Μαγειρική ( θέματα )

17 βασικά βότανα της ελληνικής γης και πώς να τα χρησιμοποιείτε στη μαγειρική, από lifo

06-04-2017 Φώτης Νυχτολέας

17 βασικά βότανα της ελληνικής γης και πώς να τα χρησιμοποιείτε στη μαγειρική, από lifo

Αν ψάχνετε να δώσετε αυθεντική νοστιμιά στο φαγητό σας, το μυστικό δεν βρίσκεται μακριά. Μπορεί να είναι μόλις δύο βήματα από την κουζίνα, στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας. Οργανώστε τον χώρο σας και φυτέψ...

Εν όψει 25ης Μαρτίου, για αλλαγή, μπακαλιάρος σε κουρκούτι τέμπουρα από το Cucina di Caruso

20-03-2017 Μανώλης Ροσμαράκης

Εν όψει 25ης Μαρτίου, για αλλαγή, μπακαλιάρος σε κουρκούτι τέμπουρα από το Cucina di Caruso

Η ιδέα ξεκίνησε απ’ το να καταγράψω την κλασική συνταγή της μάνας μου για μπακαλιαρομπουκιές που απολαμβάνω τα τελευταία 50 χρόνια, ενόψει 25ης Μαρτίου και με δεδομένο ότι έχουμε γράψει ήδη για&n...

Αυτά είναι τα αστέρια Michelin της Αθήνας για το 2017, της Κατερίνας Βνάτσιου

07-03-2017 Ομάδα διαχείρισης

Αυτά είναι τα αστέρια Michelin της Αθήνας για το 2017, της Κατερίνας Βνάτσιου

Ποια ελληνικά εστιατόρια βραβεύτηκαν με το διάσημο βραβείο της γαστρονομίας; Τους τελευταίους 12 μήνες κάτι μυστήριοι επιθεωρητές τριγυρνούν σε όλη την υφήλιο. Όχι, δεν ψάχνουν για κάποιο ανεξή...

4 μικρά μυστικά για νόστιμη παστουρμαδόπιτα, από τον di caruso

20-01-2017 Λάκης Ιγνατιάδης

4 μικρά μυστικά για νόστιμη παστουρμαδόπιτα, από τον di caruso

Οι συνταγές για παραδοσιακή παστουρμαδόπιτα ή πίτα Καισαρείας είναι σχεδόν ίδιες: παστουρμάς, ντομάτα, κασέρι, κύμινο και φύλλο κρούστας με μικρές παραλλαγές σε αναλογίες και μεθοδολογία, φτιάχνουν σχ...

Η εξαφάνιση της βιταμίνης, του Βασίλη Παπακριβόπουλου

26-04-2016 Σούζη Παλαιοκώστα

Η εξαφάνιση της βιταμίνης, του Βασίλη Παπακριβόπουλου

«Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!» Αυτό το γνωμικό είχε επιβεβαιωθεί ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, από πλήθος επιστημονικών ερευνών που τόνιζαν την τεράστια διατροφική αξία τω...

Από το "Ε/Γ Ταξιδεύοντας " η Σοφία μας μαγείρεψε τη σαλάτα με φύκια

23-06-2015 Λάκης Ιγνατιάδης

Από το "Ε/Γ Ταξιδεύοντας " η Σοφία μας μαγείρεψε τη σαλάτα με φύκια

Για το "Ταξιδεύοντας" ισχύει το κλασσικό "το καλύτερο παιδί στα χειρότερα χέρια", όπου με το χέρια στην περίπτωση αυτή εννοούμε τη θέση. Αλλά έτσι συμβαίνει πάντα, παρατηρημένο δεκαετίες τώρα. Σπανίως...

Βαθμό κάτω απ' τη βάση δίνουν οι πολίτες στις επιδόσεις της κυβέρνησης

21-04-2015 Ομάδα διαχείρισης

Βαθμό κάτω απ' τη βάση δίνουν οι πολίτες στις επιδόσεις της κυβέρνησης

Η έρευνα εκτίμησης πολιτικών τάσεων που πραγματοποίησε και αυτόν το μήνα η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας (απ' τις...

Τρώγοντας ψάρια με τα μάτια στο σινεμά

10-03-2015 Λάκης Ιγνατιάδης

Τρώγοντας ψάρια με τα μάτια στο σινεμά

Το θέμα μας "Συνταγές με ιστορία" είναι φανερό ότι δεν τράβηξε, ως δύσκολο; Δεν ξέρω. Μήπως γιατί μαγειρεύουμε όλο και πιο λίγο και τρώμε με όλο και πιο λίγη όρεξη; Που να ξέρω; Ίσως διότι πολλές συντ...

6ο) Ο μουσακάς της...Σουλτάνας

06-02-2015

6ο) Ο μουσακάς της...Σουλτάνας

Στο τσαγκαράδικο της γειτονιάς που δούλευε «κάλφας», μάστορας δηλαδή. ο πατέρας μου, τα «σπραγγάκια», μικρά καρφάκια, μέσα στο στόμα τα παίρναν ένα-ένα με το χέρι και καρφώνανε τα παπούτσια. Τα π...

5o) Τα γεμιστά της Αφροδίτης - τι σχέση μπορεί να έχουνε  με την Ενόρμηση Θανάτου;

15-01-2015 Παναγιώτα Αξιώτου

5o) Τα γεμιστά της Αφροδίτης - τι σχέση μπορεί να έχουνε με την Ενόρμηση Θανάτου;

  Έμοιαζαν όλα νάχουν τελειώσει. Τα φιλιά και τα χάδια του πατέρα. Οι ιστορίες και τα παραμύθια, κάθε φορά που μέ τάιζαν. Το εξαντλητικό παιχνίδι, μέχρι αργά το βράδυ, στις αλάνες με χώ...

4ο) Ambos Mundos, νέο κοκτέιλ του Μάριου Ηλιόπουλου

10-01-2015 Ομάδα διαχείρισης

4ο) Ambos Mundos, νέο κοκτέιλ του Μάριου Ηλιόπουλου

Πάει κάπως έτσι: ένας κυνικός τύπος συναντά μια τελείως αταίριαστη και γλυκιά κοπέλα αλλά σαν από θαύμα ανακαλύπτουν ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο. Κι όμως δεν είναι συνταγή για love story -...

3η) Τίποτα δεν πετάμε, για σαρδέλες αλά Ξένια μιλάμε

26-12-2014 Χαράλαμπος Κεντερίογλου

3η) Τίποτα δεν πετάμε, για σαρδέλες αλά Ξένια μιλάμε

Λίγο μετά που η πράσινη θύελλα είχε αρχίσει να σαρώνει την Ελλάδα, με κάτι φίλους οργώσαμε την βορειοανατολική Εύβοια. Ο Σ. οδηγούσε ένα ημιφορτηγό είχε και κάτι συγγενείς στα μέρη αυτά, οπότε το όλον...

.