Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 19:11

Μια εισαγωγή, μία ανακοίνωση του Άλλου Δρόμου για την Ανάπλαση στη Δραπετσώνα κι ένα σχόλιο

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για την περιοχή της Ανάπλασης στη Δραπετσώνα και ολίγον Κερατσίνι, έχουμε γράψει αρκετές φορές στη Σταγόνα.  Για όσους αναγνώστες μας δεν έχουν ιδέα για την περιοχή αυτή ακολουθεί μία σύντομη εισαγωγή στα πράσινα. Για αυτούς που έχουν χάσει τα πρόσφατα επεισόδια τα αναφέρουμε ντυμένα στα μπλε. Μετά ακολουθεί η ανακοίνωση του Άλλου Δρόμου. Και το άρθρο αυτό κλείνει με τα βαμμένα κόκκινα σχόλια.

 

Λέγοντας περιοχή Ανάπλασης θεωρούμε την έκταση που βρίσκεται στα δεξιά όπως βγαίνουμε από το λιμάνι του Πειραιά, και εκτείνεται μετά τον κάβο του Κράκαρη. Στον χώρο αυτόν λειτουργούσε από τις αρχές του αιώνα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '90 το εργοστάσιο των Λιπασμάτων. Ο χώρος αυτός ανήκει τώρα στην Εθνική Τράπεζα. Μέσα στον χώρο των Λιπασμάτων υπάρχουν τρία κτίρια που σιγά σιγά καταρρέουν, το Γυαλάδικο, το Ηλεκτροπαραγωγής και κτίρια των Σφαγείων και που όλα έχουν κριθεί από το ΚΑΣ διατηρητέα. Λίγο πιο εκεί από τα Λιπάσματα λειτουργούσε από το 1907 μέχρι το 1985 σε μία έκταση γύρω στα 120 στρ. το εργοστάσιο των τσιμέντων Ηρακλής, που τώρα χρησιμεύει ως κέντρο ενσάκισης και διανομής και ανήκει στον Γαλλικό όμιλο Λαφάρτζ (τσιμέντο, σκυρόδεμα και αδρανή, από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως). Στην εταιρεία λιπαντικών και πετρελαιοειδών Aegean του κ. Μελισσανίδη, ανήκει ένα άλλο τμήμα (80 στρ. περίπου) στην δεξιά άκρη της έκτασης αυτής και πάνω από το λιμανάκι των Φωρών, που το αγόρασε πριν δύο χρόνια από τα ΕΛΠΕ. Να προσθέσουμε εδώ ότι ο όμιλος Μελισσανίδη, πέραν του εμπορίου που κάνει, έχει και πλοία που μαζεύουν τα θαλάσσια απόβλητα, άρα ενδιαφέρεται και για λιμενική χρήση. Η παραλιακή ζώνη, από την ακτή Βασιλειάδη μέχρι το κτίριο της ΕΥΔΑΠ έχει παραχωρηθεί από το κράτος στον ΟΛΠ για λιμενικούς σκοπούς. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και διάσπαρτους εδώ κι εκεί χώρους και κτίρια ( γήπεδο, πέτρινο, υδατόπυργος, γυψάδικο) που ανήκουν στο δημόσιο και στο δήμο (γύρω στα 120στρ.), το συνολικό εμβαδόν της περιοχής της Ανάπλασης φτάνει στα 600 στρέμματα περίπου.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν γίνει πολλές προτάσεις για το τι μέλει γενέσθαι σ'αυτήν την περιοχή. Προτάσεις που τις έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες, ο ΟΡΣΑ, ο δήμος Δραπετσώνας και τώρα ο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, αλλά και κινήσεις και επιτροπές δημοτών. Από όλα αυτά τα σχέδια κανένα δεν προχώρησε. Όλα έμειναν στα χαρτιά. Υπάρχει μία μόνο μελέτη με βούλα και με υπογραφή, που την πλήρωσε ο δήμος Δραπετσώνας επί Αραβιάδη και είναι έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου Κλουτσινιώτη - Μεσσαρέ. Στη μελέτη αυτήν, όπως διορθώθηκε από τον δήμαρχο Χρυσό, προβλεπόταν ποικίλες χρήσεις, ως και κατοικίες, με τον Σ.Δ να είναι 0,4 περίπου ανά ιδιοκτησία. Και υπάρχει και η μελέτη του αρχιτέκτονα Θανάση Παπαθεοδώρου, που μέσω του φορέα ΔΙΕΛΠΙΣ έχει ως κύριο θέμα τη formula1. Τη μελέτη της Φόρμουλας 1, ακόμα δεν έχει ειπωθεί δημόσια ποιος την πλήρωνε. Αυτός όμως που την υποστήριξε μέχρι τέλους είναι ο απερχόμενος δήμαρχος κ.Τζανής. Μέσα στην προεκλογική περίοδο και ο κ.Σαμαράς ενημερώθηκε για την πρόταση κι έγινε φαν της formula1, με ιδιωτικά κεφάλαια βεβαίως. 

Εξελίξεις πρόσφατες

Η μία σημαντική εξέλιξη στον χώρο της Ανάπλασης που συνέβη τα δύο προηγούμενα χρόνια και ήταν υπέρ μας, είναι η διάνοιξη της παραλίας των Λιπασμάτων την άνοιξη του 2012 και η ανάκτησή της από το δήμο μετά από έναν αιώνα και που έγινε από μία διαδήλωση. Την πρωτοβουλία αυτής της ενέργειας την είχε η Δημ.Αρχή του κ.Τζανή που πρωτοστάτησε, αλλά οι αποφασιστικοί παράγοντες ήταν η Ανοικτή Επιτροπή του Δήμου για την Ανάπλαση και το δημοτικό συμβούλιο. Η παραλία αυτή, που έχει μήκος γύρω στα 500μ, καθαρίστηκε, διαμορφώθηκε κατάλληλα και με απόφαση του δήμου από το 2013 λειτουργεί εκεί και μία καντίνα. Τα δύο αυτά χρόνια στο μέρος αυτό πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις. Στο τέλος της ακτής βρίσκεται ένα ταφικό μνημείο, που για 80 χρόνια ήταν θαμμένο από τους ιδιοκτήτες των Λιπασμάτων. Όλα τα ιστορικά στοιχεία που γνωρίζουμε μας λένε ότι πρόκειται για το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή. Η μεγάλη αυτή φυσιογνωμία της Αθήνας πέθανε στη Μαγνησία όπου ζούσε εξόριστος και μετά από χρόνια η γυναίκα του και οι φίλοι του έφεραν τα οστά του και τα έθαψαν απέναντι από τον χώρο που έγινε η ναυμαχία της Σαλαμίνας. Οι αρχαιολόγοι που επισκέφτηκαν και εξέτασαν το μνημείο έχουν την ευθύνη για τα περαιτέρω. Σε μια απόσταση από το μνημείο αυτό υπάρχουν κάποια περιφραγμένα κτίρια δίπλα στον όρμο των Σφαγείων, όπου γίνονται εργασίες αποσυναρμολόγησης πλοίων και διάφορες άλλες τέτοιες δουλειές, φανταζόμαστε εις γνώσιν της Εθνικής και να έχουν εφαρμοστεί μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό το κομμάτι της ακτής, που επί του παρόντος κάνουν χρήση οι δημότες, είτε ψαρεύοντας, είτε βολτάροντας, είτε γυρίζοντας ταινίες πραγματικές αλλά και φτιαγμένοι φανταστικές και που ο δήμος διοργανώνει εκδηλώσεις και μια καντίνα προσφέρει τους θερινούς μήνες τα εδέσματά της, είναι ένα μέρος των 2,5 χιλ. ακτογραμμής που οι κινήσεις επιτροπών και μερικές δημοτικές παρατάξεις την διεκδικούν όλη ως μέρος περιπάτου κι αναψυχής με ελεύθερη πρόσβαση για τους πολίτες. Η διανοιχθείσα παραλία των Λιπασμάτων, επί του παρόντος από άποψη νόμιμης ιδιοκτησίας εξακολουθεί να ανήκει στον ΟΛΠ. Η ανάκτηση δηλαδή που έγινε το 2012 από το δήμο, βρίσκεται εντελώς στον αέρα και το θέμα είναι ανοιχτό.

Η άλλη σημαντική εξέλιξη, αυτή εις βάρος μας, που συνέβη σχετικά με τον χώρο της Ανάπλασης είναι οι ρυθμίσεις που έκανε ο υπουργός ΥΠΕΚΑ κ.Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ μεριά, γνωστός και ως ο μεταλλαγμένος) αυτήν τη χρονιά. Ο κ. Μανιάτης τροποποίησε το Γενικό  Πολεοδομικό  Σχέδιο του δήμου μας χαρακτηρίζοντας  την παραλία από τον κάβο του Κράκαρη μέχρι το Νέο μόλο Δραπετσώνας σε Λιμενοβιομηχανική ζώνη και την περιοχή της Ανάπλασης  σε  περιοχή Μητροπολιτικής Παρέμβασης. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπονται χρήσεις δευτερογενούς τομέα μη οχλούσας  βιομηχανίας, βιοτεχνίας, τριτογενούς τομέα,  κατοικίας καθώς  και χώροι κοινοχρήστου πρασίνου και  αναψυχής. Στη  περιοχή Ανάπλασης Μητροπολιτικής Παρέμβασης, ο Σ.Δ ορίστηκε στο 0.6, όταν ο δήμος μας ζητούσε 0.4.  Στις 5 Μαΐου του 2014 η απόφαση αυτή δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Την περίοδο των εκλογών η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή ένα σχέδιο νόμου παρέμβασης και πολεοδομικής ανασυγκρότησης, οργανωμένης πολεοδομικής Ανάπτυξης στη  «Λιμενοβιομηχανική  ζώνη  Δραπετσώνας – Κερατσινίου » αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της θέσης λόγω γειτνίασης με τον Λιμένα Πειραιά. Ο νόμος αυτός κινείται σύμφωνα με τις εξής κατευθύνσεις: Δημιουργία  ενός πόλου  υπερτοπικής εμβέλειας  για  την αναβάθμιση  του Δυτικού Πειραιά  με χρήσεις βιομηχανίας,  βιοτεχνίας  υπηρεσιών,  μεταποίησης  πολιτισμού εκπαίδευσης, αναψυχής, τουρισμού κατοικίας. Έμφαση  αποδίδεται στην  ενίσχυση χρήσεων  άμεσα  συνδεδεμένων με τις λιμενικές δραστηριότητες και στη  χωροθέτηση  χρήσεων συμπληρωματικών ως προς τη Λιμενική Ζώνη  κλπ. Αυτό το σχέδιο νόμου συζητιέται  από τις 29-5-2014 στη Διαρκή  Επιτροπή της Βουλής Παραγωγής και Εμπορίου. 

Τι παίζει λοιπόν, η κυβέρνηση; Δίχως τύψεις και αιδώ πέταξε στα αζήτητα δύο νόμους που ίσχυαν εδώ και τριάντα χρόνια και αφορούσαν αναπλάσεις περιοχών. Αυτοί οι νόμοι ήταν πολύ ευνοϊκοί για μας. Βάσει αυτών οι όποιοι ιδιοκτήτες για να μπουν σε σχέδιο πόλης και για ν'αλλάξουν τη χρήση της γης, ήταν υποχρεωμένοι να συνεισφέρουν έως και το 60% της έκτασής τους και ένα σημαντικό ποσό για κοινόχρηστα έργα. Επιπλέον ο δήμος είχε αποφασιστικό λόγο για όσα θα αποφασιζόντουσαν να γίνουν στην περιοχή αυτή. Με όλες αυτές τις αλλαγές που προωθεί τώρα η κυβέρνηση η δική μας ανάπλαση γίνεται όνειρο μακρινό και η δική τους η ανάπλαση εφοδιάζεται με ένα νομοθετικό οπλοστάσιο ικανό να τη βοηθήσει για να περπατήσει. 

Με λίγα λόγια, η Ανάπλαση στην περιοχής μας προαλείφεται να γίνει στα μέτρα των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, οπότε το μητροπολιτικό πάρκο, αλλά και η ελεύθερη παραλία (αφού η περιοχή παραμένει λιμενοβιομηχανική), θα αποδειχτούν όνειρα απατηλά. Με τον χαρακτηρισμό δε της περιοχής ως μητροπολιτικής εμβέλειας, εμείς, ως δήμος και κάτοικοι, παύουμε να υπάρχουμε. Οι ανάγκες μας και οι επιθυμίες μας δεν θα ληφθούν υπόψη από τους επενδυτές αφού ως βασικό στόχο είναι αδύνατο να μην έχουν την όσο γίνεται μεγαλύτερη αύξηση των κερδών τους.

Μέσα σ'αυτό το κλίμα που διαμορφώνουν οι προαναφερθέντες νόμοι και με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ να είναι στην

πρώτη γραμμή των κυβερνητικών επιλογών, η δημοτική κίνηση Άλλος Δρόμος και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χρήστος

Βρεττάκος δημοσιοποίησαν σήμερα Τρίτη 3/6/14 μία ανακοίνωση. Τίτλος της, 

 

«Δεν θα περάσουν τα καταστροφικά σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματιών στην περιοχή των Λιπασμάτων»

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί η ανακοίνωση αυτή.  

Σχόλια και παρατήρηση

1) Με τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014 δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν οι δημότες Κερατσινίου και Δραπετσώνας αποδοκίμασαν τα σχέδια για τη formula1. Ιδιαίτερα με αυτά της 18ης, όπου δεν ήταν σαφές ποιοι ήταν υπέρ και ποιοι κατά της φόρμουλας 1. Αυτό που μας επιτρέπει το αποτέλεσμα να ισχυριστούμε βάσιμα, είναι ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων επέλεξαν ως δήμαρχο για τα επόμενα πέντε χρόνια τον Χρήστο Βρεττάκο κι όχι τον Λουκά Τζανή. Το θέμα της formula1 ποτέ δεν έγινε κεντρικό θέμα των εκλογών αυτών, όπως λόγου χάρη έγινε η λειτουργία των ορυχείων χρυσού στην Χαλκιδική. Αν ισχυριζόμαστε ότι "οι δημότες αποδοκίμασαν εμπράκτως τα σχέδια της φόρμουλας" αυθαιρετούμε κάνοντας κατάχρηση ερμηνείας, κάτι που οδηγεί σε παραποίηση της πραγματικότητας. Κι όταν παραποιούμε την πραγματικότητα είναι πάρα πολύ πιθανόν ότι κάποτε αυτή θα πάρει την εκδίκησή της. Αυτό όμως που δικαιούται να διαλαλεί η Δημ.Αρχή είναι ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει Φόρμουλα1 στην περιοχή της Ανάπλασης, διότι η άρνηση αυτή ήταν μία από τις εξαγγελίες της.

2η) Οι στόχοι που θέτει ο Άλλος Δρόμος μας αρέσουν πολύ γι'αυτό και τους επαναλαμβάνουμε.

Θα αγωνιστούμε ως δημοτική αρχή, για να δημιουργήσουμε στην έκταση αυτή ένα άλσος υψηλού πρασίνου με ελεύθερους χώρους περιπάτου και αναψυχής, ενώ θα διασφαλίσουμε την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα.

Παράλληλα, κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι θα στεγάσουν ποικίλες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες των κατοίκων,

της νεολαίας, των πολιτιστικών ομάδων και των αθλητικών σωματείων της περιοχής μας, ενώ τα διατηρητέα κτίρια της πρώην

Εταιρείας Λιπασμάτων θα αποτελέσουν τα τοπόσημα της ιστορίας της πόλης μας. 

Η δημιουργία πόλου υπερτοπικής εμβέλειας με μοναδικές χρήσεις πολιτισμού, αναψυχής και εκπαίδευσης, αποτελεί τη μοναδική επιλογή για το συγκεκριμένο χώρο. Η δικιά μας πρόταση, πρόταση σε αρμονία με τις πάγιες διεκδικήσεις των πολιτών, εγγυάται τη διέξοδο των κατοίκων στη θάλασσα, αλλά και το μετασχηματισμό της περιοχής σε μια ζωντανή κοιτίδα ιστορικής μνήμης, πολιτισμού και δημιουργίας. 

3ο) Υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα τακτικής που αναφαίνεται στην θέση αυτήν. 

Ο Άλλος Δρόμος, αναλαμβάνοντας τη Δημοτική Αρχή την 1 Σεπτεμβρίου του 2014, δεσμεύεται ότι θα διεκδικήσει να κατοχυρωθεί στο Δήμο η πρώην λιμενοβιομηχανική ζώνη μαζί με τη παραλιακή μετώπη.

Πως λοιπόν ο Άλλος Δρόμος θα διεκδικήσει να κατοχυρωθεί στο δήμο η περιοχή αυτή; Με αγώνες προφανώς. Εναντίον ποιών; Όσο έχουμε κυβέρνηση με άξονα τη Ν.Δ, αυτό είναι κάτι που άπαντες το βλέπουν ότι δε θα γίνει ακόμα και αν όλοι κτυπάμε συνεχώς τον κώλο μας κάτω. Αν τώρα κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, επιλέξουμε κυβέρνηση με άξονα το ΣΥΡΙΖΑ, αρκετοί θα έχουν τη γνώμη ότι δύσκολα θα μπορέσει ν' απαλλοτριώσει (ούτε ξέρουμε πόσο πάει το μαλλί) η κυβέρνηση τις εκτάσεις αυτές για να τις παραδώσει κατόπιν στο δήμο, διότι τα λίγα λεφτά που θα υπάρχουν, ο κοινός νους λέει ότι θα πάνε σε άλλες προτεραιότητες. Και επιπλέον, που θα βρεθούν επιπλέον χρήματα για να χρηματοδοτήσει όλα τα έργα που θα γίνουν εκεί; Αλλά μπορεί μια τέτοια επιλογή να βρει υποστηριχτές μέσα στην αριστερή κυβέρνηση, και να καταφέρουν να βρεθούν και τα χρήματα και να προχωρήσει; Σ'αυτήν την χώρα όλα είναι δυνατόν να γίνουν. Και αν γίνει αυτό που έχουμε ανάγκη, τότε τέλος καλό όλα καλά.

Η τρίτη επιλογή, είναι με κάποιο τρόπο μαγικό να σχηματίσει κυβέρνηση το ΚΚΕ κι άλλες επαναστατικές δυνάμεις. Αν τώρα ο δήμος έχει και δήμαρχο κομμουνιστή, τότε είναι πιθανόν το ΚΚΕ να κατοχυρώσει την έκταση υπέρ του δήμου. Όσο για τα χρήματα, με ΚΚΕ κυβέρνηση θα έχουμε δραχμή, που σημαίνει ότι θα κόβει η κυβέρνηση όσο χρήμα θέλει, άρα πρόβλημα χρηματοδότησης δεν θα υπάρξει. Αν ο δήμαρχος δεν είναι σε χέρια κομμουνιστών τότε η έκταση αυτή θα μείνει κρατική και ότι ήθελε προκύψει. Ακόμα και όλα αυτά που επιζητεί το νέο νομοσχέδιο. 

Με άλλα λόγια και μιλώντας σοβαρά, η επιλογή της διεκδίκησης για να κατοχυρωθούν στο δήμο αυτά τα 600 στρ. είναι μια ελκυστική προοπτική. Υποστηρίζω όμως ότι στην συγκυρία αυτήν και μ'αυτόν τον συσχετισμό δύναμης, είναι ένα κι ένα για να προχωράνε με μεγαλύτερη άνεση τα σχέδια των ιδιοκτητών, των επενδυτών και της κυβέρνησης. Αυτοί θα έχουν χρήματα για να τα επενδύσουνε και θα μιλάνε για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και έργα προς όφελος των κατοίκων ( έστω και ψευδεπίγραφα) και η δημ.αρχή θα μιλάει για μελλοντικά έργα σε μια περιοχή που θα τη διεκδικεί. Επιπλέον θα είναι σχεδόν ακατόρθωτο να πείσει και για τη δυνατότητα να τα χρηματοδοτήσει. Φυσικός νόμος: Όταν συγκεκριμένα έργα αντιμετωπίζουν λόγια, σπανίως πείθουν τα λόγια, όσο και αν αυτά εκφράζουν τα όνειρα της πλειονότητας. Γι'αυτό, αν αρχίσει να ρέει χρήμα στην περιοχή της Ανάπλασης για την δημιουργία όλων αυτών που αναφέρονται στο νομοσχέδιο, τότε θα είναι σχεδόν αδύνατον η δημ.αρχή να αναστρέψει τις επιλογές του κεφαλαίου και της κυβέρνησης. Μακάρι να μην φτάσουν τα πράματα σ'αυτό το σημείο, άμα όμως φτάσουν, τότε οι μάχες που θα προσπαθήσει να δώσει η δημ.αρχή εκτιμώ ότι θα είναι ο ορισμός των μάταιων μαχών. Μάχες σαν κι αυτές, όταν φτάνουν στο σημείο της διεκδίκησης με αγώνες στους δρόμους, για να έχουν βάσιμες ελπίδες να κερδίσουν τα αιτήματά τους απαιτούν τη συστράτευση της μεγάλης πλειοψηφίας σε ένα εφικτό και καλά επεξεργασμένο σχέδιο. Νομίζω όμως πως τότε, αν οι προϋποθέσεις δεν υφίστανται, η πλειονότητα ( σιωπηλή και μη) αλλού θα δώσει το δακτυλίδι της.

4ο) Όπως έχουν εξελιχθεί εις βάρος μας οι νόμοι, είναι πολύ δύσκολο να βρούμε τρόπους για να γίνουν στην περιοχή της Ανάπλασης όλα όσα έχουμε φανταστεί. Τα δύο βασικά δεδομένα που παίζουν είναι ότι πρώτον, η μεγαλύτερη έκταση της περιοχής αυτής είναι ιδιωτική. Το δεύτερο είναι ότι δίχως κεφάλαια τίποτα δεν είναι δυνατόν να γίνει εκεί. Έτσι όπως είναι η κατάσταση δε μπορώ να φανταστώ που και πως θα βρεθούν τόσα πολλά χρήματα και μάλιστα για έργα που δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η υλική και άυλη ανταποδοτικότητά τους.

Σκιαγραφώντας μια γενική ιδέα νομίζω ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να συζητήσουμε, ως δημ.αρχή εννοώ κατ'αρχήν, με τους επενδυτές ( αν υπάρξουν), ζητώντας πάρκο, εστίες πολιτισμού κι αναψυχής, την ακτογραμμή και υποστηρίζοντας ότι η γειτνίασή τους με την Πολιτιστική Ακτή του ΟΛΠ θα αποφέρει κέρδη και στους δύο. Η συμμετοχή του δήμου σε προγράμματα ΕΣΠΑ ίσως δώσει πόντους στην διαπραγματευτική του δύναμη. Επίσης οι ευεργέτες είναι μία επιλογή που καλό είναι να μην την απορρίψουμε εκ προοιμίου. Είναι φανερό πως ως επιλογή που έχει περισσότερες πιθανότητες να αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη για τον δήμο και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, νομίζω πως είναι αυτή της συνεργασίας με όλους όσους σκέφτονται να εμπλακούν και να επενδύσουν στην περιοχή της Ανάπλασης. Μόνο που, αν προκρίνει η δημ.αρχή αυτήν την τακτική, οι άνθρωποι της δημ.αρχής που θα σχεδιάσουν, θα σκεφτούν και θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις θα πρέπει να είναι υποστηριχτές αυτής της αντίληψης. Είναι φανερό πως όποια και αν είναι η επιλογή της δημ.αρχής, η δουλειά που απαιτείται να γίνει είναι μεγάλη και χρειάζονται όλοι όσοι συμφωνούν όχι μόνο με τα αιτήματα, αλλά και με την τακτική της διεκδίκησίς τους. Καλή δύναμη.   

      

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 08:20
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # ΜΑΤΑ 07-06-2014 18:49
Επικροτώ και προσυπογράφω τις σκέψεις.Είναι πολλά τα λεφτά ο αγώνας θα είναι για τα μάτια του κόσμου.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση