Ροές Επιστημονικών ειδήσεων από TO BHMA

Επιστήμη

Feed απο την κατηγορία της επιστημή
 • Εσύ ιδρώνεις και αυτό παίζει μουσική. Μηχανικοί στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα ραδιόφωνο που μπορεί να παίζει για δύο μέρες, χρησιμοποιώντας τον ιδρώτα του σώματος στη θέση της μπαταρίας, προκειμένου να τροφοδοτείται με ρεύμα.

 • Η ηχορύπανση στα εμπορικά κέντρα των πόλεων μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία της καρδιάς υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Information Fusion.

 • Κοινή σχέση υπάρχει ανάμεσα στη στεφανιαία νόσο και την αναπαραγωγική υγεία, αναφέρει μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο PLoS Genetics. Ερευνητές από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τη Φινλανδία, με επικεφαλής τον Σον Μπάιαρς του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που έχουν συγκεκριμένες μεταλλάξεις στο γονιδίωμά τους εξαιτίας των οποίων κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν στεφανιαία νόσο, έχουν επίσης μεγαλύτερη πιθανότητα να κάνουν περισσότερα παιδιά.

 • Tην αξία του Μεγάλου Κοραλλιογενή Υφάλου υπολόγισαν οι Αυστραλοί, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι φτάνει τα 42,4 δισ. δολάρια. Συνεισφέρει δε περίπου 5 δισ. δολάρια στην οικονομία της χώρας κατ' έτος με 64 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

 • Χρησιμοποιώντας πύραυλο της εταιρείας SpaceX, σχεδιασμένο να επιστρέφει στη Γη μετά την αποστολή του, η Βουλγαρία έθεσε σε τροχιά τον πρώτο δορυφόρο της, ο οποίος θα προσφέρει υπηρεσίες Διαδικτύου και τηλεόρασης από ύψος 35.800 χιλιομέτρων.

 • Για τις ημέρες που η οδήγηση μοιάζει εφιάλτης, το αυτόνομο όχημα InMotion θα μπορούσε να προσφέρει τη λύση.

 • 25 Ιουνίου–1 Ιουλίου 2017

 • Το ονόμασαν 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Οργανοποιίας και θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 30 Ιουνίου ως τις 2 Ιουλίου.

 • Οταν θέλουμε να αφηγηθούμε μια ιστορία σε πολλούς, τη γράφουμε συνήθως με λέξεις... ή την κάνουμε ταινία.

 • Στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στις 6 Αυγούστου του 1945, η ανθρωπότητα γνώρισε μια πρωτοφανή φρίκη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα.

Ροές Επιστημονικών ειδήσεων από ΣΚΑΪ

ΣΚΑΪ - Τεχνολογία

ΣΚΑΪ - Τεχνολογία ΣΚΑΪ - Τεχνολογία

Ροές Επιστημονικών ειδήσεων από IN.GR

RSS Τεχνολογία

 • Η Cyta ανακοίνωσε ότι προστέθηκαν δύο νέα δημοφιλή κανάλια στην υπηρεσία Cyta Τηλεόραση και το πάγιο μειώθηκε στα 4,90 ευρώ για όλους, σε μια προσπάθεια να καταστήσει πιο ανταγωνιστική την υπηρεσία της.

 • Μετά τη δημοσίευση κλεμμένου ιατρικού ιστορικού πλήθους ασθενών στο Διαδίκτυο, η Google το συμπεριέλαβε στη λίστα του περιεχομένου που καταργεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Δείτε τι πρέπει να κάνετε εάν βρείτε το ιατρικό σας ιστορικό στα αποτελέσματα του Google.

 • To 2018 θα πρέπει να αναμένεται η απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε. στην υπόθεση στην οποία η Intel καλείται να καταβάλλει πρόστιμο 1,06 δισ. ευρώ για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά CPU. Η Intel έχει εφεσιβάλλει την απόφαση του 2009 και τον Οκτώβριο του 2016 ο γενικός εισαγγελέας υποστήριξε ότι πρέπει πράγματι να αναιρεθεί η απόφαση αυτή και η υπόθεση να επανεξεταστεί από το Γενικό Δικαστήριο, την ώρα που εκκρεμούν ανάλογες υποθέσεις της Google και της Qualcomm.

 • H Google πρόκειται να σταματήσει εντός του 2017 να «σκανάρει» ή να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο των μηνυμάτων που ανταλλάσσουν οι χρήστες της δωρεάν υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να τους στέλνει εξατομικευμένες διαφημίσεις.

 • Η πόλη της Αθήνας αποκτά Ψηφιακό Συμβούλιο, ένα συμβουλευτικό όργανο ενίσχυσης της ψηφιακής τεχνολογίας της πόλης, που συνεδρίασε για πρώτη φορά υπό τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, στο Δημαρχείο της Αθήνας.

 • Με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας, οι Ευρωπαίοι δεν θα παρέχουν τη συγκατάθεσή τους στην χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στους διαχειριστές δικτυακών τόπων μέσω cookies εάν προηγουμένως δεν ενημερωθούν πλήρως και με σαφήνεια γιατί απαιτούνται τα προσωπικά τους δεδομένα.

 • Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΠ ΑΕ, κ. Ιωάννης Δερμιτζάκης, συμμετείχε σε συνάντηση με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα. Όλγα Γεροβασίλη, τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, με αντικείμενο το έργο «Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης – ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» και τον τρόπο χρηματοδότησής του.

 • Ο Σκοτ Φόρσταλ, ένας από τους άμεσα εμπλεκόμενους στην δημιουργία του πρώτου iPhone, καταθέτει μια άγνωστη πτυχή της ιστορίας του πρώτου κινητού τηλεφώνου με οθόνη πολλαπλής αφής. Μιλώντας την Δευτέρα σε εκδήλωση του Μουσείου Ιστορίας των Υπολογιστών, ο Φόρσταλ αποκαλύπτει ότι το iPhone γεννήθηκε επειδή ο Στιβ Τζομπς «μισούσε έναν τύπο στη Microsoft».

 • H Imagination Technologies πωλείται, έκανε γνωστό η βρετανική εταιρεία που απώλεσε το 70% της χρηματιστηριακής της αξία μετά την προειδοποίηση του μεγαλύτερου πελάτη της για τσιπ γραφικών, της Apple, ότι εντός διετίας θα πάψει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της.

 • Την άμεση παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου και συνιδρυτή της εταιρείας ζήτησαν οι κυριότεροι μέτοχοι της εταιρείας διαχείρισης μετακινήσεων με ταξί Uber. Ο Τράβις Καλάνικ ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους, αφήνοντας κενή και την κορυφαία θέση στην εταιρεία, μετά την αποχώρηση πλήθους στελεχών σε υψηλόβαθμες θέσεις και την απόλυση 20 ακόμα μετά τις αποκαλύψεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

.