Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 18:25

Ας πάμε σε εκλογές!

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ο λαός έχει κουραστεί. Έχει κουραστεί να τον αρμέγουν. Και όχι από το περίσσευμά του! Αρμέγουν απ' τις αποδοχές του, αρμέγουν από τα δικαιώματα του, αρμέγουν απ' την ελπίδα του. Και δεν επιστρέφουν τίποτα. Ούτε τα λεφτά που του πετσοκόβουν, ούτε τις υπηρεσίες που χρειάζεται, ούτε την στοιχειώδη αξιοπρέπεια που απαιτείται για να επιβιώσει. Ας πάμε λοιπόν σε εκλογές μπας και εκτονωθεί αυτή η κατάθλιψη.

 

 

 

Σήμερα, τώρα,  όποιος ορέγεται την εξουσία, μ' αυτές τις άθλιες πιέσεις απ' την Ευρώπη και μ' αυτό το σαμποτάρισμα σε οποιαδήποτε ελπίδα αχνοφαίνεται, μόνο ύποπτος μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τώρα που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α κουτσά - στραβά αρχίζει να μοιράζει ψίχουλα και για αυτά τα ψίχουλα υπόκειται σε εκβιασμούς, ανέχεται λοιδορίες και του ασκείται έντονη αρνητική κριτική απ' τους πάτρονές μας.

Τώρα που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δείχνει κάπως να αντιστέκεται και να μη λέει (ακόμα) ΝΑΙ σε όλα, είναι αδήριτη ανάγκη να καταφέρει να σώσει τη χαμένη αξιοπιστία του.

Τώρα που μετά από οποιαδήποτε θριαμβολογία προσπαθεί να ψελλίσει, έρχεται μια φάπα απ' τους αλλοδαπούς πιστωτές και από τους εγχώριους νταβατζήδες και τον προσγειώνει στην εφιαλτική πραγματικότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας τριγυρνά ολούθε, εναγκαλίζεται όποιον βρει μπροστά του, Έλληνα και αλλοδαπό, έχει πάρει σβάρνα και όλο το παπαδαριό (μέχρι τα Ιεροσόλυμα έφτασε η χάρη του) και κινδυνεύουμε αν μείνει μέχρι το Πάσχα, να μεταλαμπαδεύσει μέχρι και το Άγιο Φως στις εκκλησίες μας. Δε θέλει πολύ να τον ακούσουμε να λέει την " Κυριακή Προσευχή" στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής! (Το " Πιστεύω" το πρόλαβε άλλος).

Ο συμπαθής Ευκλείδης από τώρα μας προετοιμάζει: "Πρέπει να ρίξουμε νερό στο κρασί μας" (Πόσο νερό ακόμα. Στο τέλος θα γίνει το θαύμα ανάποδα και θα κάνουμε το κρασί νερό.) "Πάμε για έναν έντιμο συμβιβασμό."  (Πόσοι έντιμοι συμβιβασμοί μας κάνουν μια ατίμωση);

Οι όποιες συμμαχίες στο εξωτερικό (Για το εσωτερικό ούτε λόγος!) δείχνουν τελειωμένες, αδύναμες και αποκαμωμένες. Έτσι αδύνατες και ευάλωτες ότι και να πουν ότι και να κάνουν ωχριούν μπρος στο διευθυντήριο του Βερολίνου, που έχει κάνει καταφανέστατες τις προθέσεις του.

Μετά απ' αυτά οι εκλογές για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι η μόνη λύση. Μιλάω για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α , γιατί αυτός με απασχολεί την δεδομένη στιγμή. Κι ας μην του βγαίνουν οι Δημοσκοπήσεις. Που στις κάλπες θα φανεί αν είναι αληθινές ή ψεύτικες. Στην κάλπη θα φανεί αν είναι στημένες ή όχι. Τώρα που με τις τελευταίες πρωτοβουλίες του, δείχνει να έχει ακόμα σφυγμό.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα το κάθε κόμμα θα χαράξει τις νέες του στρατηγικές.

Μοναδική ευκαιρία για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α να κάνει καινούριες πιο συγγενείς με τον χώρο της Αριστεράς συμμαχίες. Να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι, είτε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α παραμείνει στην Κυβέρνηση είτε βρεθεί στην Αξιωματική αντιπολίτευση. Και το κυριότερο. Να προλάβει και το αποτρόπαιο ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή να είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση!

Πίσω από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι ένα τσούρμο κόσμος. Άνθρωποι που με την εν γένει στάση και παρουσία τους, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη άνοδο του κόμματος μέχρι την αναρρίχηση του στην εξουσία και φαντάζουν λαμπερότεροι, επαρκέστεροι και αξιοπρεπέστεροι από τους προεδρεύοντες και κυβερνώντες τούτη τη στιγμή τη Χώρα! Άνθρωποι που ασφυκτιούν μέσα στον στενό κορσέ ενός κόμματος που ξεκινώντας τους γέννησε ελπίδες και τώρα απέχει ένα βήμα για να εξελιχθεί σ' ένα συνηθισμένο συστημικό κόμμα!

Όσες απειρίες, πολεμικές, δυσκολίες και τρικλοποδιές κι αν αντιμετώπισε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν φτάνουν να δικαιολογήσουν πώς σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα έχει χάσει την επαφή του με τον Λαό και πόσο γρήγορα κατάφερε αυτός ο Λαός που τον έφερε πανηγυρικά στην εξουσία να έχει φτάσει στο σημείο να μην τον εμπιστεύεται.

Ας πάμε σε εκλογές.

Δεν τις αντέχει, λένε, η χώρα. Δεν τις θέλουν, λένε, οι πολίτες. Ε και! Σάμπως αντέχεται αυτός ο μαρασμός και η απαισιοδοξία που ζούμε σήμερα;

Είναι προδιαγεγραμμένο το τι πολιτική θα ακολουθήσει όποιος νικητής επικρατήσει.

Όλοι, μα όλοι, έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους.

Άλλοι σαράντα δύο χρόνια, άλλοι δύο.

Ξέρουμε απ' έξω και ανακατωτά τι καπνό φουμάρει ο καθένας. Κι αν κάτι πάμε να ξεχάσουμε έρχονται λόγια, πρακτικές, φιλοδοξίες και ματαιοδοξίες να μας το θυμίζουν εκκωφαντικά!

Διαλέγουμε  και παίρνουμε.

Αφού σ' εμάς πάντα λαχαίνει να βγάζουμε τα κάστανα απ' τη φωτιά.

Ας πάμε λοιπόν σε εκλογές κι ας πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Και ας αναλάβει ο κάθε κατεργάρης τις ευθύνες του.

Επί τέλους!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 05:06
Οδυσσέας

Οδυσσέας

Σχόλια   

0 # Οδυσσέας Κουντουπίδης 31-12-2016 10:14
Λάκη, συμφωνώ μαζί σου ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται όπως ορίζει το Σύνταγμα. Συμφωνώ επίσης ότι αυτό δεν πρέπει να παραβιάζεται παρά μόνο για πολύ ιδιαίτερους και σοβαρούς λόγους. Θα μείνω όμως στο διάστημα που επισημαίνεις. Στα τελευταία είκοσι χρόνια. Τι γίνεται λοιπόν σ' αυτά τα είκοσι χρόνια; Εκλέγεται μία Κυβέρνηση και στη πρώτη δημοσκόπηση που δείχνει να υπολείπεται της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητούνται εκλογές. Το ίδιο έκανε και ο Τσίπρας, αλλά σε μια γεμάτη θητεία της Ν.Δ. Αν υπάρχει και"εργαλείο" (εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κ.λ.π.) τότε τα πράγματα σε όποιον προηγείται δημοσκοπικά είναι και απλά και σύννομα. Αυτή η πρεμούρα όμως του Μητσοτάκη να ζητάει εκλογές από τότε που ανέλαβε την προεδρία της Ν.Δ. ξεπερνάει κάθε όριο. Γι' αυτό στο γραφτό μου επισημαίνω ότι όποιος ορέγεται την εξουσία κάτω απ' αυτές τις αντίξοες συνθήκες κάτι άλλο έχει στο νου του! Καθ' υπερβολή: Το επόμενο βήμα θα είναι να καταργηθούν οι εκλογές και τις Κυβερνήσεις να τις βγάζουν οι δημοσκοπήσεις. Μ' αυτά και μ' αυτά έχουμε την εικόνα μιας χώρας με δύο Πρωθυπουργούς, έναν πραγματικό και έναν φανταστικό. Εξαντλείται λοιπόν η υπομονή μας με τα σούρτα φέρτα και των δύο μονομάχων, απ' την Κρήτη μέχρι τον Έβρο και λέω όσα λέω μπας και τελειώσει αυτή η κωμωδία. Και για όλα τ' άλλα που αναφέρω. Μέχρι την επόμενη δημοσκόπηση που θα δείχνει τη Ν.Δ. με ποσοστό 98%.
Παράθεση
0 # Ιγνατιάδης Λάκης 31-12-2016 07:48
Για τις εκλογές η γνώμη μου τα τελευταία είκοσι χρόνια και βάλε ως θέση αρχής, είναι να γίνονται όποτε προβλέπει το σύνταγμα, δηλαδή για εμάς κάθε τέσσερα χρόνια. Η δυνατότητα να διεξάγονται νωρίτερα φυσικά πρέπει να υπάρχει, αλλά για πολύ συγκεκριμένους λόγους και με απόφαση της Βουλής και με αυξημένο ποσοστό, ας πούμε τα 2/3 της δύναμής της. Και με την προσθήκη όποτε γίνονται έκτακτες εκλογές, οι κανονικές θα διεξάγονται στην ώρα τους. Με λίγα λόγια ως προς αυτό το θέμα, είμαι με τις χώρες όπου οι εκλογές σχεδόν ποτέ δεν έχουν γίνει διαφορετικά από το χρόνο που ορίζει το σύνταγμά τους, δηλαδή με τις Η.Π.Α, με την Γερμανία, με την Γαλλία, με την Ρωσία και με άλλες παρόμοιες χώρες. Κι αυτό με τη σκέψη ότι αν η κυβέρνηση επιλέγει τη συγκυρία που θα διεξαχθούν οι εκλογές, τότε αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να μην έχουμε μια όσο γίνεται πιο αυθεντική έκφραση της βούλησης των ψηφοφόρων.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση