Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 21:21

Το γοργόν και χάρη έχει

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ανήκω σε 'κείνα τα εκατομμύρια των Ελλήνων που δεν έτυχε μέχρι τώρα να διαβάσουνε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της Ελλάδος.

Εμένα μου έτυχε προχτές. Και επειδή ανήκω σε 'κείνους  τους λιγοστούς Έλληνες που όλα στη ζωή τα ψειρίζουνε, δεν θ' άφηνα ούτε λέξη άψαχτη και ασχολίαστη.

Όταν έφτασα στα Άρθρα 3 και 13 που ορίζουνε τα της θρησκείας, λόγω και της θρησκοπολιτικής έντασης των ημερών κόλλησα εκεί κάπως ενοχλημένος.

Διαβάζοντας το Άρθρο 13, καρφώθηκαν τα μάτια μου στο βαρυσήμαντο και αφοριστικό:

 

 

 

"Ο ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ"

Σε μια στιγμή πέρασαν απ' το μυαλό μου χίλια πράγματα, χίλιες ιστορίες μιας ζωής.

Βέβαια το ΣΥΝΤΑΓΜΑ δεν είναι δουλειά του να επεξηγεί ούτε το "προσηλυτισμός", ούτε το "απαγορεύεται", ούτε τα εν τη πράξη γενόμενα.

Το ΣΥΝΤΑΓΜΑ δεν το ενδιαφέρει αν το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων παραδοσιακά πιστεύει ότι προσηλυτισμός είναι αυτό που κάνουν οι Ιεχωβάδες, οι Ευαγγελιστές, οι Πεντηκοστιανοί,, οι Δωδεκαθεϊστές και λοιπές ομάδες θρησκευόμενων για να προσελκύσουν άτομα άλλων δογμάτων στην δική τους Αλήθεια, στο πνεύμα τού "έλα μαζί μας και δεν θα χάσεις!"

Δεν το ενδιαφέρει ακόμα, το παράδοξο και κατά μια έννοια ανησυχητικό ότι  ελάχιστοι μόνο Έλληνες  πιστεύουνε, μαζί  κι εγώ, ότι ο μεγάλος και αδιασάλευτος προσηλυτισμός ασκείται απρόσκοπτα από την "επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα, τη θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού." Διακονείται δε με  ιεράν αυταπάρνησιν από τους σεβαστούς μας παπάδες, ολούθε στην Ελλάδα

Ο κατά την γνώμη μου θεμελιακός προσηλυτισμός, ο πλέον βίαιος, ο επιθετικότερος, δόλιος και βάρβαρος και ο πλέον αποτελεσματικός είναι το Βάπτισμα των βρεφών και νηπίων, εννοείται πως δεν μιλάμε για ενήλικες.

Με την Βάφτιση, μέσα στον λίγο χρόνο που διαρκεί η τέλεση του Μυστηρίου, στο τσάκα τσάκα δηλαδή στο άψε σβήσε και με σπαραχτικό κλάμα, το βαπτιζόμενο νήπιο, από ένα ουδέτερο ανθρωπάκι χωρίς βούληση, ανίκανο ν' αρνηθεί, αδύναμο ν' αντισταθεί, παρθένο, άσπιλο και αμόλυντο, μεταλλάσσεται μέσα στην κολυμπήθρα και με τα λόγια του παπά σε ένα  χριστιανορθόδοξο Ελληνάκι, προς δόξαν του ανόσιου εξπρές προσηλυτισμού, που ποιος του δίνει σημασία!

Η τέλεση του Μυστηρίου περατούται.

Το βρέφος ηττημένο δεν κλαίει πια.

Οι μεγάλοι, περιχαρείς και ευδαίμονες το καμαρώνουν.

Ιδού ένας αθώος μπέμπης σημαδεμένος πλέον για όλη του τη ζωή με τη θρησκεία που ΔΕΝ διάλεξε ο ίδιος αλλά του τη φορέσαμε, όντας ακόμα νινί, γονείς νονοί και εκκλησία μαζί, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο μη και μας την κοπανίσει για αλλού μεγαλώνοντας.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ή μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Τώρα το πιτσιρίκι είναι, θέλει δεν θέλει, χριστιανός ορθόδοξος και έχει και επίσημο όνομα, καταδικό του: Το δε όνομα αυτού Θεοφάνης!

Ξανακοιτάω το ΣΥΝΤΑΓΜΑ στο Άρθρο 13 για τελευταία φορά.

"Ο ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ."

 

Δυο λέξεις, χίλιες εικόνες.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 21:33

Σχόλια   

0 # Γιώργος - Τσιρίδης 26-04-2017 12:30
Μερικές φορές μου θυμίζεις τη φωνή του βοώντος εν ερήμω! Βάρβαρες μονοθεϊστικές θρησκείες (εβραϊσμός, χριστιανισμόε, ισλαμισμός) επιζούν χάρη στη βλακεία των ανθρώπων και στις λοβοτομές σαν κι αυτή που περιγράφεις.
Παράθεση
0 # ΒΑΚΗΣ 27-10-2016 23:54
Και επειδή ανήκω σε 'κείνους τους λιγοστούς Έλληνες που όλα στη ζωή τα ψειρίζουνε, δεν θ' άφηνα ούτε λέξη άψαχτη και ασχολίαστη.
Αυτή η αυτάρεσκη αυτοαναφορηκότης τι προσθέτει στο άρθρο
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση