟ και δυσχερές:

Μια Αριστερή κυβέρνηση θέτει όρο απαράβατο να μη χρησιμοποιηθούν σε διοικητικά πόστα και σε κυβερνητικά χαρτοφυλάκια, όσοι κομματικοί έχουν στην κατοχή τους και στη ζωή τους προκλητικές βίλες, υπεροπτικές πισίνες (ιδιόκτητες  θάλασσες δηλαδή), κότερα, μικρά ή μεγάλα και τέλος πανάκριβα αυτοκίνητα.

Όλα δηλαδή τα σύμβολα του καθ' ημάς χλιδάτου καπιταλιστικού ή αλλιώς δεξιού, τρόπου ζωής.

Ζητάμε λοιπόν από τους κραυγαλέα πλουτήσαντες συντρόφους μας να υποστούν αυτή την μικρή θυσία της ...απόσυρσης, για λόγους που και οι ίδιοι κατανοούν απόλυτα.

Δυστυχώς, δεν χαρακτηριζόμαστε μόνο από το όποιο ηρωικό παρελθόν μας. Χαρακτηριζόμαστε και από το όποιο παρόν μας, κυρίως μάλιστα από αυτό και σωστά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ και τιμής ένεκεν:

Μια Αριστερή κυβέρνηση διατάζει την άμεση αποκατάσταση και επαναλειτουργία του βραβευμένου από την θεά Αθηνά, ιερού αρχιτεκτονήματος του Δημητρίου Πικιώνη. Μιλάω φυσικά για  ΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ που βρίσκεται πλάι στο ναΐσκο του Αϊ Δημήτρη του Λουμπαδιάρη στου Φιλοπάππου.  

Σύντροφε λίγο υπομονή.

Ίσως μετ' ου πολύ, να πίνουμε τον καφέ μας στο στέκι του Πικιώνη φάτσα στην Ακρόπολη.

Λίγο τo 'χεις;

 

 

*Από το ποίημα της αξέχαστης Κατερίνας Γώγου "Τρία κλικ αριστερά".

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 11:00

Σχόλια   

0 # χρηστος 17-04-2017 12:42
Α ΓΕΙΑ ΣΟΥ
Παράθεση
0 # Νίκος. 21-03-2017 12:23
Με ξάφνιασε ευχάριστα το άρθρο σου. Πολύ μετρημένο ρε φίλε. Με ξάφνιασε επίσης και η αναφορά στο αναψυκτήριο και στον Πικιώνη. Με έκανες να το επισκεφτώ σήμερα. Δες φωτογραφίες εδώ: http://2steps.gr/index.asp?xkey=2250
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση